FC Volendam B1 wint van Ajax B1

19 november 2014

Ajax B1 - FC Volendam B1 1-2
Dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen Ajax op het sportpark de Toekomst op het programma. FC Volendam kwam met een gehavende ploeg in Amsterdam aan. Naast de al een tijdje langer geblesseerde Jari Vlak en Danny Prins konden ook Roy Tol en onze aanvoerder Alex Plat vandaag niet spelen. Gelukkig was onze rots in de branding Marco Tol weer helemaal topfit en dat was vandaag maar goed ook. Het team werd vandaag aangevuld met Thomas Schaap, Stephan Minnesma en Nathan Markelo van de B2. De FC Volendam spelers zijn gewend aan het kunstgras. Met de gladde mat met echt gras hadden de mannen in het begin van de wedstrijd moeite. Regelmatig gleden de FC Volendam spelers maar ook diverse Ajax spelers uit. Ajax trok direct het initiatief in de wedstrijd naar zich toe en probeerde FC Volendam te overdonderen. De eerste en de beste kans van de Amsterdammers belandde op de lat. FC Volendam was gewaarschuwd en herpakte zich snel en zo ontstond er een echte wedstrijd. Een goede pass van Thomas Schaap kwam terecht bij Martijn van Oers. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en gaf een prima pass op de goed vrijgelopen Gani Meholi. Waar zijn vizier tegen FC Twente niet helemaal op scherp stond rondde hij dit keer wel fraai af, 0-1. Ajax probeerde wat terug te doen. Doelman Jan Ploeg greep twee keer goed in zodat de voorsprong bleef staan. FC Volendam kreeg ook goede mogelijkheden maar kon net als de thuisclub de kansen niet verzilveren. Na goed werk van Gani Meholli die erg goed bleef kijken kwam Martijn van Oers in scoringspositie. Met enig kunst en vliegwerk bleef de bal vlak vlak bij het Ajax doel hangen. Jason Stekkel was het meest alert en als een scherpe spits wist hij het laatste zetje te geven en bracht FC Volendam op een 0-2 voorsprong. Wie had dat vooraf gedacht? Ajax wilde voor rust nog wat terugdoen maar in kansrijke positie werd de bal ruim boven het doel van Jan Ploeg geknald. Ruststand 0-2.
Ajax voert direct na de rust de druk op het FC Volendam doel op. De verdediging van FC Volendam lieten het kaas niet van hunn brood eten en vochten als leeuwen. De verdediging met Yorno Tieman, Hjalmar Oomens, Marco Tol en Darryl Baly stand als een huis en verzaakte niet en lieten zien over een echte winnaars mentaliteit te beschikken. Daarnaast keepte Jan Ploeg ook een puike wedstrijd en greep waar het gevaarlijk werd adequaat in. Het veldoverwicht van Ajax werd steeds groter en FC Volendam beperkte zich tot verdedigen en standhouden. Ajax mocht vele corners nemen. Met veel energie en wilskracht werden de aanvalsgolven afgeslagen. De middenvelders en de aanvallers maakten ook vele (kilo)meters. In de 62e minuut werd er toch gecapituleerd. Uit een zeer moeilijke hoek scoorde Ché Nunnely, de razendsnelle en behendige rechterspits van Ajax, op fraaie wijze de aansluitingstreffer, 1-2. Uit een tegenaanval kon de zeer ijverige aanvoerder Martijn van Oers de wedstrijd beslissen en definitief op slot gooien. In kansrijke positie mikte hij de bal in de handen van de Ajax doelman. Vlak voor tijd kwam FC Volendam nog met de schik vrij toen Jan Ploeg werd gepasseerd. Het was gelukkig Hjalmar Oomens die vlak voor de doellijn redding wist te brengen. De krachten bij de FC Volendam spelers begonnen weg te vloeien en dan ontstaan er ook blessures en pijntjes. Hierdoor werd er terecht veel blessuretijd bijgetrokken en bleef de angst en soms het beven de staf en onze supporters beheersen. De grote inzet van alle spelers werd dit keer beloond want de ontlading en blijdschap was zeer groot toen scheidsrechter Zuidema het eindsignaal liet klinken. Met bloed, zweet en tranen werd een zwaar bevochten overwinning op de ploeg van de ook in Volendam zeer bekende trainer Frank Peereboom binnengehaald.