Persbeleid FC Volendam

FC Volendam komt in het seizoen 2017/2018 uit in de Jupiler League. Jong FC Volendam komt in het seizoen 2017/2018 uit in de Derde Divisie. Het persbeleid voor zowel Jong FC Volendam als FC Volendam wordt hieronder beschreven. Mochten er vragen zijn dan kunt u zich richten tot de perschef van FC Volendam: Richard de Weijze.

Bij FC Volendam zijn de volgende personen verantwoordelijk voor het persbeleid:
- Cor Tol (bestuurslid PR & Media)
- Richard de Weijze (perschef FC Volendam)
- Christiaan Moenis (perschef Jong FC Volendam).

FC Volendam, Jupiler League, seizoen 2017/2018
Accreditatie wedstrijden
Vertegenwoordigers van de media moeten zich voor alle thuiswedstrijden van FC Volendam vooraf accrediteren. Dit geldt derhalve voor fotografen, radio & tv en schrijvende pers. Men dient in het bezit te zijn van een geldige NSP-kaart. Buitenlandse media dienen in het bezit te zijn van een internationale perskaart met foto. In de Jupiler League geschiedt de accreditatie rechtstreeks per e-mail bij Richard de Weijze (richard.deweijze@fcvolendam.org). Journalisten die een accreditatie krijgen toegewezen, kunnen hun persdagkaart (dienstkaart) voor aanvang van de wedstrijd afhalen bij het loket Inlichtingen bij de hoofdingang van het KRAS Stadion. NB: de NSP kaart houder kan alleen voor zichtzelf een kaart aanvragen, niet voor iemand anders.

Parkeren
De accreditatie geldt niet als parkeerkaart. Gezien het gebrek aan parkeerplaatsen bij FC Volendam, het stadion ligt in een woonwijk, dient u vroeg te komen en in de omgeving van het stadion een parkeerplaats op te zoeken. Rondom het stadion is er een blauwe zone met beperkte parkeertijd. Beste parkeergelegenheid is bij het Marinapark, wat direct rechts ligt bij het binnen rijden van Volendam. Vanaf het Marinapark is het circa vijf minuten lopen naar het KRAS Stadion. 

Perskamer
Alle geaccrediteerde journalisten hebben bij wedstrijden van FC Volendam in het KRAS Stadion toegang tot de perskamer en, na afloop van de wedstrijd, tot de mixed-zone. Uitsluitend geaccrediteerde fotografen en de medewerkers van de rightholders-TV hebben ten tijde van de wedstrijd toegang tot het veld en de mixed-zone. De perskamer van FC Volendam ligt links achter de hoofdingang. Er is voor de schrijvende pers voldoende werkruimte. De perskamer is voorzien van WiFi. De inlogcode is beschikbaar in de perskamer. Vanaf anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd fungeert de perskamer als ontvangstruimte voor de aanwezige journalisten. Circa een half uur na afloop van de wedstrijd vindt hier ook de persconferentie plaats. Deze wordt rechtstreeks uitgezonden in de business ruimtes van het KRAS Stadion. FC Volendam is niet verantwoordelijk voor het beheer van de apparatuur van de media.

Mixed zone
De mixed zone is vanaf dit seizoen gelegen in de spelerstunnel. In de mixed zone vinden na afloop van de wedstrijd de interviews plaats. TV interviews worden opgenomen in kleedkamer 5 en 6 voor het backdrop board. Interview verzoeken kunnen ter plekke worden ingediend bij Richard de Weijze.

NB: De kleedkamers, kleedkamergang, business lounges, sponsorloges, bestuurskamer, het spelershome en de kantoren van het KRAS Stadion behoren niet tot het werkterrein van de media.

