FC Volendam E-top/D10 - Hollandia E-top

06 september 2009

Op zaterdag van kermis begon de 9x9 competitie voor de E-Top. De eerste tegenstander was Hollandia uit Hoorn. Hiertegen hadden we ook geoefend dus beide ploegen kenden elkaar al. Op het mooie nieuwe kunstgrasveld werd er om 9:00 afgetrapt. In het begin van de wedstrijd gaven beide teams elkaar weinig toe. Nico moest scherp verdedigen en Sebastiaan had zijn handen vol aan de sterke spits. Niels en zijn collega keeper deden echter ook goed mee dus er werd niet gescoord. Volendam begon nu steeds slordiger te spelen en Hollandia kreeg meer grip op het spel. Na een gewonnen duel op het middenveld had Hollandia een mannetje extra. Omdat de verdediging achter uit bleef lopen kon Hollandia van dichtbij schieten. Onhoudbaar vloog de bal in het doel (0-1). Volendam knokte zich nu in de wedstrijd en Boy kreeg een schietkans (naast). Vlak voor rust kreeg de E-Top een vrije trap te nemen. Met een mooi geplaatst schot, krulde Max de bal in de verre hoek.

In de tweede helft tapte Volendam uit een ander vaatje. Er werd vroeger druk gezet en Hollandia kwam bijna niet meer over de helft. Uit een corner kopte Jan (de kleinste van het veld) de 2-1 achter de keeper. Volendam bleef de druk er op houden. Marco speelde de bal naar binnen en de bal rolde voor de linker van Dick. Zijn uithaal van een meter of 20 verdween via de onderkant van de lat in het doel 3-0. Hollandia probeerde het nog wel van afstand, maar Niels bleef attent. Een corner van Wessel belandde bij de tweede paal, waar Paul de 4-1 erin legde. Met nog 1 minuut te gaan ving Stef een afgeslagen corner op. Hij pakte een paar meter en haalde vernietigend uit. Daarmee werd de eindstand 5-1.

Mannen, we zijn de competitie met een prima 5-1 overwinning begonnen. Toch is er nog wel wat te verbeteren. Sneller op de bal verdedigen, wat feller het duel in gaan en de bal rustig naar een ander oranje shirt spelen. Aan werklust is er gelukkig geen gebrek, dus met een paar keer goed trainen komt dat ook wel goed.