Faninformatie: Noord-Hollandse derby in het verschiet

15 maart 2024

zondag 17 maart 2024, 12:15 uur

Zondag ontvangt FC Volendam het AZ van ex-FC Volendammers Denso Kasius, Hobie Verhulst en Lequincio Zeefuik en Volendammer Dave Kwakman. De aftrap staat gepland om 12:15 uur.

Geldige toegangskaart

Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van hun seizoenkaart naar de wedstrijd. Je kunt plaats nemen op de tribune waar jouw seizoenkaart recht op geeft. Zakelijke relaties dienen hun businessclubcard mee te nemen.

Uitverkocht

Voor het duel tegen AZ zijn geen toeganskaarten meer beschikbaar. De Oranjehemden kunnen rekenen op een uitverkocht Kras Stadion!

Duurzame hardcups

FC Volendam is overgestapt op duurzame, re-usable hardcups. Daarmee voorziet FC Volendam in de nieuwe wetgeving van de overheid, die voorschrijft dat plastic wegwerpbekers vanaf 1 januari 2024 in de ban zijn gedaan bij evenementen, waaronder voetbalwedstrijden. FC Volendam werkt met drie formaten, elk voorzien van een fraai FC Volendam-design. Indien je een drankje besteld bij een van de cateringpunten in het Kras Stadion, betaal je de eerste keer €2,00 per hardcup extra. Bij een eventuele volgende bestelling lever je jouw beker(s) in en ontvang je jouw bestelling in een nieuwe, schone beker. Indien je jouw laatste drankje op hebt, heb je vier mogelijkheden:

  • Optie 1: Je levert de hardcup bij een van de caterpuntenpunten in voor een FC Volendam token. Bij een volgend bezoek lever je deze token in bij jouw bestelling en betaal je géén statiegeld. De FC Volendam token is dus € 2,00 waard.
  • Optie 2: Je levert de hardcup in bij een van de caterpuntenpunten en kiest ervoor om met het statiegeld de jeugdopleiding te steunen.
  • Optie 3: Je neemt de unieke FC Volendam hardcup mee naar huis. Deze mag je houden, of meenemen naar een volgend bezoek. Lever je deze beker in bij jouw bestelling, dan betaal je geen statiegeld en ontvang je jouw drankje in een schone beker.
  • Optie 4: Je levert je hardcup in en krijgt je €2,00 statiegeld teruggepint. Het geld staat binnen een aantal dagen op je rekening. 

Aangescherpte veiligheidsmaatregelen

Zoals inmiddels bekend is het bruggetje nabij de Pegasusstraat en het P1 parkeerterrein van het Kras Stadion rondom de thuiswedstrijden gesloten. Het is voor supporters niet mogelijk om twee uur vóór de wedstrijd en anderhalf uur na de wedstrijd gebruik te maken van de overgangsroute. Hiermee wordt de kans op mogelijke provocatie tussen supporters van beide clubs verkleind. Het is ook niet meer mogelijk fietsen nabij het bruggetje te plaatsen. Supporters die met de fiets komen dienen gebruik te maken van de fietsenstalling op het schoolplein van de voormalig St. Vincentiusschool aan de Meidoornstraat. Verdere informatie over de getroffen veiligheidsmaatregelen zijn te vinden op deze pagina.

Eerbetoon & crowdfunding Ramon Visser

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er één minuut stilte gehouden als eerbetoon voor de onlangs overleden Ramon Visser. De supporters hebben een steunbetuiging voorbereid. FC Volendam speelt het duel met rouwbanden. De Hekside organiseert daarnaast een crowdfundingsactie om de nabestaanden van Ramon Visser een hart onder de riem te steken. Visser (35) overleed vorige week aan de gevolgen van een ongeneeslijke ziekte. De Volendammer was actief als jeugdspeler bij FC Volendam en daarna als (jeugd)trainer actief voor verschillende verenigingen in de buurt, waaronder buurman RKAV Volendam.

Op hun actiepagina schrijft de Hekside het volgende. "Ramon laat een vrouw en dochtertje van twee achter. Vanuit de Hekside hebben wij een crowdfunding opgezet en het bedrag dat we daarmee ophalen zal naar de nabestaanden van Ramon gaan. Naast een eerbetoon vanuit onze groep zondag tijdens de wedstrijd tegen AZ, hopen wij Angela hier een financieel duwtje mee in de rug te geven. Niet om de pijn te verzachten, want dat kan niet, maar om haar financieel een klein beetje te ontzorgen." De actie steunen kan via deze link.

Fanshop

De fanshop is zaterdag vanaf 10:15 uur geopend en sluit een half uur na de wedstrijd.

Muziekfeest op de stip

Voor extra gezelligheid is er in de rust een door AVROTROS-gesponsord optreden. Deze week staat niemand minder dan Donny Ponsen op de stip! 

Eerder dit seizoen was het ook al feest op de middenstip, met bijvoorbeeld Frank van Etten.

Overige bezoekersinformatie

•   Het stadion is twee uur voor aanvang open. We verwachten flinke drukte, zorg daarom dat je op tijd naar het stadion komt.
•   Vergeet je seizoenkaart niet.
•   Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
•   Omwille de verwachte drukte zijn er extra toiletten geplaatst in het Kras Stadion. Het betreft plaskruizen die in elke hoek van het Kras Stadion zijn geïnstalleerd.
•   Het Kras Stadion is cashless. We hebben vanaf aankomende wedstrijd geen consumptiemunten meer, maar pasjes die je kunt opwaarderen. De pasjes kun je opwaarderen met pin of cash. Deze pasjes zijn te krijgen in de fanshop. Muntjes die eerder zijn aangeschaft blijven geldig. 
•   De verkooppunten zijn geopend voor eten en drank.
•   Roken in het stadion is niet toegestaan.
•   Er wordt GEEN alcohol geschonken aan bezoekers onder de achttien jaar. 
•   Houd je aan de huisregels, met een nadrukkelijk verzoek om géén vuurwerk af te steken. Dit heeft de club al meerdere boetes opgeleverd.



Laatste nieuws