Toegang tot perstribune
Non-rightholders dienen via de business ruimtes op de tweede verdieping de perstribune te betreden. De perstribune is voorzien van een WiFi verbinding. De inlogcode is beschikbaar in de perskamer. FC Volendam beschikt over twee ISDN lijnen, waarvan er in beginsel één is gereserveerd voor NH Radio (uiterst rechts). De NOS is eigenaar van één ISDN lijn.

De perstribune van FC Volendam telt slechts veertien zitplaatsen, voorzien van een desk. Vanwege de beperkte ruimte kan er maximaal één accreditatie per medium worden uitgegeven. FC Volendam kan eventueel door gebruikmaking van andere mogelijkheden een persplaats zonder desk aanbieden tot maximaal vijfentwintig plaatsen. De perstribune zijn de twee bovenste rijen van de business seats van het middenvak op de Dr. Duintribune.

Radio & TV
Fox Sports / Southfields registreert exclusief alle Jupiler League wedstrijden. Dit betekent dat er geen andere cameraploegen op het veld of elders in het stadion worden toegestaan tijdens de wedstrijd. Regionale omroepen hebben na afloop van de wedstrijd met hun camera toegang tot de mixed-zone, de persruimte en eventueel kleedkamers 5 en 6 waar de interviews worden opgenomen. Zij dienen er echter rekening mee te houden dat er soms gewacht moet worden, totdat de rightholders klaar zijn met hun werk. TV-interviews vinden altijd plaats voor het backdrop board van FC Volendam. Voor interviews van de rightholders geldt een voorrangspositie.

Fotografen
Bij betreding van het speelveld dienen fotografen een door FC Volendam verstrekt hesje te dragen, dat voorafgaand aan de wedstrijd in de perskamer beschikbaar is. Na afloop van de wedstrijd dienen zij dit hesje wederom in te leveren in de perskamer. Fotografen kunnen buitenom (tweemaal links) het veld bereiken en vervolgens plaats nemen aan de korte zijde van het veld óf aan de lange zijde tussen de cornervlag en de zestienmeterlijn op de daarvoor gereserveerde positie. De fotografen dienen te allen tijde achter de LED-boarding plaats te nemen.

Mixed-zone
De mixed-zone is vanaf enkele minuten na afloop van de wedstrijd toegankelijk voor de media. Spelers en staf gaan direct na afloop van de wedstrijd eerst naar de kleedkamer en staan over het algemeen pas na de persconferentie de media te woord. De rightholders-TV hebben hierbij een uitzonderings- en voorrangspositie. Vervolgens komen de overige media aan bod, waarbij geldt dat dagbladen met een deadline weer voorrang hebben op weekbladen en media zonder directe deadline. Interviews met spelers en trainers vinden plaats in de mixed-zone. Namens FC Volendam coördineert Richard de Weijze ter plekke de gang van zaken.

Om de nabeschouwing vlot na de wedstrijd te kunnen starten, hebben de interviews met beide trainers prioriteit. Daarna komen de interviews met spelers. De interviews van de regionale omroepen zijn altijd ná de interviews van Fox Sports / Southfields.

Interviews buiten wedstrijddagen
Aanvragen voor interviews buiten wedstrijddagen verlopen altijd via Richard de Weijze. Spelers en staf mogen niet direct benaderd worden. Aanvragen kunnen bij voorkeur per e-mail (richard.deweijze@fcvolendam.org) ingediend. Geef hierin duidelijk aan wie u wilt spreken, hoeveel tijd u nodig heeft en wat de insteek van het interview is. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Telefonische interviews
Journalisten kunnen op afspraak bij FC Volendam terecht voor een interview. Een face-to-face interview is dan ook het uitgangspunt. Indien een journalist desondanks (bijvoorbeeld omwille van een deadline) een telefonisch interview wil afnemen, zal Richard de Weijze dit verzoek bij de betreffende FC Volendam-medewerker neerleggen.

