FC Volendam B1 wint Internationaal U17 Herfsttoernooi 2014

17 oktober 2014

ENSCHEDE - AZ (dinsdag) en FC Volendam (woensdag) hebben het Internationale U17 Herfsttoernooi, dat werd georganiseerd op het complex van De Tubanters 1897, op hun naam geschreven. Regionale trots FC Twente verloor op dinsdag met 1-0 van Hamburger SV en eindigde op de vierde plaats. Het beloftenteam van De Tubanters 1897, dat op woensdag meedeed, werd 8e.

Dinsdag werd AZ speler Mees Hoedemakers gekozen tot beste speler van het toernooi en kroonde Ferdy Druijf (AZ) zich tot topscorer. Op de woensdag waren de prijzen voor Roy Tol van FC Volendam (topscorer) en Joey Veerman van FC Volendam (beste speler).

Niet alleen de voetbal-toptalenten waren te aanschouwen op dit internationale toptoernooi. Ook aanstormend arbitrage-talent uit Twente kwam in actie. Deze groep jonge scheidsrechters van het Noord & Oost Talententraject, onder leiding van eredivisie scheidsrechter Eric Braamhaar, hebben op deze manier internationale ervaring kunnen opdoen.

In de pauzes van beide dagen was er aandacht voor vrouwen- en meidenvoetbal, de snelst groeiende tak van sport in Nederland. sc Heerenveen (BeneLeague) oefende op dinsdag tegen de Duitse Bundeliga subtopper en Pokalfinalist 2014 SGS Essen. De Duitse vrouwen wonnen met 4-2. Op woensdag speelde een Twents B-meiden Talenteam in het kader van het project “Voetbal, Veiligheid & Vorming” tegen de C1 jongens van De Tubanters 1897. De jongens wonnen met 3-2 .

Ook dit jaar weer een geslaagd voetbal evenement, met toezeggingen voor deelname voor volgend jaar, de 24e editie.

Bron: www.twentejournaal.nl



Laatste nieuws