FC Volendam C1 eindigt als elfde

15 mei 2016

FC Volendam C1 - PSV C1 0-4
Met de 1-1 uitslag van de wedstrijd eerder in het seizoen nog in het geheugen, staan de teams vandaag tegenover elkaar om te laten blijken wie uiteindelijk het sterkste is. Dat belooft dus spannend te gaan worden. In de wissel staan Milo Bandringa, Brooklyn van Doorneveld, Tom de Groot en Quincy Kammeraad (K). Al in de eerste minuten laat PSV zien dat Volendam goed op zijn tellen moet passen. De Eindhovenaren creëren kansen. Keeper Dion en zijn verdedigingslinie hoeven bepaald geen duimen te draaien. Hun alertheid wordt op de proef gesteld als in de achtste minuut een hard schot richting doel gaat.. en zit. Het scorebord laat het eerste punt voor de gasten zien. Tot overmaat van ramp mogen zij twee minuten later een penalty nemen vanwege handsbal door Volendam. Ook die zit: 0-2. Dat gaat snel. Iets te snel. Toch laat Volendam het er niet bij zitten en vecht door. Maar hoe strak de passes ook zijn, ze worden té vaak onderschept door de tegenstander. PSV speelt Behendig, Sterk en Slim. In de twintigste minuut gaat een lange bal in de kruising van het doel van Dion. Deze niet te stoppen poeier van PSV zet de teller op 0-3.
Na de rust zien we een paar mooie kansen van Volendam. Het mag alleen niet lukken vandaag, lijkt wel. De bal wil er gewoon niet in. Althans, in het doel van de Eindhovenaren. In de 46ste minuut is het weer raak voor PSV. De stand is nu 0-4.
Om erger te voorkomen, worden alle zeilen bijgezet in het Volendam kamp. En dat verhindert gelukkig dat er nog meer ballen in het net gaan. Het is en blijft 0-4. De Eindhovenaren kunnen tevreden huiswaarts. In de kleedkamer van het Andere Oranje kan de definitieve balans van dit seizoen worden opgemaakt. Aan het eind van deze wedstrijd zagen we een zeer bescheiden elfde plaats in de competitiestand.