In Memoriam: Ramon Visser

06 maart 2024

Het Volendamse voetbal is in rouw door het overlijden van Ramon Visser. Als talentvolle voetballer speelde hij tot zijn achttiende jaar in de jeugdopleiding van FC Volendam en was daarna als voetballer en (jeugd)trainer actief voor verschillende verenigingen in de buurt, waaronder buurman RKAV Volendam. Daar was de Edammer tot voor kort assistent-trainer van het vlaggenschip. Ramon moest zijn oneerlijke strijd tegen een ongeneeslijke ziekte uiteindelijk op 35-jarige leeftijd staken.

Ramon maakte als verdediger en middenvelder al op jonge leeftijd deel uit van selectie-elftallen van de Volendamse jeugdopleiding. Een debuut in de hoofdmacht van FC Volendam zat er niet in, maar bij clubs als Zwaluwen ’30 en SV Marken bleef hij op een mooi niveau het plezier in voetbal houden. Ook naast het veld bleef Ramon actief. Zo vervulde hij diverse rollen als jeugdtrainer bij zowel FC Volendam als RKAV Volendam. Het lopende seizoen heeft Ramon als assistent-trainer zijn aandeel in de goede prestaties van de Volendamse buurman in de Derde Divisie, waar het koploper is. Zijn vader Peter Visser, jarenlang hersteltrainer bij FC Volendam, completeerde het hechte sportgezin.

FC Volendam wenst familie, vrienden, voetbalcollega’s en andere nabestaanden veel kracht toe bij dit vreselijke verlies.



Laatste nieuws