FC Volendam D1/O13 geen kampioen van Nederland

28 mei 2016

FC Volendam D1 verliest kampioenswedstrijd van Sparta D1 (3-2)

FC Volendam D1 (vanaf komend seizoen te noemen O13) heeft in het afgelopen seizoen een unieke prestatie neer gezet door kampioen te worden in zijn poule. In de wedstrijd om het algeheel kampioenschap van Nederland moest het zaterdag zijn meerdere erkennen in de leeftijdgenoten van Sparta. Op Het Kasteel werd een spannende wedstrijd gespeeld tegen een fysiek sterke ploeg. De staf onder leiding van Bram Berkhout had zijn ploeg hier de laatste weken prima op voorbereid door geregeld de C2 (O14) van FC Volendam als sparringpartner te gebruiken.

In een dubbeldekker reden de ouders en spelers naar Rotterdam. Het weer is goed en we hadden er zin in. FC Volendam kwam op voorsprong na een diepe bal en niet goed ingrijpen van de keeper van Sparta. FC Volendam reageerde attent en kwam zo op Het Kasteel op een mooie voorsprong. Sparta drong wel aan, kreeg ook kansen, maar wist niet tot scoren te komen. De drive bij het FC Volendam team was enorm om dit te voorkomen. Ruststand 0-1.

Sparta kwam sterk uit de kleedkamer en wist dit overwicht uit te drukken in een doelpunt, stand 1-1. FC Volendam had moeite met de fysiek sterke tegenstander, wat in de tweede helft nog meer een rol speelde. Met als resultaat dat Sparta op een 3-1 voorsprong kwam. We dachten: het is gebeurd. Maar nee, FC Volendam rechtte zijn rug en kwam uit een corner op 3-2. Een goede voorzet en goede loopactie leverde een doelpunt bij de eerste paal. Een slotoffensief en nog een grote mogelijkheid die op de lijn gekeerd werd door in eerste instantie de keeper en vervolgens door een speler van Sparta. De scheidsrechter floot af, geen schaal, een medaille voor de tweede plek, tranen en verdriet. De groep droop af en was even niet te troosten.

Als Hoofd Jeugdopleiding is daar ook de teleurstelling, maar zeker ook de trots, we waren zo dicht bij. Jongens jullie hebben een unieke prestatie neergezet en je mag als staf en spelersgroep en ouders trots zijn op hetgeen is gepresteerd. In bovenstaande stukje heb ik bewust geen namen van spelers genoemd, want ik vond jullie allemaal TOP. Bram Berkhout, Tamer Arslanoglu, Cor Veerman, Symen Groenenwegen, Thomas, Mahdi, Rob, Chesron, Sam, Levi, Jordi, Calvin, Jerome, Raoul, Tom, Wilkins, Mitchi, Deshawntey en Miljano bedankt voor jullie inzet beleving en een fantastisch seizoen.

Misha Salden 

 



Laatste nieuws