Jeugdverslagen 12 oktober

13 oktober 2013

Barendrecht A1 - FC Volendam A1 3-3
FC Volendam A1 is er niet in geslaagd revanche te nemen voor de bekernederlaag eerder dit seizoen. Weliswaar werd er nu niet verloren, maar de gelijke eindstand voelde wel degelijk als een verliespartij.
Hoewel de weersomstandigheden uitstekend waren, vormde het aangewezen speelveld, gelegen in een uithoek van het complex en 10 meter smaller dan een normaal veld, absoluut een nadeel voor de Volendammers. De thuisploeg gooit namelijk graag het nodige fysiek in de strijd en dan werkt een klein speelveld zeker voordelig. Toch mag dat niet alleen als excuus worden aangedragen voor het vandaag zeer teleurstellende prestatie van de oranjehemden. Weinig tot niets lukte. Werklust kon de mannen van Bert Blank beslist niet worden ontzegd, maar de zuiverheid van passing liet enorm te wensen over. Passes werden te vaak in de voeten van een tegenstander gespeeld, terwijl bijna elke afvallende bal een eenvoudige prooi voor de Barendrechters was. Onbegrijpelijk dat ons team vandaag geen schim was van dat van vorige week tegen PEC Zwolle. Gedurende het eerste half uur was Barendrecht de bovenliggende partij. In een poging de controle over de wedstrijd over te nemen verhuisde Denzel Prijor naar het middenveld en nam de ingebrachte Nick Zeijlmans zijn centrale positie in de verdediging over. Vanaf dat moment was er meer balans in het team en de controle hersteld. Overigens slaagden beide teams er niet in om voor de rust ook maar één serieuze scoringskans te creëren.

Na de thee liet Volendam meteen zien dat het menens was om beter voor de dag te komen dan in het eerste bedrijf. De tweede helft was nog geen drie minuten oud toen Johan Keizer een vrije trap mocht nemen. De inzet van Gerry Vlak werd nog gekeerd, maar het vervolg van Rowin Mol was wel doeltreffend. In de 54e minuut was het opnieuw raak. Met een korte corner op links bracht Bas Quist de bal bij Gerry. Zijn voorzet leverde een afvallende bal op die door Nick Zeijlmans, volledig vrijgelaten bij de tweede paal, simpel werd binnengetikt. Je bent dan geneigd om te denken dat de wedstrijd is beslist. Het tegendeel bleek waar te zijn. Barendrecht toonde veerkracht. Het zette aan en opportunistisch werd ons doel opgezocht. Met een geweldige redding wist Jordi van Stappershoef eerst nog de aansluitingstreffer te voorkomen, maar in de 67e minuut zag de thuisploeg zich toch beloond. Zeven minuten later werd het zelfs gelijk toen een Barendrechter ongehinderd mocht inkoppen. In blessuretijd kwam Volendam uit een corner van Johan Keizer opnieuw op voorsprong. Zowel Nick Zeijlmans als debutant ‘Solace’ claimden de kopgoal. De buit leek alsnog binnen. Nog geen minuut later leverde echter een ongelukkige handsbal van Nick Zeijlmans de thuisploeg een penalty en daaruit de gelijkmaker op.

Opstelling:
Jordi van Stappershoef, Elroy Tuur, Denzel Prijor, Daan Klinkenberg, Johan Keizer, Nick Runderkamp (’29 Nick Zeijlmans), Bas Quist, Rowin Mol, Jordy Hilterman (’75 Osarugue s. Uyi-olaye), Gerry Vlak (’75 Mike Dooyeweerd), Genridge Prijor (’57 Aubrey Hoogdorp)

Gerard Veeken

Klik hier voor de foto's

FC Volendam B1 – PEC Zwolle B1 1-0
Vanaf de aftrap waren beide ploegen in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar en was de wedstrijd dan ook volledig in evenwicht. Beide ploegen kregen dan ook enkele mogelijkheden. Het is en blijft lastig en soms een kunst om de mogelijkheden die er komen om te zetten in doelpunten. FC Volendam probeerde het met combinatievoetbal en PEC Zwolle hanteerde vaak opportunistisch de lange bal. De grootste kans in de eerste helft was voor Jamie Jacobs. In vrijstaande positie was snel handelen noodzakelijk en de doelman van de Zwollenaren kon met zijn voet nog ternauwernood redding brengen en wist daarmee een achterstand van PEC Zwolle voor rust te voorkomen.
Direct na rust werd FC Volendam steeds gevaarlijker en kwamen er ook grotere kansen. Het was Rodney Smorenberg die na een knappe combinatie met Jamie Jacobs vrijgespeeld werd. Zijn vizier stond echter niet helemaal scherp en zo ging de eerste kans verloren. Kort daarna had Jamie Jacobs zelf wel bijna succes. Waar iedereen met een FC Volendam hart al stond te juichen, wilde de bal niet meewerken op wonderbaarlijke niet meewerken aan het feestje. Via de binnenkant van de paal verdween de bal wonderbaarlijk niet in het doel en ontsnapte PEC Zwolle nog miraculeus. FC Volendam ging verder op jacht naar een treffer. De hardwerkende en moegestreden aanvallers Rodney Smorenberg en Puck Postma werden gewisseld voor verse krachten. Joey Salden werd op links knap weggestuurd en liet zijn directe tegenstander de hielen zien. Hij zette de bal keihard voor en iedereen dacht dat de voorzet veel te hard was. Behalve Ozair Dahi want die nam de bal ineens op zijn pantoffel en joeg de bal in de bovenhoek en bracht FC Volendam daarmee op een verdiende 1-0 voorsprong. Een schitterende treffer en de eerste goal in de competitie voor Ozair Dahi. Het is dit seizoen al verschillende malen erg moeilijk gebleken voor FC Volendam om een verkregen voorsprong vast te houden. Ben Benaissa had de kans om de wedstrijd definitief op slot te zetten. Zijn schot ging echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. PEC Zwolle wisselde een verdediger voor een aanvaller en ging meer risico nemen en op zoek naar de gelijkmaker. De goed georganiseerde verdediging van FC Volendam hield echter stand en de overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar. Complimenten naar het hele team die hard hebben gewerkt met de winst als een dik verdiende beloning voor de getoonde inzet en werklust.

0-0 Ruststand
1-0 Ozair Dahi

Opstelling:
Marlon Coco, Florian Toen, Joep Hulskes, Mohammed Betti, Gijs Smal, Jamie Jacobs, Martijn van Oers (Gevano End), Ozair Dahi, Puck Postma (Joey Salden), Nathan van Kooperen (Ben Benaissa), Rodney Smorenberg (Kevin Owusu)

Floor Heuyerjans

Klik voor de foto's

FC Volendam B2 - DEM B1 5-2
Zaterdag was er van FC Volendam B2 tegen DEM B1, een stugge ploeg die niet veel goals heeft tegen gekregen en keurig in de middenmoot staat. Na de off-day van vorige week begonnen we goed aan de wedstrijd. We hanteerden een hoog baltempo met veel positiewisselingen, waardoor we vaak de vrije man konden bereiken op het middenveld. In grote kansen resulteerde het niet maar het geduld, dat we bewaarden om te blijven zoeken naar de openingen was heel bemoedigend. Na twintig minuten kwamen we steeds beter in de wedstrijd en was het wachten op de voorsprong en die kwam ook. Na een goede aanval wonnen we de tweede bal die door Jari Vlak perfect hard werd binnen geschoten. Een dik verdiende voorsprong, want wij waren de ploeg die alles bepaalde.
We wonnen zowat alle duels, lieten de bal goed rond gaan en vonden steeds de vrije man. Na dertig minuten scoorden we de 2-0 door Jason Stekkel die een dieptebal van Yorno Tieman goed afrondde. Een meer dan verdiende tussenstand en de manier hoe de mannen voetbalden was goed om te zien. We waren scherp en straalden wat uit en lieten gewoon goed voetbal zien.
De tweede helft was een zelfde beeld als de eerste helft. Een Volendam dat de lakens uitdeelde en de bal het werk liet doen en het geduld bewaarde tegen een tegenstander die heel gesloten stond. Na veertien minuten in de tweede helft viel de beslissing. Een
voorzet die werd weg gewerkt en keurig werd breed gelegd en keihard in de bovenhoek werd geschoten door wederom Jari Vlak. Wedstrijd gespeeld en nu was het zaak om de concentratie te behouden en dat deden de mannen goed. We bleven heel geconcentreerd
en scherp met elke passing en dat resulteerde in nog twee goede doelpunten. Door Danny Prins en Alex Plat. DEM scoorde ook nog twee keer, waardoor we de wedstrijd met 5-2 wonnen. Een dik verdiende overwinning en die nog veel hoger had kunnen
uitvallen. Maar het belangrijkste was dat er een elftal stond dat wat voor elkaar over had, de duels won en de bal het werk liet doen. Goed positiespel liet zien en plezier uitstraalde. En de onnodige nederlaag van vorige week op een goede manier van zich af heeft gespeeld. Top!

