FC Volendam wint oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles

06 oktober 2016

Traditiegetrouw oefende FC Volendam in de competitielozeweek voor een interland tegen een sterke tegenstander. Deze keer kwam Go Ahead Eagles naar Volendam. In dit soort wedstrijden wordt ook spelers speeltijd gegeven, die niet vast in de basis staan. FC Volendam kwam in het veld met Jordy van Stappershoef, Ties Evers, Henny Schilder, Raoul Esseboom, Paul Kok, Rafik el Hamdi, Daniël van Son, Kees Kwakman, Bert Steltenpool Jordi Hilterman en Gyliano van Velzen. Bij Go Ahead Eagles stonden vanaf de aftrap in het veld onder meer Kevin Brands, Randy Wolters, Sander Fischer, Sam Hendriks, Marcel Ritzmeier, Rochdi Achenteh en Kenny Teijsse. Voorwaar dus twee elftallen waar wat van verwacht mocht worden. FC Volendam pakte dat het eerst op. Vrijwel vanaf de aftrap verscheen Rafik el Hamdi vrij voor doelman Cummens, maar slaagde er niet in de mooie kans te verzilveren. Al snel bleek, dat de shirts van FC Volendam en Go Ahead Eagles veel te veel op elkaar leken. Scheidsrechter De Winter liet FC Volendam de uitshirts aantrekken. Snel daarna kreeg Go Ahead Eagles een van de beste kansen via Sam Hendriks, maar een uitstekende sliding van Raoul Esseboom voorkwam onheil. Uit de daaropvolgende aanval bracht Bert Steltenpool Gyliano van Velzen in stelling, maar nu was het Teijsse die een doelpunt voorkwam. FC Volendam werd sterker en sterker. Dat had verguld kunnen worden als Jordi Hilterman alleen voor de keeper niet direct geschoten had, maar hem uitgespeeld. Nu leverde de kans niets op. Het bleek uitstel van executie, want een minuut later brak FC Volendam weer door de niet sterk spelende laatste linie van Go Ahead Eagles. In de hoek van het strafschopgebied leek Bert Steltenpool zich vrij te spelen, maar werd onderuitgehaald door Kenny Teijsse. Henny Schilder kwam naar voren om de 1-0 op het bord te zetten.

Hierna verzandde het spel op het middenveld, omdat te veel spelers zich wel prettig voelden bij deze voorsprong en zaalvoetbalkunstjes vertoonden. Bijna werd dat FC Volendam noodlottig. Een ziedend schot van Kevin Brands ging rakelings naast en een solo langs vier man werd afgerond met een schot scherp voorlangs het doel. FC Volendam werd weer wakker. Gyliano van Velzen kwam op links door, maar zocht uit en moeilijke hoek eigen succes. De bal scheerde langs de kruising. De allermooiste kans van de wedstrijd was vervolgens voor Jordi Hilterman, die vrij voor de keeper langs de verkeerde kant van de paal schoot. Aan de andere kant probeerde Norichio Nieveld het uit de tweede lijn, wat niets opleverde. Darren Maatsen testte Jordy van Stappershoef op slag van rust, maar de Volendamkeeper liet zijn kwaliteiten spreken.

Na rust kwamen aan de kant van FC Volendam Jermano Lo Fo Sang, Daan Klinkenberg, Erik Schouten, Nick Runderkamp, Gerry Vlak, Kevin van Kippersluis, Enzo Stroo en Rodney Smorenberg in het veld. Al snel bleek dat deze groep ook veel in de melk te brokkelen had. In de vijftigste minuut schoot Enzo Stroo, op tijd weggestuurd, strak langs Cummens de 2-0 binnen. Voor Go Ahead Eagles leek dit de genadeklap, ook al omdat er aan Deventerzijde flink gewisseld werd. De eredivisieclub kwam bijna niet meer aan het eigen spel toe. Zeker niet toen in de 63e minuut Randy Wolters met twee keer geel naar de kleedkamer gestuurd werd vanwege herhaald commentaar op de leiding. FC Volendam creëerde aan de lopende band aanvallen met scoringskansen, maar dat wilde niet meer lukken. Enzo Stroo zal nog wel even terugdenken aan zijn kans in de slotfase, maar ook hij wist dat derde doelpunt niet te maken.