Jack Tuijp: "Als we winnen, baal ik niet"

19 januari 2017

Door: Cor Westerveld

FC Volendam wacht drie wedstrijden in acht dagen. Voor de competitie vrijdag thuis tegen FC Eindhoven, dinsdag de halve finales KNVB-beker thuis tegen Sparta (aanvang 20.45 uur) en drie dagen later op vrijdag de streekderby tegen Telstar in Velsen. De spelers kunnen dus na de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Almere City vol aan de bak. Zo ook de 33-jarige Jack Tuijp, die zich net als zijn dorpsgenoten Henny Schilder (32) en Kees Kwakman (33) nog fit genoeg voelt om voluit mee te trainen met de ’jonge honden’.

Jack Tuijp heeft de twee weken rust benut met een dagje Maastricht met zijn vrouw en wat baloefeningen in de huiskamer met hun tweejarige zoontje Jake. Met frisse moed en een positieve instelling begint hij met FC Volendam aan de tweede helft van het seizoen.

Uitstapjes
Tuijp promoveerde in 2003 en 2008 met FC Volendam naar de eredivisie. Liefst drie keer werd hij in het shirt van FC Volendam topscorer van de Jupiler League, in de seizoenen 2007/’08, 2011/’12 en 2012/’13, het seizoen waarin hij ook gekroond werd tot speler van het jaar van de Eerste Divisie. Na lucratieve - maar sportief gezien minder succesvolle – uitstapjes naar FC Groningen en het Hongaarse Ferencváros TC en één seizoen Helmond Sport, keerde Jack vorig seizoen – voor de derde keer - terug bij zijn oude liefde FC Volendam. De vermaarde goalgetter begon productief aan het nieuwe seizoen. Door een kuitblessure stond hij daarna enkele weken aan de kant en het maken van doelpunten ging hem vervolgens wat minder goed af. De schutter zelf daarover: “Je kunt niet elke seizoen met 25 tot 30 doelpunten topscorer van de Eerste Divisie worden. Ja, ik maakte er voor de KNVB-beker tegen MVV drie, maar toen zat ik net in een goede fase. Tegen Jong Ajax raakte ik de paal en werd een inzet van de lijn gehaald. Pech dus. Tegen Achilles ’29 wonnen we met 0-6 en scoorde ik ook niet. Ik zit daar zelf niet zo mee. Als ik niet scoor en we verliezen, ja dán stap ik wél balend van het veld.”

Prestatiecurve
De altijd werklustige Jack Tuijp hoopt dat FC Volendam de opgaande prestatiecurve - die het voor de winterstop heeft ingezet - weet door te trekken. De achterstand op koploper VVV is volgens hem niet onoverkomelijk. Tuijp: “Iedereen kan van iedereen winnen in de Jupiler League. VVV heeft wel de beste selectie. Onze selectie is in de breedte gegroeid. We hebben tegen Jong Ajax, RKC en Jong FC Utrecht thuis dure punten laten liggen. Dat moeten we niet meer doen.” Hij hoopt in de herfst van zijn carrière nog een keer, zijn derde, te promoveren met FC Volendam. “Dat zou niet verkeerd zijn. In de botter op de Dijk. Fantastisch om dat nog een keer mee te mogen maken.” Vooreerst moet er dan nog heel wat water door de Gouwzee, weet ook Tuijp.



Laatste nieuws