Gemengde gevoelens bij Mirani en Payne na gelijkspel bij PEC Zwolle

10 maart 2024

FC Volendam speelde zondagmiddag met 1 - 1 gelijk op bezoek bij PEC Zwolle. Het is het derde punt na de winterstop. Het resultaat zorgt voor gemengde gevoelens bij doelpuntenmaker Damon Mirani en rechtsback Déron Payne.

"Ik voel wel opluchting", zegt Mirani na afloop van het duel in Zwolle. "Opluchting omdat de goal die in de laatste minuut valt uiteindelijk niet telt. De bal viel tussen twee man in en Velios schiet 'm fantastisch binnen. Toen zag ik de grensrechter vlaggen en dan voel je die opluchting wel even. Het mag ook wel een keer meezitten. Het liefst pak je hier drie punten. Die mogelijkheden lagen er ook wel, maar we voetballen er dan niet goed genoeg onderuit."

Payne hield hetzelfde gevoel over aan de wedstrijd. "Gezien het spel kunnen we wel tevreden zijn met een punt. We kwamen op achterstand en dat was lastig. Dat we er uiteindelijk toch een punt aan overhouden is prima. De eerste tien minuten begonnen we erg slap, maar daarna kwamen we er beter in. We konden beter druk zetten op de bal en kwamen tot wat kansjes. De tweede helft begonnen we opnieuw slap en kregen we de goal tegen. Daarna gooiden we de schroom eraf en gingen we voetballen. Toen viel ook de 1 - 1."

Veerkracht

Mirani zag vooral de veerkracht van de Volendammers, ondanks de 1 - 0 achterstand. "De laatste keren gingen er snel meer goals in en dan verlies je. Nu was dat niet zo. Payne kopte de bal voordat de keeper 'm kon raken. Daarna kon ik kiezen: of scoren of mijn kop eraf. Het werd dat eerste. We waren dit duel meer met elkaar bezig, ondanks dat we dat nog steeds meer mogen doen. Er zijn harde woorden gevallen de afgelopen periode, maar ieder duel dat je speelt kom je dichterbij het einde. Je moet wedstrijden gaan winnen, zo simpel is het. Je moet zelf het gat naar boven gaan dichten. Hoe je het doet, doe je het, maar het moet. Ik heb vandaag een ander FC Volendam gezien dan de afgelopen weken en dat is goed. We moeten doorpakken."

Voor Payne was het mooi dat hij weer eens in de basis kon starten, na zijn blessure die hem de afgelopen maanden dwars zat. "Dat was een lange tijd geleden. Dit voelde goed. Ik ben weer helemaal fit en kan vrij voetballen. Er is een goede cohesie in de groep en ik word goed geholpen door de rest. Dit duel hadden we meer druk op de bal, dat hebben we aangepast ten opzichte van de afgelopen weken. Als we de bal afpakken voelde je meer vertrouwen. We kunnen de goede delen meenemen en moeten de verbeterpunten aanpakken, maar er gaan nog meer punten komen."

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws