De zon schijnt in Volendam

27 augustus 2015

Crowdfunding voor 1059 zonnepanelen gaat van start voor Zonnedak Volendam

Met een vliegende start in de voetbalcompetitie schijnt de zon weer in het voetbalstadion van FC Volendam. Om daar optimaal van te profiteren worden er ruim 1000 zonnepanelen geplaatst op het KRAS voetbalstadion. Zonnedak Volendam biedt iedereen de mogelijkheid om eenvoudig zonne-energie op te wekken op het dak. Dat kan door te investeren in één of meer ZonneDelen. Op het platform Zonnepanelen Delen gaat donderdag 27 augustus op www.zonnepanelendelen.nl/project/zonnedakvolendam de campagne van start om ZonneDelers te werven.

Voor iedereen
Dit is het eerste voetbalstadion in Noord-Holland waarbij crowdfunding gaat zorgen voor zonnepanelen op het dak. Met het grote aantal voorinschrijvers verwacht initiator Matthijs Olieman van 1miljoenwatt snel vol te geraken. Dit is een uitgelezen kans voor iedereen zonder (geschikt) dak om toch te investeren in zonne-energie.

Voor FC Volendam draagt het zonnedak bij aan de MVO ambities, waarbij naast het verduurzamen van de stroom ook gezorgd is dat de lokale zonne-installateur Smit Elektra betrokken is bij het project.

Wim Biesterveldt, algemeen directeur van FC Volendam:
“Het dak is een ideale plek voor ons om FC Volendam duurzamer te maken. Als Betaald Voetbal Organisatie willen wij alle
mogelijkheden benutten op het gebied van duurzaamheid. Dit zowel in het belang van de gemeenschap als van onze supporters. In het speciaal natuurlijk onze jeugdige supporters die wij zo een betere toekomst geven.”


Voetbalstadion
Voor 1miljoenwatt is het Zonnedak Volendam het tweede voetbalstadion dat het met crowdfunding vol willen leggen met zonnepanelen. “Zo geven we mensen een extra reden om naar het stadion te komen.” Matthijs Olieman van 1miljoenwatt. “Ik ben trots dat we met 1miljoenwatt na de Euroborg op een volgend voetbalstadion zonnestroom kunnen opwekken. Met de grote interesse tijdens de voorinschrijving hopen we snel dit project te financieren en zo bij te dragen aan het verduurzamen van Volendam”.

Energiebedrijf en projectpartner Qurrent is blij dat duurzame stroom zo zichtbaar gemaakt wordt en iedereen hierin direct kan participeren.

“Ons doel is dat iedereen net zoveel duurzame energie opwekt als verbruikt. Wij geven dan ook een speciale korting aan
iedereen die meedoet. Zo stimuleren we dat mensen zelf gaan opwekken. We zijn blij dat we met zonnedak Volendam ons doel weer dichterbij brengen”.

Vanaf 25 euro kan worden meegedaan met Zonnedak Volendam. Het rendement kan oplopen tot 5,3%.

Het Zonnedak Volendam is een nauwe samenwerking tussen 1miljoen watt, Qurrent, FC Volendam, Smit Elektra en
ZonnepanelenDelen.



Laatste nieuws