Jeugdverslagen FC Volendam 11 maart 2017

11 maart 2017

NAC Breda O19 - FC Volendam O19 (0-1)

FC Volendam O19 houdt het opnieuw spannend
In een aantrekkelijke wedstrijd trok een keihard werkend en goed voetballend FC Volendam O19 zaterdagmiddag voor de tweede keer op rij aan het langste eind. De oranjehemden verzuimden echter na hun vroege openingstreffer, net als vorige week tegen Almere City FC, het duel al in een vroegtijdig stadium in hun voordeel te beslissen. Omdat de gastheren daardoor tot het laatste fluitsignaal in een beter resultaat bleven geloven, bleef het wederom tot de laatste seconde van de wedstrijd spannend. Op de overwinning van FC Volendam viel echter niets af te dingen.

FC Volendam startte overdonderend. Gedurende de eerste 25 minuten van de eerste helft werd er heel goed voetbal op de mat gelegd. In de ogen van onze trainer zelfs de beste periode van deze competitie. In de eerste minuut was het al bijna raak nadat Roy Tol, de laatste weken heel goed op dreef, was doorgebroken. Hij kon de Bredase doelman echter niet verschalken. Een paar minuten later was ook Derry Murkin, op aangeven van Darryl Bäly, dicht bij een doelpunt, maar hij produceerde een afzwaaier. Kort daarop had ook zomaar aan de andere kant van het veld een goal kunnen vallen, maar gelukkig schoof de NAC-aanvaller de bal naast. FC Volendam combineerde naar hartenlust en vond steeds een vrije man. In de 13e minuut werd de score geopend. Een heerlijke pass van Roy Tol, vanaf de middenlijn, werd door de goed spelende Derry Murkin uitstekend met de borst gecontroleerd en vervolgens beheerst in het lege doel geschoven, 0-1. In de daaropvolgende minuut kreeg Roy, na goed voorbereidend werk van Jason Stekkel, zelf een opgelegde kans om de score te verdubbelen. Zijn doelpoging ging echter voorlangs. Zoals gezegd speelde FC Volendam tot dan toe gewoon heel goed voetbal. Het benutten van de kansen was echter een ander verhaal. Roy Tol grossierde in goede voorzetten, maar zij kregen niet de afwerking die zij verdienden. Daardoor bleef waakzaamheid geboden, want in de omschakeling toonde NAC zich, vooral via hun snelle en sterke aanvoerder, levensgevaarlijk. Hoewel Darryl zijn handen meer dan vol aan hem had, bleef hij hem toch steeds de baas. In de 37e minuut liet Derry een haast niet te missen voorzet los. Op de bank werd de 0-2 al geteld. In een kluwen van spelers in het vijandelijk doelgebied slaagde echter geen enkele Volendammer erin om de bal het beslissende zetje te geven. Een minuut later ontsnapte FC Volendam zelfs aan de gelijkmaker nadat de rappe nummer 9 van NAC aan de buitenspelval was ontsnapt en alleen op het doel van Barry Lauwers kon afgaan. Barry was kansloos op zijn schuiver, maar werd gered door de paal. Opmerkelijk was nog dat de NAC-trainer deze speler, zijn beste man, in de slotminuut van de eerste helft naar de kant haalde.

Na rust liet FC Volendam er geen misverstand over bestaan dat met minder dan drie punten geen genoegen werd genomen. Het lukte Jason Stekkel, prima bediend door Roy Tol, niet om de bal zodanig vrij te spelen dat hij de trekker kon overhalen en zijn team meer lucht kon geven. Ofschoon NAC langzamerhand toch enigszins begon aan te dringen, leek Martijn van Oers halverwege de tweede helft alsnog de 0-2 tot stand te brengen. Hij had pech dat zijn schot via de binnenkant van de verste paal weer terug in het veld sprong. Het thuisteam ging steeds opportunistischer spelen, zonder tot kansen te komen. Toch zou de bal zomaar eens een keer goed voor hen kunnen vallen.
Onze verdediging stond echter als een huis. Marco Tol, prima bijgestaan door Darryl, Stan Veerman en Nathan Markelo, toonde zich een rots in de branding en zorgde veelvuldig voor opruiming met het hoofd. Roy Tol had tien minuten voor tijd een definitief einde aan de spanning kunnen maken, maar de doelman voorkwam dit ten koste van een corner. In blessuretijd werd aan beide zijden van het veld nog een scoringsmogelijkheid genoteerd. Met twee vuisten wist Barry Lauwers een doelrijpe kans van NAC onschadelijk te maken, terwijl Stan aan de overkant een teenlengte te kort kwam om de bal achter Barry’s collega te werken. Na ruim 95 minuten was de buit binnen.

