Jeugdverslagen 14 december

15 december 2013

FC Volendam A1 – Almere City FC A1 3-2
Als laatste wedstrijd voor de winterstop stond vandaag de return tegen Almere City FC A1 op het programma. Een sterke tegenstander die in Almere uiteindelijk met de grootst mogelijke moeite op de knieën was gekregen (0-2) en nu bij aanvang met één punt voorsprong op ons team de tweede plaats op de ranglijst bezette.

De eerste tien minuten van de wedstrijd kenmerkten zich door een aftastende houding van beide teams. De eerste scoringsmogelijkheid was in de zevende minuut voor de thuisclub. Helaas koos Genridge Prijor voor eigen succes, terwijl afleggen een betere optie was geweest. Almere City antwoordde met een kopbal net naast de paal. De volgende kans was weer voor Volendam. Met een geweldige pass bereikte Denzel Prijor zijn tweelingbroer Genridge. Die verzuimde nu de bal breed te leggen op de in veel kansrijker positie staande Nick Runderkamp, zodat ook deze serieuze kans verloren ging. Volendam begon langzamerhand steeds meer het initiatief naar zich toe te trekken. Halverwege kon na een mooie aanval over diverse schijven scoringskans drie worden genoteerd. Volendam bleef de bal geduldig rondtikken totdat Gernridge Bas Quist in staat stelde van dichtbij uit te halen. Helaas ging het harde schot van Bas voorlangs. Even later kwam Gerry Vlak in de positie om ons team eindelijk met een treffer te belonen, maar het wilde weer niet lukken. Almere liet zich echter ook niet onbetuigd. Met een bal op de lat ontsnapten wij aan een tegentreffer. Niettemin bleven de beste mogelijkheden voor Volendam. Achtereenvolgens waren het Jordy Hilterman (schot naast), Genridge (kopbal naast) en Denzel (afstandsschot met moeite door keeper Ronald Koeman jr. gestopt) die ons team alsnog op voorsprong hadden kunnen zetten. Het was dan ook wrang dat Almere City, tegen de verhouding in, in de 41e minuut wel het net wist te vinden. Met een verkeerde terugspeelbal leidde Nick Runderkamp een aanval van de gasten in. Doordat de voorzet aan het zicht van keeper Jordi was onttrokken, werd hij kansloos op de ook nog eens van dichtbij van richting veranderde inzet van een Almeerder, 0-1. In blessuretijd maakte Nick Runderkamp zijn fout meer dan goed. Het hele seizoen loert hij al op keepers die net iets te ver voor hun doel staan. Toen hij keeper Ronald Koeman nauwelijks aanstalten zag maken om naar achteren te lopen, zag hij zijn kans schoon en beleefde hij ´one of his finest moments´ uit zijn (nog prille) carrière. Met een weergaloze boog liet hij zijn vrije trap over de graaiende handen van de keeper in het doel verdwijnen, 1-1. Een psychologische dreun die er mocht zijn.

Volendam liet er meteen na de hervatting geen twijfel over bestaan dat het voor de volle winst wilde gaan. Al na zes minuten moest speaker Siem Jonk in actie komen om een wijziging op het scorebord aan te brengen. Bas Quist had kort daarvoor Genridge op links de vrije ruimte ingestuurd. Genridge kapte zijn man uit en passte op de op rechts vrijstaande Elroy Tuur. Zijn balletje breed werd door Jordy Hilterman onberispelijk binnengeschoten, 2-1. In de daaropvolgende fase verzuimden onze mannen herhaaldelijk hun opponenten de genadeslag toe te dienen. