Palingshirt: FC Volendam brengt dorp en visserij samen in uittenue

11 juli 2023

Het dorp Volendam staat bekend om zijn visserij en de voetbalclub. Voor het komende seizoen combineert FC Volendam het beste van twee werelden. Het naderende Eredivisiejaar speelt FC Volendam zijn uitwedstrijden in een uniek tenue: het Palingshirt. Daarmee gaan de Volendammers als echte Palingboeren de strijd aan. Het Palingshirt, samengesteld in samenwerking met Robey Sportswear, is vanaf heden te koop in de Fanshop en de webshop. De Fanshop is deze week geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:30 tot 16:30 uur.

Als échte Palingboeren trekken de Volendammers dit seizoen langs alle Eredivisiestadions. Het zwart-blauwe tenue met de palingprint laat het hart van elke FC Volendam-supporter sneller kloppen. De Visserman in de nek (bekend van het standbeeld op de Volendamse Dijk) met daaronder een passage uit de tekst 'Mooi Volendam' van Canyon maakt het Palingshirt een pareltje die niet mag ontbreken in de collectie van elke liefhebber van Volendam.

SOS Kinderdorpen

De kindermaatshirts worden op de borst voorzien van het logo van SOS Kinderdorpen. Dit goede doel is vanaf het seizoen 2023-2024 aan FC Volendam verbonden als maatschappelijk partner.

Fanshop & Paling-merchandise

Het Palingshirt en de bijbehorende broek en kousen zijn vanaf heden te koop in de webshop en Fanshop in het Kras Stadion. In de fanshop is ook een gevarieerd aanbod van Paling-merchandise beschikbaar. De beschikbare maten gaan vanaf 92 tot en met 5XL. Daarnaast is het mogelijk om naam, rugnummer en Eredivisie-badge te bedrukken (vanaf maat 140). De Fanshop is deze week geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:30 tot 16:30 uur. Bestel je in de webshop, dan heb je jouw bestelling binnen twee werkdagen thuis (vóór 17:00 uur besteld).

Tekst & foto's: FC Volendam




Laatste nieuws