De Koning: “Complimenten aan het team voor deze overwinning”

29 september 2014

Na een midweekse bekerwedstrijd in Capelle, was het vandaag weer tijd voor het vervolg van de competitie. MVV werd in het eigen KRAS stadion met 3-0 opzij gezet, Hans de Koning was na afloop dan ook erg tevreden: “Door blessures zijn we nu vijf sterkhouders kwijt, dus deze overwinning is een groot compliment voor de jongens die het nu op die posities in moesten vullen.”

Door de tussenkomst van de bekerwedstrijd, was de voorbereiding op deze wedstrijd iets anders dan normaal: “We hebben rustig getraind deze week, zodat we deze wedstrijd vandaag in handen konden nemen. We wilden zo snel mogelijk scoren, vooruit spelen en MVV niet in het spel laten komen”, legt De Koning uit. Het eerste halfuur kwam dat plan nog niet echt uit de verf, maar daarna was FC Volendam los: “Dan zie je de kwaliteit van Kuwas, en het inkoppen van Veerman. En bij de 2-0 hebben we genoeg geduld om het af te maken”, uitte de trainer zijn tevredenheid. Een klein smetje was dat de score niet verder werd uitgebreid: “Misschien hadden we er nog 4-0 of 5-0 van moeten maken.”

Met acht wedstrijden gespeeld, komt het einde van de eerste periode in zicht. Twee punten is de achterstand op koplopers Roda JC en NEC, en dus houdt De Koning nog hoop op de periodetitel: “Zij hebben misschien niet de meest zware tegenstanders, maar je weet het nooit in het voetbal. Het zou fantastisch zijn als het een keer meezit en die anderen wat punten laten liggen.” 



Laatste nieuws