De Koning tevreden met een punt tegen FC Den Bosch

15 september 2014

Na drie overtuigende zeges op rij, had FC Volendam het vandaag moeilijk tegen FC Den Bosch. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hans de Koning was tevreden met de uitslag, maar was minder tevreden met het spel dat zijn spelers lieten zien in de eerste helft.

“Den Bosch is altijd een lastige tegenstander, met een dynamisch middenveld. Daar hadden we het in de eerste helft zeer moeilijk mee. Wij moesten zelf een heel nieuw middenveld opstellen, met 'de 3K's', verwijzend naar Kevin van Kippersluis, Kevin Wattamaleo en Kevin Brands”, lichtte De Koning op de persconferentie toe.

In de tweede helft gooide de trainer daarom het roer om, en met succes: “Het was de dood of de gladiolen, 'dan maar 0-5' dacht ik. Dus ik ben zeer tevreden met 2-2. We hebben keihard gewerkt in de tweede helft, daar kun je de jongens een compliment voor geven.” Bij een 1-2 achterstand vlak voor tijd, werd Gijs Luirink met rood van het veld gestuurd. Dat de 2-2 alsnog viel, was dan ook een grote opsteker voor de Volendammers: “Als we in blessuretijd met 10 man dan nog de gelijkmaker binnenschieten, dan zijn we de morele winnaar”, besloot De Koning.



Laatste nieuws