FC Volendam O12 troeft Amerikaans team af

18 augustus 2016

FC Volendam o/12 - Dutch Soccer School o/13 6-0 

Na de 10-2 overwinning in de halve Twingame-wedstrijd tegen Almere City FC trad de Onder-12 dinsdag aan tegen Dutch Soccer School Onder-13. Een mooi affiche tegen een selectieteam uit een andere cultuur dat tevens een jaar ouder is. Voor de jongste equipe een extra spannende wedstrijd omdat zij - nieuw bij de club - voor het eerst in het stadion mochten spelen. Al snel bleek duidelijk dat Volendam het initatief nam en dit resulteerde in direct een aantal flinke kansen. Hoewel de eerste pogingen onbenut bleven viel al snel de openingstreffer. Op aangeven van Rugero tekende Billy voor de 1-0. Kort daarop zette Jort een schitterende aanval op die belandde bij David. Hij bediende op zijn beurt de goed meegelopen Mika die de score verdubbelde. Het overwicht bleef vervolgens maar het duurde lang voordat de score kon worden uitgebouwd, mede door de voortreffelijke keeper van de bezoekers.

Kort na rust kopte Mika een uittrap van de Amerikaanse doelman ineens voor de voeten van Billy die met een mooie lob de keeper verschalkte: 3-0. Het Amerikaanse verzet was gebroken en er werd gezocht naar meer doelpunten. In het laatste kwartier resulteerde dit in een drietal treffers. Eerst was het Milan die de vierde treffer aantekende, waarna David ook zijn doelpuntje meepikte. Het slotakkoord was voor Milan. Na een prachtige individuele actie stuitte hij eerst op de doelman, maar in de rebound bracht hij alsnog de eindstand op 6-0. In de slotminuut kregen de bezoekers hun eerste kans van de wedstrijd. De rechtsbuiten nam de bal prachtig ineens mee richting het doel van Jesse, maar de doelman kwam goed uit en redde knap op de inzet van de aanvaller.

Scoreverloop:
6' Billy van Duijl 1-0
11' Mika van der Horst 2-0
34' Billy van Duijl 3-0
48' Milan Keizer 4-0
53' David Petrovic 5-0
58' Milan Keizer 6-0

Wedstrijdselectie:
Jesse Loef, Jort Kos, Melvin Houtman, Ties Kramer, Ryan Rellum, Nash Bijnoe, Sebastiaan Woelders, Storm van der Laan, Billy van Duijl, Mauro Smit, Thimo de Vries, Mika van der Horst, David Petrovic, Rugero Brashuis, Joost van der Weijden, Boris Valkhoff en Milan Keizer.
 



Laatste nieuws