De Koning: “Onszelf tekort gedaan door het niet eerder te beslissen”

18 oktober 2014

De reeks van zeven ongeslagen wedstrijden is vandaag tegen Almere City ten einde gekomen. In het Kras stadion was de ploeg van Fred Grim met 2-3 te sterk. Bij rust was de stand nog 1-0 voor FC Volendam: “In de eerste helft hebben we Almere City vastgezet, we hebben constant vooruit gespeeld en momenten gecreëerd om goals te maken. Vlak voor rust krijg je dan ook een goal, en dat is een mooie beloning”, wijst De Koning op de goal van Henk Veerman.

In de tweede helft was het spel minder en gaf FC Volendam de wedstrijd weg: “Het doet pijn dat we na rust niet door konden drukken naar de 2-0, dan had het zomaar gebeurd kunnen zijn. We komen weer op voorsprong maar zijn daarna te lief in de duels.” De Koning vond dan ook niet dat de bezoekers de overwinning gestolen hadden: “Wij wilden voor de winst spelen, maar zij hebben ook echt gevoetbald om goals te maken en de winst te pakken.”

De tweede periode begint voor FC Volendam dus met een nederlaag: “Het doet pijn dat onze mooie reeks van zeven wedstrijden ongeslagen nu voorbij is, maar dat is voetbal. We hadden vandaag kunnen winnen en hebben zeker ons best gedaan als ploeg zijnde. We hebben onszelf tekort gedaan vandaag door het niet eerder te beslissen.”

Volgende week vrijdag krijgt FC Volendam de kans om zich in eigen huis te revancheren, dan komt De Graafschap op bezoek.



Laatste nieuws