Ajax O9 wint M&Z O9 toernooi

26 april 2017

Zondag 23 april werd onder prima weersomstandigheden het FC Volendam O9-Toernooi gespeeld in het Kras Stadion. De deelnemende clubs streden vandaag voor de tiende editie om de felbegeerde Molenaar & Zwarthoed Cup t.w.:

- Ajax
- PSV
- Feyenoord
- Sparta R.
- Heerenveen
- Excelsior R.
- Volendam
- ADO Den Haag

Sparta en Volendam waren aan elkaar gewaagd en hielden elkaar in een spannende wedstrijd in evenwicht, uitslag 0-0. Feyenoord had geen moeite met ADO Den Haag, uitslag 7-0. Ajax was duidelijk de betere ploeg tegen Excelsior R., Ajax won met 4-0. PSV had geen moeite met Heerenveen, uitslag 3-0. Volendam was gebrand op een overwinning. ADO werd met een 3-0 overwinning aan de kant geschoven. De Rotterdamse derby Feyenoord-Sparta werd een ruime zege voor Feyenoord, uitslag 5-0. PSV – Ajax werd een nipte 0-1 voor Ajax. Heerenveen moest winnen om in de race te blijven, maar verloor nipt van Excelsior R. met 0-1. Volendam speelde de derde poulewedstrijd tegen Feyenoord, Volendam verloor met 3-0, maar werd door dit resultaat 2de in de poule. Sparta won maar net van ADO met 1-0.  Ajax had geen moeite met Heerenveen en won uiteindelijk met 10-0. Excelsior knokte voor zijn laatste kans, maar had geen kans tegen PSV, uitslag 4-0.

De vier kwartfinalisten waren:

- Feyenoord
- PSV
- Ajax
- Volendam

De teams die voor plaats 5, 6, 7, 8 plaats moesten spelen waren:
ADO Den Haag - Heerenveen, uitslag 4-1 (ADO zevende, Heerenveen achtste)
Sparta R. – Excelsior R., uitslag 5-0 (Sparta vijfde, Excelsior zesde)



De uitslagen van de kruisfinales waren:
Ajax – Volendam, uitslag 3-1
Feyenoord – PSV, uitslag 4-1



Ajax had het lastig tegen een kranig Volendam en won moeizaam met 3-1. Volendam speelde voor de derde en vierde plaats tegen PSV. Volendam speelde een prima partij, kwam 2-0 voor, maar verloor uiteindelijk ongelukkig met 3-2. Volendam werd zeer verdienstelijk vierde, achter PSV, Feyenoord en Ajax. Feyenoord en Ajax speelde de finale. Ajax was nog fris en maakte met hun individuele klasse het verschil. Ajax won de finale met 2-0.



Ik wil iedereen bedanken die vandaag hebben meegewerkt aan deze dag:

- KANTINEPERSONEEL, MEDEWERKERS EN VRIJWILLIGERS FC VOLENDAM
- DAMES ONTVANGST EN BEGELEIDING BESTUURSKAMER
- SCHEIDSRECHTERS
- OUDERS SPELERS RKAV VOLENDAM O9
- SIEM JONK (Muziek)
- FRANS HOEK (Prijsuitreiking)
- CORNELL TOL (fotografie)



Laatste nieuws