FC Volendam B1 promoveert naar Eredivisie! (UPDATE)

09 juni 2014

De returnwedstrijd werd gespeeld in Glimmen (Drenthe) omdat het jeugdcomplex van FC Groningen onderhavig was aan groot onderhoud. Onder grote belangstelling moest FC Volendam een 2-0 voorsprong verdedigen om zo promotie af te dwingen naar de eredivisie. FC Volendam startte erg nerveus aan de wedstrijd en FC Groningen was direct al fel en agressief. Kort naar elkaar kreeg FC Groningen twee grote kansen maar die werden niet verzilverd en zo bleef het 0-0. Halverwege de eerste helft herpakte FC Volendam zich en het werd een echte wedstrijd. Martijn van Oers, die net met Joey Salden van positie gewisseld was, zette een aanval op. Hij speelde Jami Jacobs vrij die met een listig balletje Martijn van Oers in stelling bracht die vervolgens koelbloedig afrondde en FC Volendam uit het niets op een 0-1 voorsprong bracht. De wedstrijd leek gespeeld omdat FC Groningen nu 3x moest scoren om een verlening af te dwingen. Zou de 0-1 voorsprong FC Volendam het nodige zelfvertrouwen geven om de wedstrijd uit te spelen? Hoe ging FC Groningen na rust met deze domper om?

FC Groningen trok na rust alle registers open en bracht veel strijd en energie in de wedstrijd om lijfsbehoud in het voordeel te beslissen. In de 49e minuut had deze strijdwijze FC Groningen gelijk succes toen een bal eindelijk goed viel en een FC Groningen speler de trekker kon overhalen en de stand op 1-1 te brengen. FC Volendam was aangeslagen en goed voetbal was niet meer te zien. Wel twee enorm strijdende partijen. De verdediging van FC Volendam was niet goed bij de les en FC Groningen wist de score uit te bouwen naar 2-1. Nu was één doelpunt nog voldoende om in ieder geval een verlenging af te dwingen. Het bleef tot de laatste seconde spannend en toen de scheidsrechter na 9 minuten blessuretijd het verlossende eindsignaal liet klinken was de ontlading groot. FC Volendam speelde één van haar mindere wedstrijden maar wist wel promotie af te dwingen naar de Eredivisie. Een fantastisch resultaat van de spelers, de staf en niet vergeten ook de ouders en overige supporters. Hier had niemand voorafgaand aan dit seizoen rekening gehouden maar toch werd dit huzarenstukje na een zeer lang seizoen een feit.
Een warm kampioenen onthaal in het Kras stadion was de afsluiting van een zeer lang seizoen.

Scoreverloop:
0-1 26. Martijn van Oers
1-1 49. FC Groningen
1-2 55. FC Groningen
1-3

Opstelling:
Marlon Coco, Gevano End, Mohamed Betti, Gijs Smal, Alejandro da Silva Compuzano (41. Joep Hulskes), Jamie Jacobs, Martijn van Oers (72. Joey Veerman), Ozair Dahi, Puck Postma, Rodney Smorenberg (52. Jari Vlak), Joey Salden (60. Max Salet).

Langs deze weg wil ieder die de FC Volendam B1 dit seizoen op welke manier dan ook gesteund hebben daarvoor namens de staf bedanken. Dit geldt ook voor de spelers en staf van de B2 die ons ook bij het bereiken van dit resultaat prima hebben gesteund! Ondanks dat we dit resultaat met zijn alles hebben neergezet zullen een aantal spelers en de assistent trainer de club vrijwillig en onvrijwillig zullen verlaten. Deze wil ik hierbij even kort benoemen en bedanken voor hun grote inzet. Eerder dit seizoen heeft doelman Coen Fillee ons verlaten. Met name tijdens de uitwedstrijd tegen N.E.C. wist hij met een miraculeuze redding ons te behoeden voor een nederlaag.

De lichtvoetige Martijn van Kooperen had veel last van blessures en heeft ons wel laten zien over veel voetbalvaardigheden te beschikken. Benaissa Benamar. Ben is een echte liefhebber en een baltovenaar die over heel veel technische vaardigheden beschikt maar dit jaar mede door blessures en fysieke ongemakken net niet kon brengen waar hij vooraf toe in staat werd geacht.

Dan de volgende spelers die tot en met de laatste wedstrijd met 200% inzet voor de club hebben gestreden. Zo als afgesproken beginnen we van achter naar voren:

Alejandro da Silva Compuzano
Ale is een rustige en degelijke jongen die begon met wat blessures aan het seizoen maar was de rest van het seizoen van zeer grote waarde voor de ploeg.

Joep Hulskes
Joep is een eerlijke en toffe jonge vent en een fantastische teamspeler. Tot en met de laatste snik was hij in woord en daad van grote waarde voor het team. Een sierraad voor elk team.

Gevano End
Na een moeilijke start heeft hij het tot en met het einde van het seizoen meer dan uitstekend opgepakt. Een beresterke en multifunctionele top verdediger die altijd voorop gaat in de strijd. Ik zou hem niet graag tegenkomen als tegenstander.

Ozair Dahi
Ozair begon als nieuwkomer beresterk. Daarna een iets mindere periode. Het slot van het seizoen was echter weer beresterk. Een type speler dat elk elftal nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Daarnaast heeft Ozair een uitstekende traptechniek die ons dit seizoen enkele zeer fraaie doelpunten heeft opgeleverd.

Joey Salden
Een bijzonder sympathieke, talentvolle en zelfkritische speler. Heeft alles in zich maar heeft dit seizoen te weinig kunnen laten zien waar hij toe in staat is. Joey heeft misschien wat meer tijd nodig maar hij is een uiterst getalenteerde speler.

Johnny Merks
Onze rustige bijzonder sympathieke assistent trainer gaat volgend jaar als zelfstandig trainer bij AFC aan de slag. Hij is in de coaching van spelers van groot belang geweest dit seizoen. Helaas heeft hij vanwege een welverdiende vakantie de laatste twee finale wedstrijden moeten missen maar hij is dit seizoen zeer belangrijk geweest voor de ploeg.

Puck Postma
Het is nu nog niet zeker of Puck volgend jaar nog bij FC Volendam zal spelen. Wij hopen dat hij zal blijven want hij is als topscorer en aanjager zeer belangrijk geweest en denken dat hij volgend jaar de A1 ook de nodige impulsen en doelpunten kan geven.

De overige spelers en kampioenen blijven gewoon bij de FC Volendam en ook die wensen wij volgend jaar heel veel succes in de A1. Martijn van Oers blijft gelukkig nog een jaartje bij ons bij de B1 in de eredivisie.

Floor Heuyerjans 



Laatste nieuws