FC Volendam B1 wint van PSV B1

25 februari 2015

Op het sportcomplex De Herdgang werd op dinsdag om 17.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd tussen de B1’s, ook wel Onder 17 genoemd van PSV en FC Volendam. Gelukkig waren er ondanks het vreemde en ongewone tijdstip weer vele uitsupporters mee om het team aan te moedigen. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen trakteerde PSV ons op een lesje effectiviteit en ging met ruime cijfers met de overwinning aan de haal. De eerste minuten waren beiden ploegen elkaar nog aan het aftasten. PSV had een licht veldoverwicht. De eerste aanval van FC Volendam was er eentje om in te lijsten. Via Alex Plat werd Gani Meholli in het centrum vrijgespeeld. Die legde vervolgens de bal goed terug en het was Jason Stekkel die met een geplaatste schuiver de PSV doelman kansloos liet, 0-1. Dat was een meevaller aan het begin van de wedstrijd. PSV ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Een inzet van de PSV werd van de doellijn gehaald toen doelman Jan Ploeg verslagen was. In de 15e minuut werd Jason Stekkel in het 16 meter gebied aangespeeld met zijn rug naar het doel. Hij draaide goed weg van zijn tegenstander en knalde de bal onberispelijk binnen, 0-2! Wat een voortvarend begin van FC Volendam. De koek was echter nog niet op. Marco Tol mocht op de helft van PSV een vrije trap nemen. Hij bracht de bal a la Joey Veerman keurig in de doelmond en onze goalgetter Stan Veerman stond weer eens op het juiste plekje om de bal binnen te tikken, 0-3. PSV besefte dat er een tandje bij moest en dat deden ze ook. Steeds meer duels werden door de PSV spelers gewonnen en FC Volendam moest terug. Uit een corner die niet goed werd weggewerkt wist PSV ook te scoren, 1-3. Dit was tevens de ruststand.

PSV kwam fel en getergd uit de kleedkamer en zij probeerden de aansluitingstreffer te forceren. Die leek er te komen maar de PSV spits kopte de bal in kansrijke positie naast. PSV bleef de ploeg met het initiatief, zonder dat dit echt resulteerde in grote kansen. De uitvallen van FC Volendam waren spaarzamer dus reden te meer om de wisselspelers in te zetten. Joey Veerman was koud in het veld toen hij zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. PSV bleef druk zetten maar de counters van FC Volendam waren ook gevaarlijk. De tijd tikte door en het werd tijd om Hjalmar Oomens in te brengen als slot op de deur. PSV werd enkele keren nog gevaarlijk via een corner of een spelhervatting. De verdediging onder leiding van doelman Jan Ploeg gaf geen krimp meer. De counters van FC Volendam waren veelbelovend en hier had meer uitgehaald kunnen worden. De PSV doelman stond alert te keepen, voetbalde goed mee en zag het spel en de counters goed aankomen. Gescoord werd er door beide ploegen niet meer en zo konden de drie punten in de tas mee naar Volendam. Vandaag heeft iedereen zich van de goede kant laten zien en hebben we allemaal keihard geknokt en is deze overwinning dan ook een zeer verdiende beloning.

KLIK HIER VOOR DE SAMENVATTING OP PSVTV

Scoreverloop:
0-1 10e min. Jason Stekkel
0-2 15e min. Jason Stekkel
0-3 19e min. Stan Veerman
1-3 30e min. Armando Obispo (PSV)

Opstelling:
Jan Ploeg, Yorno Tieman, Alex Plat, Marco Tol, Stan Veerman, Jari Vlak (60. Darryl Baly), Martijn van Oers, Danny Prins (60. Joey Veerman ), Jason Stekkel (74. Hjalmar Oomens), Gani Meholli, Max Sajet (66. Roy Tol).

Floor Heuyerjans



Laatste nieuws