Kras Stadion FC Volendam

Het Kras Stadion is een voetbalstadion dat vooral wordt gebruikt voor de thuiswedstrijden van FC Volendam.

Het stadion is gebouwd in 1975. Het bestaat uit vier losstaande tribunes, namelijk de Dr. Duin-tribune, de Jaap Jonk-tribune, de Jaap Bond-tribune en de Pé Mühren-tribune, tezamen goed voor een capaciteit van 6984 toeschouwers. Het stadion heeft een aantal jaar de naam Veronicastadion gehad, maar sinds 2002 is de naam Kras Stadion. Sinds het seizoen 2006/07 ligt er kunstgras in het stadion.

Verdeling Kras Stadion

  • Dr. Duin-tribune (Ere-tribune): 1480 zitplaatsen
  • Pé Mühren-tribune (zuid): 1537 zitplaatsen
  • Jaap Bond-tribune (noord): 1028 zitplaatsen, excl. uitvak
  • Jaap Jonk-tribune: 2236 zitplaatsen
  • Overig (o.a. skyboxen, business seats): 703 zitplaatsen  

Routebeschrijving Kras Stadion

U kunt Volendam op twee manieren via de snelweg bereiken:

Via de A7 (tussen Hoorn en Zaandam) de afslag Purmerend Noord nemen en de N244 opdraaien richting Volendam en Edam. Aan het einde van de N244 rechts de N247 opdraaien en bij rotonde t.o. Van der Valk Hotel Volendam linksaf.

Of via de ringweg A10 bij Amsterdam Noord de afslag S116 richting Volendam/Edam.

Vervolgens:
Op de N247 neemt u bij Van der Valk Hotel Volendam de afslag Volendam en blijft u de weg volgen. Bij binnenkomst Volendam Rotonde rechtsaf (eigenlijk rechtdoor) met de weg mee richting centrum (Julianaweg), vervolgens rijdt u rechtdoor. Hier ziet u borden richting parkeerterrein Marinapark. Een groot deel hiervan is openbaar en gratis parkeren. Let op de aanwijziging kort en lang parkeren. 

Kruiswegwandeling door Volendam van 1 m...

Vanaf 1 maart t/m 17 april 2017 is het weer mogelijk om door Volendam de Kruiswegwandeling af te leggen. Wat is een kruisweg? Een kruisweg is een serie van 14 staties, die de lijdensweg van Jezus Christus…

ACTIE! Gratis seizoenkaart op de PÉ-Si...

De jeugd heeft de toekomst. Met medewerking van de Stichting Oók FC Volendam gaan we ons nóg meer focussen op de jeugd. Alle jeugd van 13 t/m 18 jaar mag namelijk voor de rest van het…