Opstelling:
1) Kyle Saffrie, 2) Yorno Tieman, 3) Darryl Baly, 4) Alex Plat, 5) Stan Veerman, 6) Jari Vlak(55e minuut Danny Prins),
7) Roy Tol, 8) Joey Veerman, 9) Jason Stekkel(68e minuut Dario Lovecchio), 10 ) Gani Meholli, 11) Max Sajet

FC Volendam C1 - Ajax C1 1-4

FC Volendam C1 kreeg zaterdag koploper Ajax op bezoek. Vanaf de aftrap begon Volendam meteen goed aan de wedstrijd. Het elftal stond compact en kwam snel in balbezit. Dat leidde in de 5e minuut tot een goede aanval. Martijn Kaars kon vanaf de rechterkant voorgeven en de kopbal van Kevin van Gasteren belandde op het dak van het doel. Na 10 minuten was het net andersom: Kevin gaf de voorzet en kopbal van Martijn werd door de keeper uit de lucht geplukt. Volendam kon de druk nog verder opvoeren en bracht Kevin van Gasteren weer in stelling. Zijn schot kwam van de lat weer het veld in precies voor de voeten van Martijn Kaars die de 1-0 liet aantekenen. Om onverklaarbare reden had de assistent echter de vlag in de lucht gestoken en werd de goal afgekeurd. Volendam liet het er niet bij zitten en na een steekbal kon Martijn Kaars weer vrij op de keeper af... en weer werd hij teruggevlagd wegens buitenspel. De derde keer was echter scheepsrecht. De bal weer dit keer op het juiste moment de diepte in gespeeld en Martijn Kaars rondde prachtig af (1-0). Ajax schakelde nu een tandje bij. Het wist wat verder van het eigen doel te komen en voerde de druk op. Aan de linkerkant werd de opbouw onderbroken en na een snelle uitval wist Ryan el Azrak de 1-1 bij de tweede paal in te koppen. Ajax probeerde nu meteen door te drukken, maar vond steeds keeper Niels Ras op haar weg. Een vrije trap werd door hem op de lat getikt en de rebound tot corner verwerkt. Een streep richting kruising werd stijlvol tot corner verwerkt. Volendam komt ook nog een keer gevaarlijk uit, maar de eindpass was net te scherp en kon door de Amsterdamse keeper verwerkt worden.
Na de rust probeerde Volendam het goede spel van het begin weer op te pakken. De eerste aanval leidde tot een vrije trap, 10 meter buiten het strafschop gebied. De ingebrachte bal werd echter door Ajax overgenomen. Na een sprint van 60 meter wist Che Nunnely de bal breed te leggen en kon Anderson Lopez de 1-2 scoren. Vanaf dat moment was Ajax heer en meester en kon de C1 alleen nog tegenhouden. Meerder keren moest Niels Ras al zijn kunnen tonen om Ajax van een grotere voorsprong te houden. Volendam had moeite om de bal in de ploeg te houden en werd gedwongen om de lange bal te spelen. Halverwege de tweede helft moest de C1 capituleren. Met een handige beweging speelde Donyell Malen zich vrij en haalde uit. Tegen het harde schot was zelfs Niels niet opgewassen (3-1). Ajax kon nu nog makkelijker de wedstrijd controleren en vlak voor tijd werd het via de lat en een verdediger ook nog 1-4.
Opstelling FC Volendam C1:
Niels Ras, Dani Mes, Nathangelo Markelo, Boy Kemper , Dick de Boer (60. Nico Kroon), Marco Speijk, Paul Sombroek (36. Bob Springer), Martijn Kaars, Wessel Stuijt (60. Bram van der Wiel), Kevin van Gasteren, Barry Lauwers, Max Veerman

