FC Volendam O16 schakelt AZ O17 uit

28 augustus 2016

FC VOLENDAM O16 knikkert AZ O17 uit de KNVB-beker.

Op het jeugdcomplex van AZ speelde FC Volendam O16 1-1 in de reguliere speeltijd. FC Volendam O16, nam de strafschoppenserie echter foutloos en knikkerde op deze manier AZ O17 uit het bekertoernooi. Het verschil in leeftijd kwam duidelijk tot uiting in de veldverhoudingen. AZ O17 had het meeste balbezit en kwam ook tot de meeste kansen, al was het Tyrese Duijker die het eerste gevaar stichtte. Jasper Schendelaar stond in de derde minuut goed op te letten toen de snelle Volendamse rechtsbuiten in kansrijke positie voor hem opdook. Aan de andere kant waren Finn Berk en Keyennu Lont van AZ dichtbij een treffer.Na een halfuur spelen scoorde AZ 1-0 . De aanvaller van AZ O17 nam de bal vanuit de lucht en zag zijn schot over doelman Jesper Jonker stuiteren. Lang kon AZ niet genieten van de voorsprong. Duijker liet een paar minuten na de openingsgoal namelijk Schendelaar met een hard schot in de verre hoek kansloos: 1-1.
Na rust ging AZ op zoek naar een nieuwe voorsprong. Het zette aan en wist een overwicht niet in een doelpunt om te zetten. Vlak voor tijd werd een kopgoal afgekeurd, omdat de corner die eraan voorafging over de achterlijn was geweest.

Penaltyserie
Door de gelijke stand moesten strafschoppen uitkomst bieden. Daarin toonden de Volendammers zich het koelbloedigst. De Volendamspelers schoten alle vijf penalty's tegen de touwen, AZ alleen de eerste vier. Uiteindelijk was het keeper Jesper Jonker die de laatste stopte.

Opsteker
Voor FC Volendam O16 was dit resultaat een mooie opsteker. De een jaar oudere lichting van AZ uitschakelen geeft vertrouwen en laat zien waar je als team toe in staat bent. Zoals bekend in de beker telt uiteindelijk alleen het resultaat. FC Volendam gaat door in het bekertoernooi.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ Onder 17 – FC Volendam Onder 16 1-1 (1-1) – Volendam wint na strafschoppen
KNVB Beker

Scoreverloop: 32. Oosting 1-0, 36. Duijker 1-1.
Penaltyserie: Quinten d'Fonseca 0-1, Niels Ens 1-1, Victor van Montfort 1-2, Vasco Lo-Ning-Hing 2-2, A.D. Darsan 2-3, Bo de Bruijn 3-3, Jip Molenaar 3-4, Robin Lathouwers 4-4, Kalleb Mambo Kwamungu 4-5, Finn Berk 4-5.