Redactionele artikelen
Redactionele artikelen naar aanleiding van een interview (face-to-face of telefonisch) dienen zonder uitzondering vóór publicatie ter inzage en goedkeuring te worden gemaild naar richard.deweijze@fcvolendam.org. Het betreffende artikel zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de geïnterviewde vertegenwoordiger van FC Volendam.

Bijwonen trainingen
Schrijvende pers is, bij voorkeur na aanmelding, welkom bij trainingen. Cameraploegen, radioverslaggevers en fotografen dienen hun komst altijd vooraf te melden bij Richard de Weijze. Zonder interviewafspraak praat een speler of trainer van FC Volendam niet inhoudelijk met de pers.

Spelers en technische staf van FC Volendam zijn voor wedstrijd gerelateerde vragen beschikbaar voor de media op de dag vóór een wedstrijd (indien er op zondag wordt gespeeld zal dat vrijdag zijn) en niet op de wedstrijddag zelf. Geblesseerde of geschorste spelers zijn op verzoek bij thuiswedstrijden ook voor een wedstrijd beschikbaar. Selectiespelers en trainer staan -anders dan voor de rightholders- de media uitsluitend na een wedstrijd te woord.

Woordvoering
Binnen de FC Volendam organisatie hebben de volgende personen (inhoudelijk) contact met de media:

Vragen m.b.t. beleidszaken: bestuurslid Cor Tol
Vragen m.b.t. de algemene organisatie: voorzitter Henk Kras
Vragen m.b.t. A-Selectie en technische zaken: hoofdtrainer en technisch manager: Misha Salden
Vragen m.b.t. de jeugdopleiding: Stanley van Kesteren
Vragen m.b.t. Jong FC Volendam: Berry Smit
Perschef FC Volendam: Richard de Weijze
Perschef Jong FC Volendam: Christiaan Moenis

Overige aanvragen
Voor het houden van interviews, het maken van televisie-, radio- of internetinterviews, of het maken van foto’s van of met spelers, trainers, medewerkers en het stadion van FC Volendam dient u te allen tijde contact op te nemen met Richard de Weijze: per email (richard.deweijze@fcvolendam.org) of per telefoon 06-29571030.

Jong FC Volendam, Derde Divisie, seizoen 2017/2018
Het persbeleid van Jong FC Volendam is nagenoeg gelijk aan dat van het eerste elftal. Reguliere aanvragen verlopen bij thuiswedstrijden van Jong FC Volendam via de perschef van Jong FC Volendam. Ten opzichte van het beleid bij wedstrijden van het eerste elftal zijn er een aantal verschillen:

• De perschef van Jong FC Volendam is Christiaan Moenis (e-mail christiaan.moenis@fcvolendam.org, telefoon 06-51247276)
• De perschef van Jong FC Volendam werkt nauw samen met de perschef van het eerste elftal, Richard de Weijze.
• Accreditatie aanvragen voor wedstrijden van Jong FC Volendam verlopen altijd per e-mail via de perschef van Jong FC Volendam.
• De perskamer is tijdens wedstrijden van Jong FC Volendam gesloten. De media wordt ontvangen in de business ruimte op de eerste etage.
• De media neemt gedurende de wedstrijd plaats op de perstribune.
• Interviews voor de schrijvende pers met spelers vinden plaats in de spelerstunnel, TV interviews kunnen ook langs het veld worden opgenomen. 

Jouw FC Volendam-seizoenkaart als Voord...

Ben jij al in het bezit van een seizoenkaart voor het aankomende voetbaljaar 2017/’18? Weet dan dat je een uitstekende investering hebt gedaan! Niet alleen verschaft de seizoenkaart 19 thuiswedstrijden…

Meld je aan voor de FC Volendam Nieuwsb...

Meld je nu aan voor ‘Oranjepost’! Voor iedere thuiswedstrijd van FC Volendam sturen wij de nieuwsbrief ‘Oranjepost’ naar supporters van de club. Wil je deze nieuwsbrief ontvangen?…