AZ D1 – Volendam D1 6-1
Na de overwinning vorige week op Zeeburgia (4-1) en de winst op woensdag tegen FC Amsterdam D1 (1-4), moesten de jongens het zaterdag opnemen tegen AZ D1.
AZ staat op een keurige tweede plaats met alleen een verliespartij tegen Sparta.
We konden een beetje uitslapen, want de wedstrijd werd gespeeld om 12.00 uur op ’t Lood in Alkmaar. AZ begon fel en met veel druk vooruit te voetballen. Dit leidde ook tot de eerste mogelijkheden voor AZ, echter wisten Dion en Dimitri te voorkomen dat ze worden omgezet in doelpunten.
Volendam kwam een paar keer onder de druk vandaan en na twaalf minuten leverde dit een goede aanval over op links via Milo en Sabir . Hij kwam met de voorzet en Jip wist de bal terug te leggen op Cas, die hem in enen op zijn slof neemt en fantastisch in het dak van het doel schiet (0-1).
Lang konden we hier niet van genieten, want door het ontbreken van de rust en onzuivere passing kwam AZ binnen vijf min op een 2-1 voorsprong. Hierna zakte AZ iets in en kreeg Volendam iets meer de ruimte om te voetballen. Echter loerde AZ erop om in de omschakeling hun snelle spits Myron aan het werk te zetten. Door twee verkeerde inspeelballen van achteruit bij Volendam schakelde AZ fantastisch om en liep het voor de rust uit naar een 4-1 voorsprong. De wedstrijd was met de rust dan al eigenlijk gespeeld.

In de tweede helft kwamen Rens, Kees,Huub en Tom erin voor Rick, Dimitri, Adnane en Sabir. Vicente schoof door naar de spits en zo probeerde Volendam nog iets te forceren.
Dit leidde tot een paar speldenprikjes, maar AZ blijft de wedstrijd dicteren. AZ liep zelfs uit naar 6-1 door twee hele mooie doelpunten. Als team heeft Volendam zaterdag te weinig gebracht, al moet gezegd worden dat dit AZ de beste tegenstander is die we tot nu toe gehad hebben.
A.s. woensdag krijgen we de mogelijkheid om tegen AFC te laten zien dat we tot meer in staat zijn. Dus kop op!

FC Volendam D2 – Koninklijke HFC D1 1-3
De dag begon prachtig voor de jongens. Nadat ze te horen hadden gekregen dat ze voor het eerst
in het altijd weer mooie en knusse Kras Stadion mochten spelen, waren ze natuurlijk door het dolle heen en vast van plan er een mooie show van te maken. Die kwam er, echter jammer genoeg zonder punten voor Volendam.
De eerste helft: Ook deze keer waren we fysiek gezien de onderliggende partij maar met uitzondering van de eerste vijf minuten voetballend zeker niet de mindere. Het eerst echte gevaar kwam van onze gasten die met een schot op de kruising Volendam wakker schudde. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Volendam sterker. Door goed het overzicht te bewaren en de vrije man te zoeken kwamen er goede mogelijkheden maar zoals vaker vergaten we te scoren. Ruststand 0-0.
In de tweede helft gaf Volendam in pakweg zeven minuten de wedstrijd uit handen. Uit een goede HFC aanval werd hun doorgekomen spits licht geraakt door de uitkomende keeper Timo Molenaar waarop de scheidsrechter, misschien wat makkelijk, besloot een penalty te geven. Deze werd onberispelijk ingeschoten (0-1). Volendam was hierdoor duidelijk van slag want nauwelijks een minuut later lag de bal wederom in het doel. Kon.HFC wist de bal direct vanaf de aftrap te onderscheppen. De hieruit volgende dieptepass op hun spits werd goed afgemaakt.(0-2). Vijf minuten later was het weer raak voor Kon. HFC. Deze keer werd dankbaar gebruik gemaakt van het niet goed meeverdedigen bij balverlies waardoor de Koninklijke makkelijk combinerend de 0-3 kon laten aantekenen.
Ondanks dat de wedstrijd hiermee was gespeeld wilde Volendam zich niet zomaar bij de feiten neerleggen ging met veel strijd en beleving op jacht naar een tegentreffer. Er kwamen een aantal heel grote kansen maar de uitstekende keeper van de Kon.HFC bleek een sta in de weg. In de slotminuut kwam er uiteindelijk toch nog het dik verdiende doelpunt. Weliswaar uit een dood spelmoment maar niet minder fraai werd de bal met een schitterende pegel van Daan Steur langs de muur laag in de hoek geschoten (1-3) .
Ruststand: 0-0