FC Groningen komt gemakkelijk aan de winst op Volendam (update)

27 juli 2010

Voor het eerst in deze oefenserie liep FC Volendam tegen een nederlaag op. Een onterechte nederlaag. De hele wedstrijd voetbalde Volendam naar hartelust mee, maar mocht in de eerste helft al proeven hoe het er straks aan toe zal gaan. Zonder enige aanleiding legde scheidsrechter Kamphuis de bal op de stip. Granquist wist er wel raad mee en zette Groningen op 1-0. Volendam zette er in het vervolg van de wedstrijd een aantal heel aardige kansen tegenover, maar Murat Onal, Jack Tuijp en later ook Kees Tol waren te gehaast om het karwei in evenwicht te brengen.

Na precies een uur werd het door Pedersen 2-0, maar nog altijd gaf Volendam veel tegengas. Dat betaalde zich pas in de slotfase uit, toen Maikel van der Werff de bal van dertig meter in het Groningse doel joeg. Een minuut later liep Marijn Sterk tegen zijn tweede gele kaart op, waardoor de slotminuut een ondertalsituatie ontstond.

FC Volendam startte als volgt: Robbin Ruiter, Edwin Soenarto (Maikel van der Werff), Henny Schilder, Barry Opdam, Marijn Sterk, Murat Onal (Thijs Sluijter), Laszlo Zsidai, Paul de Lange (Koen Stam), Roy Bakkenes (Melvin Platje), Michiel Kramer (Kees Tol), Jack Tuijp (Nick Tol)