Bram van Driel tekent eerste profcontract: 'Blij met het vertrouwen en de kans'

09 april 2024

Bram van Driel heeft zijn eerste profcontract getekend. De 18-jarige middenvelder heeft zich tot medio 2026 verbonden aan FC Volendam. Daarnaast heeft hij ook nog een optie voor een extra jaar.

Afgelopen zomer kwam Van Driel transfervrij over vanuit de Onder 18 van FC Utrecht. De middenvelder sloot aan bij Jong FC Volendam, maar heeft zich inmiddels ook bij de hoofdmacht gevoegd. Tot dusver kwam hij daarin tot zeven duels, waaronder basisplaatsen tegen sc Heerenveen en Excelsior Maassluis. Van Driel speelde in zijn jeugdjaren ook voor AFC ’34 en Ajax.

'Simons en Dingsdag dankbaar'

Van Driel is erg gelukkig met het tekenen van zijn contract. "Ik ben enorm blij en trots dat ik mijn eerste contract heb mogen tekenen bij FC Volendam. Daarnaast ben ik blij met het vertrouwen dat de club mij geeft en de kans die ik krijg om mij hier verder te mogen ontwikkelen. Daar ben ik Regillio Simons en Michael Dingsdag ook erg dankbaar voor, net als voor mijn debuut in de Eredivisie dit seizoen. De komende periode ga ik proberen zoveel mogelijk minuten te maken in het eerste. Daar kijk ik naar uit."

Trainer Regillio Simons kan Van Driel zijn woorden waarderen en is blij met de contractondertekening van de middenvelder. "Ik ken Bram al vanaf de Onder 10 bij Ajax. Ik heb hem zien groeien tot de speler die hij nu is. Een speler met heel veel potentie en mogelijkheden voor de club. Het is een dynamische middenvelder, met heel veel aanvallende dreiging, maar ook verdedigende kwaliteiten. Kortom, een zegen voor iedere trainer. Ik hoop dat hij zich zo door blijft ontwikkelen, dan staan hem en ons nog mooie dingen te wachten."

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws