FC Volendam A1 Internationaal

27 november 2015

FC Volendam A1 was vorig weekeinde op bezoek in België, waar het onder de rook van Antwerpen speelde in Sint-Niklaas. Op zaterdag en zondag stonden er oefenduels op de planning tegen twee ploegen uit de hoogste divisie in België. Zaterdag tegen Waasland Beveren onder 19 (A1) en zondag tegen KV Kortrijk onder 19 (A1). Na een busreisje van 2,5 uur kwam FC Volendam aan op het sportcomplex van Waasland Beveren. Al snel werd duidelijk dat er in het oude stadion van Waasland Beveren gespeeld zou gaan worden. Om 13.00 werd er afgetrapt tegen Waasland Beveren.

Waasland Beveren A1 - FC Volendam A1 1-2(0-1)
Het was in de beginfase voor de A1 even zoeken hoe de speelwijze van Waasland Beveren kon worden bestreden, daar men toch anders speelde dan in Nederland. De wedstrijd was vanaf de start een gelijkwaardige strijd. Na een grote kans voor FC Volendam en voor Waasland Beveren was het in de elfde minuut raak voor de FC Volendam. Via een goed geplaatst schot van Kevin Owusu Asare kwam FC Volendam op een 0-1 voorsprong. De eerste helft bleef gelijkwaardig met een tweetal kansen over en weer. Ruststand 0-1.

Na de rust bleef de wedstrijd in balans. In de eindfase van de wedstrijd wist Volendam de wedstrijd niet goed uit te spelen en gaf zo de wedstrijd bijna nog uit handen. Waasland Beveren wist te profiteren van slordig uitverdedigen bij FC Volendam en kwam zo op 1-1. Toch wist de FC Volendam de wedstrijd als nog tot een goed einde te brengen door vanuit een indraaiende vrije trap van Salim Mansouri het hoofd van Jamie Jacobs te vinden 1-2. Met nog drie minuten te gaan gebeurde er over en weer niks benoemmens waardig meer. Eindstand 1-2 winst.

Na het douche en de verzorgde lunch, vertrok FC Volendam naar het IBIS-hotel. Daar zocht ieder tweetal zijn kamer op en werd er vervolgens wat FIFA en kaartspelen gespeeld.
In de avond werd er genoten van een eigen gekozen goede pastamaaltijd en vervolgens was het El Clasico.

KV Kortrijk A1 - FC Volendam A1 1-6 (0-2):
De volgende dag werd er na een goed ontbijt al vroeg gespeeld tegen KV Kortrijk. Om 10.30 uur stonden beide teams aan de aftrap. Al vroeg in de wedstrijd wist de FC Volendam op voorsprong te komen via wederom Kevin Owusu Asare 0-1. FC Volendam was vele malen sterker en het wachten was op een doelpunt. Halverwege de eerste helft kwam de A1 via een goed geplaatst schot van Roy Tol op 0-2, dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het zaak de score uit te breiden. Zeven minuten na rust was het weer raak via een aanval over de rechterkant was het eindstation Rodney Smorenberg 0-3. In de 62e minuut kwam de FC Volendam op 0-4 via Salim Mansouri. Waar de FC Volendam A1 goed bezig was met het op laten lopen van de score, was er even een onoplettend moment en doormiddel van een vroege voorzet en een hard schot in de korte hoek kwam Kortrijk aan haar goal 1-4. Niet veel later was het een goed genomen korte corner via Salim Mansouri op het hoofd van Stan Veerman 1-5 en in de eindfase van de wedstrijd werd de eindstand binnen getikt door Roy Tol 1-6. Zo sloot de A1 een op meerdere vlakken intensief weekend af met 2 overwinningen.

De A1 heeft een interessante, leerzame en leuke tijd gehad in België en wil via deze weg graag de Stichting Vrienden van de Jeugdopleiding en FC Volendam hartelijk danken voor de geboden mogelijkheid