Brands: “Geen enkele reden om ons zorgen te maken”

19 oktober 2014

FC Volendam beëindigde gisteren een reeks van zeven wedstrijden op rij ongeslagen, Kevin Brands zette een persoonlijke reeks door: tegen Almere City trof hij voor de zesde keer in zes wedstrijden doel. “Maar gisteren interesseerde het me eerlijk gezegd niks dat ik had gescoord, ik had liever gewonnen”, geeft Brands toe. “Nu ik weer een beetje rustig ben, ben ik natuurlijk wel blij dat ik weer gescoord heb, dat is altijd lekker.”

Met zijn goal bracht de middenvelder de stand op 2-1, waarna de voorsprong opnieuw werd weggegeven. De derde tegengoal viel echter vlak nadat Brands gewisseld werd: “Ik denk dat de trainer iets wilde forceren in de laatste minuten, met opportunistisch spel en hoge ballen. Dat is niet echt mijn spel, dus ik denk dat hij daarom voor Steltenpool en Van Kippersluis heeft gekozen.”

Helaas hadden de wissels niet het gewenste effect, al valt de nederlaag volgens Brands niet daaraan te wijten: “We hebben de tegengoals veel te makkelijk weggegeven, dus het is gewoon onze eigen schuld dat we verloren hebben. Dat kan weleens gebeuren, het hoort bij het voetbal.”

Brands maakt zich dan ook geen zorgen: “Na zo'n goede reeks zat een nederlaag of gelijkspel er natuurlijk aan te komen, dat overkomt ieder team.” Tegen De Graafschap verwacht hij dan ook gewoon weer drie punten: “Natuurlijk, we moeten hier geen issue van maken. Vrijdag tegen De Graafschap moeten we gewoon weer winnen. Dan zijn we weer op de goede weg, er is geen enkele reden om ons zorgen te maken.”



Laatste nieuws