Derde Divisie topper in KRAS Stadion

11 okt 2017

Er valt weinig te klagen over de resultaten van Jong FC Volendam gedurende het begin van dit seizoen. Alleen bij VVOG werd er onnodig en onterecht verloren en voor de rest werd er elke wedstrijd een resultaat geboekt. Als je kijkt hoe het afgelopen seizoen ging was dat dan misschien ook niet echt heel erg verrassend, maar je moet het toch eerst maar doen.

Van tobber naar topper
Onze tegenstander van zaterdag, Jong Almere City FC, doet het zelfs nog beter dan de mannen van Berry Smit. Ondanks dat we zelf weten dat ze een prima groep hebben zijn zij misschien op dit moment toch wel de verrassing in de Derde Divisie. Met zestien punten staan ze op de tweede plaats op één puntje van Spakenburg en twee punten en plaatsen boven Jong FC Volendam. De talenten uit Almere hebben alleen de eerste wedstrijd van het seizoen van Harkemase Boys verloren. In eigen huis ging het na een 2-0 voorsprong bij rust na de thee helemaal mis. De Friezen gingen er met een 2-4 overwinning vandoor. Daarna dus louter positieve resultaten met als meest in het oogspringend de overwinningen op Quick Boys (2-3) en DOVO (2-0). Dit laatste twee hebben wij met Jong FC Volendam ook al gehad en zijn zeker teams voor het "linker rijtje". Afgelopen seizoen ging het helemaal niet zo makkelijk met de ploeg uit Almere. Na de eerste periode, na twaalf wedstrijden, hadden ze slechts tien punten. Nu hebben ze er dus al zes meer terwijl er vijf wedstrijden minder zijn gespeeld! Er wordt ook vrij makkelijk gescoord blijkt uit de zeventien goals die ze al hebben gemaakt. Wat dat betreft zijn Silverster van der Water (zes goals) en Khalid Tadmine (vijf goals) de spelers om in de gaten te houden.

Gala
Na de 0-5 overwinning bij ASWH scoorde Jong FC Volendam er afgelopen dinsdag ook rustig op los in de oefenwedstrijd tegen Jong Sparta (Tweede Divisie). Ook deze wedstrijd werd met 5-0 gewonnen. Maar goed die punten tellen helaas niet mee. Afgelopen seizoen eindigden beiden wedstrijden tegen de talenten van Almere City FC in een gelijkspel. De wedstrijd in Volendam eindigde op 8 april van dit jaar in een bloedeloze 0-0. Zaterdag staan de teams overigens niet voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar. Want op 9 augustus werd er ook al tegen elkaar geoefend in Almere. Jong FC Volendam won die wedstrijd verdiend met 2-3. Echter resultaten uit het verleden.... Je kent het! Maar er zit vertrouwen in de groep van Berry Smit. Afgelopen zaterdag was bij vlagen een gala voorstelling en ook dinsdag werd er prima gespeeld. We zullen er geen druk op leggen, maar mocht er gewonnen worden dan meldt Jong FC Volendam zich toch serieus in de strijd om de koppositie. En wie wil dit nou niet meemaken? We hebben een heuse topper in de Derde Divisie in ons eigen stadion dus kom de mannen steunen. Iedereen die er al is geweest kan je vertellen dat het de moeite waard is, dus tot zaterdag!

Arbitrage
De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Stijn Berben uit 's-Gravenmoer. Hij zal worden bijgestaan door de heren Moraal en Hoogland. De heer Berben heeft dit seizoen al drie wedstrijden in onze Derde Divisie gefloten. Zo zag hij afgelopen zaterdag Quick Boys dankzij een eigen goal van ODIN '59 in Heemskerk winnen. Zowel Jong FC Volendam als Jong Almere City FC heeft hij dit seizoen nog niet gefloten.

Twitter
Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #jvojal. Maar er gaat uiteraard niks boven het bijwonen van de wedstrijd in ons stadion! De toegangsprijs is EUR 7,50 en voor seizoenkaarthouders van FC Volendam gratis! Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Goed om te weten
Voor de supporters is voor, tijdens en na de wedstrijd de Runderkamp Lounge in de hoek op de eerste verdieping van de eretribune open voor een hapje en een drankje. Verder is het voor de pers zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam even door te nemen. Alle vertegenwoordigers van de media dienen zich namelijk vooraf aan te melden, zonder een door FC Volendam verstrekte perskaart kan de pers zich namelijk geen toegang verschaffen tot het veld. De pers zal, net als de vertegenwoordigers van de KNVB en Almere City FC, ontvangen worden in de bestuurskamer.

Jouw FC Volendam-seizoenkaart als Voord...

Ben jij al in het bezit van een seizoenkaart voor het aankomende voetbaljaar 2017/’18? Weet dan dat je een uitstekende investering hebt gedaan! Niet alleen verschaft de seizoenkaart 19 thuiswedstrijden…

Meld je aan voor de FC Volendam Nieuwsb...

Meld je nu aan voor ‘Oranjepost’! Voor iedere thuiswedstrijd van FC Volendam sturen wij de nieuwsbrief ‘Oranjepost’ naar supporters van de club. Wil je deze nieuwsbrief ontvangen?…