Volgende week zaterdag thuis de return tegen ADO Den Haag O19. Tegen die ploeg valt nog wat goed te maken!

- (’13) 0-1 Derry Murkin

Opstelling FC Volendam O19:
Barry Lauwers, Nathan Markelo, Marco Tol, Darryl Bäly, Stan Veerman, Marco Speijk, Roy Tol, Jari Vlak, Jason Stekkel (82. Brian Plat), Martijn van Oers (90. Nick Kaaijmolen), Derry Murkin (72. Shurney Marengo)

Gerard Veeken

PEC Zwolle O 17 - FC Volendam O17 (4-1)

FC Volendam gaat weer af in het Oosten

Door het gemis van vier vaste krachten in de achterhoede, blessure, schorsing en mee met O19, begonnen we met een geheel andere verdediging. Na vijf minuten was het al duidelijk dat hier niets te halen was. Het merendeel van het team begon zeer slap aan de wedstrijd. In de zevende minuut balverlies van Bram net buiten de 16, waarop Stan nog knap kon redden. Daarna liep alles fout in de verdediging. PEC beschikt over een prima spits en door miscommunicatie tussen Sjors en Stan kon hij makkelijk de 1-0 maken. In de 29e minuut waren de dezelfde spelers aan het blunderen en werd met een fraaie boogbal de 2-0 gemaakt. Vier minuten later weer een aanval door het centrum, weer geblunder, en stond het 3-0 voor PEC. De middenvelders speelden de bal liever achteruit dan voorruit en de voorhoede had helemaal niets in te brengen tegen de goed georganiseerde achterhoede van PEC. In de 39e minuut het eerste schot op doel van FC Volendam. Een dramatische eerste helft.

In de tweede helft gebeurde weinig in het eerste kwartier. In de 17e minuut ging Marcos eindelijk weer eens op avontuur. Hij werd binnen de 16 onderuitgehaald, penalty. Deze werd netjes binnen gewerkt door Jim, 3-1. Vanaf dat moment ging FC Volendam eindelijk volle bak spelen. Na een fraaie actie op links kwam de bal bij Jim, die van achttien meter hard op de lat schoot. De rebound verschafte Jip een enorme kans voor een leeg doel, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Ook PEC kreeg nog wat kansen, maar Stan stond nu zijn mannetje. De FC Volendam-storm ging weer liggen. In de laatste minuut mocht PEC nog een corner nemen en deze werd fraai ingekopt door de geheel vrijstaande spits, 4-1.
De afgang was compleet, tegen een aardige ploeg, maar niet meer dan dat. Een aantal O16 spelers speelde een prima pot. Volgende week thuis tegen FC Twente. Tegen die ploeg hebben we nog wat goed te maken na de lelijke 1-2.

Opstelling FC Volendam O17:
Stan Zoetebier, Kalleb Mambo Kwamungu, Brahim Atmani (41e Tom de Groot), Sjors Kramer, Maxwell Asare, Bram van de Wiel, Cherisio Goudland (68e Daan Koster), Niroel Kanhai (41e Quinten d’Fonseca), Marcos Meijer, Jip Molenaar, Jim Beers

Sander Aarden

FC Volendam O15 – ADO Den Haag O15 (0-3)

FC Volendam O15 kan geen vuist maken tegen ADO Den Haag

Met de prima overwinning op NEC/Top Oss nog goed in het geheugen waren de verwachtingen tegen het lager op de ranglijst staande ADO Den Haag hooggespannen. FC Volendam kon het echter niet opbrengen om met dezelfde instelling als afgelopen week het veld in te gaan, met als resultaat een 0-3 nederlaag.

