Gezond FC Volendam gaat er weer voor

23 juli 2015

Jonge spelers bonken op de deur van eerste elftal

Door Cor Westerveld

Perschef Richard de Weijze kon op jaarlijkse persdag van FC Volendam weer veel journalisten en fotografen welkom heten. De persbijeenkomst en vervolgens de fotosessie op het veld en bij hoofdsponsor HSB verliepen op rolletjes. Achtereenvolgens voerden algemeen directeur Wim Biesterveld, technisch manager Misha Salden en de nieuwe hoofdtrainer Robert Molenaar het woord in de tot perscentrum omgedoopte Koningshoek. Wim Biesterveld gaf een terugblik op het afgelopen seizoen. De missie die de club zichzelf ten doel had gesteld werd op alle fronten gehaald.

Het financiële resultaat was in overeenstemming met de begroting; er werd zelfs een kleine plus geboekt. Op het sportieve vlak werd de Jupiler play-offs gehaald en uiteindelijk op de laatste speeldag op een haar na de promotie naar de eredivisie gemist. FC Volendam A1 wist te promoveren naar de eredivisie, zodat nu alle jeugdteams van FC Volendam op het allerhoogste niveau acteren. De samenwerking met de RKAV Volendam begint zijn vruchten af te werpen: de eerste E1-lichting van de RKAV is als D’tjes afgeleverd bij de profs. De bezoekersaantallen zijn toegenomen. Het aantal seizoenkaarthouders steeg van 1843 naar 2332, waarvan 700 jeugdkaarten. Gemiddeld vulden afgelopen seizoen bij de thuiswedstrijden 4014 bezoekers het Kras Stadion. Voor het nieuwe seizoen zijn reeds 2300 kaarten verkocht. Op de namen van het shirt van FC Volendam prijken die van hoofdsponsor HSB, Kras Recycling, Metafa.nl, Groenhart, De Keukenloods en Tol Plaatwerk.

Faciliteiten
FC Volendam gaat er prat op een gastvrije en laagdrempelige club te zijn. “Al jaren zijn we de club met de beste catering”, aldus Biesterveld trots. Met het oog op de toekomstige promotie - want dat blijft uiteraard de ultieme doelstelling – zal de club stappen gaan zetten in de organisatie. Een uitbreiding van faciliteiten voor de sponsors is een van de zaken die is terug te vinden in de missie voor het nieuwe seizoen. Ook wil het bestuur het stadion meer gaan benutten voor andere evenementen. FC Volendam zit bij de top 10 van Nederland waar het de jeugdopleiding betreft. De in samenwerking met de RKAV Volendam opgezette Volendam Voetbal Academie moet uiteindelijk nog meer talent van eigen bodem laten doorstromen naar het eerste elftal.

Meerwaarde
Misha Salden belichtte de technische kant van de voetbalclub. Spelers als Jack Tuijp en Kees Kwakman zijn teruggekeerd op het oude nest. “Zij hebben als routiniers een meerwaarde voor de selectie. Het zijn jongens die nog volop ambitie hebben en er honderd procent voor willen gaan”, aldus Salden. Ook Henny Schilder, Gijs Luirink en de jongste aanwinst, Soufiane Laghmouchi (eveneens teruggekeerd op het oude nest), hebben de nodige routine in hun bagage.
Salden: “De jeugd bieden wij de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Uiteindelijk zullen zij natuurlijk zelf hun kansen moeten pakken.” Een facet van de opleiding is krachttraining. FC Volendam haalt alles uit de kast om spelers beter te maken. “Binnenkort gaan we hartslagmeters invoeren bij de training”, lichtte Salden de jongste ontwikkeling toe. Hij deelt de stelling van Robert Molenaar en gaf die als advies mee aan de ook aanwezige selectie: ’Als speler altijd beter willen zijn dan de dag van gisteren’.

Jupiler Play Offs
Robert Molenaar, voor het eerst hoofdcoach van een BVO-club en teruggekeerd bij de club waar hij ooit furore maakte, wond er geen doekjes om. “Vanuit historisch perspectief is het zaak dat FC Volendam meedoet aan de Jupiler play-offs.” De ervaren en ambitieuze spelers zullen volgens hem de lijnen moeten uitzetten. Welke elf spelers er over een paar weken in de eerste wedstrijd in Breda tegen NAC binnen de lijnen komen, is nog niet bekend. Een aantal nieuwelingen bonkt serieus op de deur van het eerste elftal. Die gezonde concurrentie kan FC Volendam alleen maar sterker maken. 



Laatste nieuws