FC Volendam start samenwerking met TU-Delft en EXO-L Enkelband

13 september 2016

FC Volendam blijft aan de weg timmeren met verbeteringen van de trainingsfaciliteiten voor zowel de selectie, Jong Volendam als de jeugdopleiding. Wederom neemt de club daarbij het voortouw in het betaald voetbal en is de eerste BVO die de EXO-L voor haar selectiespelers gaat gebruiken. Ter voorkoming van enkelblessures bij al onze spelers zijn we een samenwerking aan gegaan met de makers van de EXO-L enkelband. EXO-L is een uitvinding van Marcel Fleuren die tijdens zijn studie bij de TU-Delft aan de ontwikkeling van deze enkelbeschermer is begonnen. Na vijf jaar van denken, ontwerpen en verbeteren is zijn product nu helemaal gebruiksklaar en wordt al door diverse topsporters tot grote tevredenheid gebruikt. Op dit moment gebruiken vijf FC Volendam spelers de EXO-L enkelband. Onlangs kregen Bert Steltenpool, Daniel van Son, Nick Runderkamp, Daan Klinkenberg en Ties Evers hun EXO-L geleverd.

FC Volendam is zeer content met de samenwerking en ook Marcel Fleuren, directeur en oprichter van EXO-L is in zijn nopjes "Te gek om deze stap in de voetballerij te maken, vanuit hier gaan we de voetbalwereld verder veroveren"

EXO-L
De EXO-L is geen reguliere brace en geen tape, maar een externe enkelband die slim gebruik maakt van de anatomie en de natuurlijke beweging van de enkel.  Het comfort wordt behaald door de 3D-scan en 3D-print technologie waardoor het product een perfect passend verlengstuk van het lichaam is.  Met de EXO-L Enkelband kan je vrij en explosief bewegen zonder zorgen. Vergelijkbaar met de veiligheidsriem in een auto, komt een externe enkelband alleen op spanning te staan bij gevaar. De EXO-L Enkelband biedt op die manier een optimaal gevoel van vrijheid én effectieve bescherming tegen verzwikken van de enkel. (Iedereen kan de enkelband gratis uitproberen. Meld je aan op: www.verzwiknooit.nl en er wordt contact met je opgenomen.)

FC Volendam heeft innovatie hoog in het vaandel.
Het is niet de eerste keer dat FC Volendam een innovatie omarmt. Zo waren we de eerste club in de Jupiler League die op kunstgras ging spelen – in het hele betaald voetbal was alleen Heracles Almelo onze een stapje voor – en zijn we inmiddels aan het derde, state of the art, veld begonnen Al ruim twee jaar werkt de club ook samen met JSC-sports  om zodoende toegepaste kracht en balanstrainingen aan de spelers te kunnen aanbieden. Inmiddels wordt daarbij ook gewerkt met gecombineerde GPS/hartslagmeters die alle bewegingen van de spelers bij training en wedstrijd opmeten en onlangs is de allernieuwste test en reactie apparatuur gekocht waarmee spelers en spelertjes kunnen werken aan hun bewegings- en reactiesnelheid. Maar ook op andere gebied is de club innovatief. Zo liggen er sinds januari 2016 zonnepanelen op het dak van het Kras Stadion waarmee ruim 60% van het totale energieverbruik van het stadion aan de Volendammer gemeenschap teruggegeven wordt.



Laatste nieuws