Jeugdspelers in de kijker bij Nederlands Elftal onder 14

23 april 2015

Vicente Besuijen, jeugdspeler van onze B2, is geselecteerd voor het Dr. Fadrhonc Tournament. Victor van Montfort, jeugdspeler van onze C1, staat op de standby lijst. Mocht er iemand afvallen dan kan Victor eventueel opgeroepen worden. Op basis van hun goede prestaties hebben zij zich in de kijker gespeeld voor dit toernooi.

Het traditionele Dr. Fadrhonc Tournament vindt dit jaar plaats van dinsdag 5 mei tot en met vrijdag 8 mei. Gastheer is de vereniging Excelsior ’31 uit Rijssen. De deelnemende landen bij de jongens onder de 14 jaar zijn Turkije, Tsjechië, Schotland en Nederland.

Fadrhonc
Naamgever van de cup en het toernooi is de Tsjechoslowaak en ex-bondscoach van het Nederlands elftal Dr. Frantisek Fadrhonc, die in 1982 het initiatief nam voor 'een bijzonder leermoment voor jeugdig talent op hun weg naar de top' en die in 2014 honderd jaar zou zijn geworden. Aan dit talententoernooi, dat tot aan 2014 ook districtsselecties verwelkomde, hebben onder anderen talloze latere internationals deelgenomen en is ieder jaar weer een fantastisch podium voor de Nederlandse talenten om hun kwaliteiten te tonen.
 



Laatste nieuws