Videoanalist Jack Austin

08 okt 2017


Jack Austin weet alles van spelers en tegenstanders

Hij staat met zijn apparatuur op het platform vanwaar af hij prima zicht heeft op de wedstrijd. De uiterst gedreven video-analist Jack Austin maakt beelden van de wedstrijden van FC Volendam, Jong Volendam en FC Volendam onder 19. Bij zowel de voor- als de nabespreking van de wedstrijd is hij aanwezig.
“Wij kunnen net als elke club in de Jupiler League vrijelijk beschikken over de wedstrijdbeelden van FOX. Daarnaast hebben we onze eigen beelden van onze spelers. Alles gecodeerd opgeslagen in twee computers.” Jack laat dus niets aan het toeval over. Hij is fulltime in dienst bij FC Volendam. Eerder werkte hij drie jaar als video-analist bij Excelsior.

Hij voorziet de technische staf van belangrijke informatie over de tegenstanders. En als er een discussie is tussen trainer en speler over een bepaald moment in de wedstrijd, dan leveren de beelden van Jack onomstotelijk het bewijs wie er gelijk heeft.
 


Krabbels

Jack maakt tijdens het filmen aantekeningen. Een mengsel van Nederlands en Engels, in een bizar handschrift dat alleen hij kan ontleden. “Soms werpt de video-analist van de tegenpartij een spiekende blik op mijn aantekeningen, maar die kan toch geen touw vastknopen aan mijn krabbels”, lacht de in Hong Kong opgegroeide Jack.

Van alle spelers van FC Volendam kan hij op verzoek van de trainer beelden laten zien. Nuttig om een speler te laten zien hoe hij een bepaalde situatie een volgende keer beter kan oplossen. Jack spreekt in de rust altijd even met de andere trainers. “De trainer vraagt me altijd wat ik van de wedstrijd vind. Als ik zie dat er dingen beter kunnen, geef ik dat aan hem door. Het is fijn te merken dat mijn werk gewaardeerd wordt. Ik probeer toch mijn steentje bij te dragen.”

Tekst: Cor Westerveld
Foto:  Erna Apeldoorn)
 

Jouw FC Volendam-seizoenkaart als Voord...

Ben jij al in het bezit van een seizoenkaart voor het aankomende voetbaljaar 2017/’18? Weet dan dat je een uitstekende investering hebt gedaan! Niet alleen verschaft de seizoenkaart 19 thuiswedstrijden…

Meld je aan voor de FC Volendam Nieuwsb...

Meld je nu aan voor ‘Oranjepost’! Voor iedere thuiswedstrijd van FC Volendam sturen wij de nieuwsbrief ‘Oranjepost’ naar supporters van de club. Wil je deze nieuwsbrief ontvangen?…