FC Volendam A1 sluit seizoen waardig af

25 mei 2016

Ajax A1 - FC Volendam A1 1-4
FC Volendam A1 heeft het seizoen 2015/2016 waardig afgesloten. Op sportpark ‘De Toekomst’ in Amsterdam mocht de formatie van vertrekkend trainer Florian Wolf zich dinsdagavond vriendschappelijk meten met landskampioen Ajax A1. In een wedstrijd die het aanzien beslist waard was toonden de Volendammers zich sterker dan het thuisteam. Op de 1-4 overwinning viel dan ook niets af te dingen.
Terwijl FC Volendam met zijn selectie van het afgelopen seizoen naar Amsterdam was afgereisd, verscheen Ajax A1 met zijn selectie voor het nieuwe seizoen aan de start. Daarin diverse nieuwe gezichten, maar ook een aantal vaste waarden van het kampioensteam 2015/2016. Een meer dan representatief elftal daarom. Gedurende de eerste helft toonden beide teams zich gelijkwaardig. Uiteraard iets meer individuele kwaliteiten aan Amsterdamse kant, maar de oranjehemden gaven niets weg en gingen zelfs met een beter gevoel de rust in dan hun opponenten. Op slag van rust kwamen zij namelijk op voorsprong. Ingeleid door een fraaie Volendamse aanval over rechts via Joey Veerman, Kevin Owusu Asare en Jason Stekkel, was het laatstgenoemde die Kevin bediende. De Ajax-verdediging had geen antwoord op zijn versnelling binnen hun 16, waarna Kevin de aanval doeltreffend afrondde, 0-1.
Na de pauze verschenen er vijf nieuwe gezichten in het team van FC Volendam. Zij pasten zich moeiteloos aan aan het niveau van de eerste helft. In de 55e minuut werd het zelfs 0-2 nadat Joey Veerman, met een heerlijke pass Roy Tol de vrije ruimte had ingestuurd. Roy snelde richting vijandelijke 16, behield het overzicht en legde op maat breed op de goed meegekomen Martijn van Oers. Martijn deed wat hij moest doen en liet de doelman van Ajax met zijn beheerste schuiver kansloos, 0-2. Drie minuten later scoorde Ajax de aansluitingstreffer. FC Volendam kreeg het de daaropvolgende fase toch een beetje lastig. De Ajaxieden probeerden namelijk door te drukken en de stand weer in evenwicht te brengen. Onze verdediging, waarin doelman Barry Lauwers opnieuw een sterke indruk maakte, hield echter uitstekend stand. De beste en echte kansen waren zelfs voor ons team. In het laatste kwartier werd een viertal uitgespeelde kansen voor FC Volendam genoteerd. Door er daarvan geen enkele te benutten en de wedstrijd dus niet in het slot te gooien, bleef het onnodig lang spannend. In de slotfase lukte het echter wel definitief afstand te nemen. Drie minuten voor tijd was het Gani Meholli die een pass van Joey Veerman op de juiste waarde schatte en alleen voor doelman Joey van der Sar opdook. Het puntertje van Gani onder hem door leverde de 1-3 op. In de allerlaatste minuut was Richie Owusu-ansah de gevierde man. Zijn van richting veranderd schot verdween in het lege doel, 1-4. Meteen daarna blies de arbiter het eindsignaal en kwam het seizoen 2015/2016 toch nog op prettige wijze ten einde. Dit gold echter niet voor Martijn van Oers. Die had in de 86e minuut namelijk het veld moeten verlaten nadat hij hard in het gezicht was geraakt. Naar later bleek, had hem dit een gebroken kaak opgeleverd. Namens ons gehele team wens ik hem veel sterkte toe en een voorspoedig herstel.