Eerste zege voor Jong Volendam

28 augustus 2016

Jong Volendam - Quick Boys 1-0

Net als de voorgaande twee wedstrijden was deze wedstrijd alles behalve saai. Verschil was echter dat de mannen van Berry Smit dit keer wel de druk in de slotfase overleefden. En zo kon er na twee late nederlagen nu met drie punten de kleedkamer opgezocht worden.

De betere ploeg maar geen goals
Vanaf de aftrap bepaalde de thuisploeg het spel. Op aangeven van Gijs Smal leek Jermano Lo Fo Sang in scoringspositie te komen, maar kreeg de bal niet onder controle. Aan de andere kant kreeg Smal in zijn eigen zestien de bal ongelukkig tegen zijn hand. De scheidsrechter beoordeelde dit goed en gaf dan ook geen strafschop, waar heel Quick Boys daar uiteraard anders over dacht. Dit was ook één van de weinige keren dat de gasten voor de goal van Jordi van Stappershoef verschenen in de eerste helft. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Quick Boys. Het waren Bert Steltenpool, Gijs Smal, Kay Tejan, Rodney Smorenberg en ook Joey Veerman die echter niet de bal tussen de palen kregen. Het waren geen 100% kansen, maar een voorsprong was toch op zeker verdiend geweest. Pas in de slotfase van de eerste helft kwamen de gasten er gevaarlijk uit. Maar doelman Van Stappershoef hield zijn doel schoon.

Snelle voorsprong
Na de rust sloeg Jong FC Volendam, net als een week eerder, snel toe. Een prima pass van Bert Steltenpool werd keurig afgerond door Kay Tejan. Amper vijf minuten later verdubbelde Joey Veerman, na een prima aanval met Tejan en Smorenberg, bijna de score. Doelman Martijn de Zwart greep echter uitstekend in. Even later had De Zwart maar een halve redding op een schot vanaf de zijkant van Kevin Owusu Asare, maar de voorhoede was even net niet attent genoeg om in te lopen. Na dit moment kantelde de wedstrijd.

Volendam overleeft stormloop
Aanvoerder Gerard Aafjes was, nadat de jeugdige scheidsrechter Teuben goed voordeel had gegeven, dichtbij de 1-1 maar miste. Dit was rond het moment dat er een uur op de klok stond. En een fase waarin Volendam wankelde, maar niet omviel. Quick Boys reeg de kansen aan elkaar, maar zag elke keer de bal aan de voor hun verkeerde kant van de paal gaan of doelman Van Stappershoef redding brengen. Nadat Anthony Bentem zijn kopbal op de lijn gekeerd zag worden leek het even op een flipperkast in de zestien van Volendam. Daarna ging de storm even liggen om vervolgens in de echte slotfase weer aan te wakkeren. De thuisploeg kwam door een tweede gele kaart voor Joey Veerman ook nog met tien man te staan, maar hield stand. In de laatste seconde scoorde Quick Boys nog wel, maar vanwege duwen werd deze terecht geannuleerd. En zo stonden de mannen van Berry Smit na een zinderende slotfase nu wel aan de goede kant van de score. Volgende week op voor de eerste punten op vreemde bodem als er om 14:30 uur afgetrapt wordt in Hoornaar tegen STEDOCO.

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Daan Klinkenberg, Raoul Esseboom, Gijs Smal, Jermano Lo Fo Sang, Rafik El Hamdi, Kevin Owusu Asare (79. Jordy Hilterman), Joey Veerman, Bert Steltenpool, Rodney Smoorenberg (59. Gerry Vlak) en Kay Tejan (67. Enzo Stroo)
Opstelling Quick Boys: Martijn de Zwart, Henry Opoku, Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen, Gerard Aafjes, Philippe den Hartog (79. Mohamed El Osrouti), Jaap van der Plas, Max van Steen, Kenneth Misa-Danso (59. Jason Oost) en Jerghinio Sahadewsing
Scoreverloop: 47. Kay Tejan 1-0
Scheidsrechter: S.P.M. Teuben
Toeschouwers: 450
Gele kaarten: Kay Tejan, Kevin Owusu Asare (beiden Jong FC Volendam) en Dennis van der Plas (Quick Boys)
Rode Kaart: 86. Joey Veerman (2x geel, Jong FC Volendam)