De wedstrijd startte over en weer met combinatiespel, waarbij ADO Den Haag vanuit een compacte organisatie de diepte probeerde te zoeken. Het was Volendam dat de eerste serieuze kansen kreeg om de score te openen. In de tiende minuut was het Dichairo die in het zestienmeter gebied van ADO ten val werd gebracht. Even werd er gedacht aan een penalty, maar de scheidsrechter beoordeelde over grote afstand anders. In de elfde minuut was het Dichairo die een vrijetrap hoog over het doel van ADO Den Haag schoot.
Een onderschepping op de helft van ADO leidde een prima kans in voor de bij de tweede paal staande Daan. Ook deze kans was Volendam niet gegeven. De bal werd via een instormende verdediger over de achterlijn gespeeld. Het was ADO Den Haag dat steeds meer vat kreeg op het spel, zonder noemenswaardige kansen te creëren in de eerste helft. Een keer was het gevaarlijk voor het doel van Timo, de toegekende vrije trap werd echter door ADO hoog over geschoten. De laatste goede mogelijk in de eerste helft was voor Jaymillio die een prima pass van Mats voor het doel langs schoot.

De tweede helft was andere koek. ADO kwam uit de kleedkamer met de wil om de drie punten mee naar Den Haag te nemen. Een corner in de vierde minuut kon door een speler van ADO Den Haag, zonder dat deze gehinderd werd, vrij worden ingekopt, 0-1.
Twee minuten later kreeg ADO wederom een grote kans na slecht wegwerken van de verdediging. De bal verdween net naast het doel van Timo. Al snel na deze kans was het wel raak. Wederom slecht en ongeconcentreerd wegwerken door Volendam gaf ADO de kans om de 0-2 te maken. Een snelle aanval van ADO Den Haag in de elfde minuut beslechtte de wedstrijd en ADO bracht de eindstand op 0-3. Na dit doelpunt lukte het FC Volendam niet om iets terug te doen. ADO bleef de beter combinerende ploeg met snelle omschakelingen en mocht nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van FC Volendam komen. Een grotere nederlaag bleef de ploeg gelukkig bespaard.
Aanstaande dinsdag 14 maart, uit tegen het op de tweede plaats staande PSV, moet er uit een ander vaatje worden getapt om kans te maken puntjes mee te nemen naar Volendam.

Volgende week:
 Dinsdag 14 maart om 18:30 uur competitiewedstrijd uit tegen PSV O15 jaar.
 Zaterdag 18 maart om 12:30 uur competitiewedstrijd uit tegen VVV Venlo O15 jaar.

(39’) 0 - 0 ADO Den Haag
(34’) 0 - 2 ADO Den Haag
(46’) 0 - 3 ADO Den Haag

Opstelling FC Volendam O15:
Timo Molenaar, Amoah Sam, Lex Veerman (59’ Tyrese Simons), Mitch van Kempen, Gedion Meridina, Daan Steur, Mats Nadorp (59’ Camiel Dijkers), Sam Lautenschutz
(50’ Andrei Vossen), Dichairo Hart, Jaymillio Pinas, Tyrese Duijker (50’ Ludnardo Schoop)
Niet gespeeld: Mike Bakker.

FC Volendam O13 – FC Groningen O13 (1-2)

Het is FC Volendam O13 niet gelukt de punten thuis te houden. Het was een wedstrijd met veel beleving en strijdlust en de start was hoopvol met enkele goede kansen, maar steeds was het een been of de keeper die een goal in de weg lag. FC Groningen speelde met een diep staande 10 en dat leverde soms problemen op voor de verdediging, maar er werden weinig kansen weggegeven. Na enkele doelpogingen was er een aanval over links via Ziggy en Edwin en voor doel was het Myron Mau-Asam die deze uitgespeelde kans verzilverde, 1-0 en tevens de ruststand.

In de tweede helft ging FC Groningen hoog druk geven en na ca. tien minuten was hun eerste kans die raak was voor ons een ongelukkige gelijkmaker 1-1. Ongeveer zes minuten voor het einde was er een counter over links en de linksbuiten schoot de bal via de paal naar binnen buiten bereik van onze keeper Berend Hoving. Het was gedaan met FC Volendam O13. Aan de bereidheid om ballen te winnen en voor elkaar te werken heeft het vandaag niet gelegen, maar het leverde deze keer geen punten op tegen het goed en sterk spelende FC Groningen. Via deze weg wensen wij Justin Tolsma, die na een ongelukkige val met een blessure aan de hand naar het ziekenhuis moest, van harte beterschap.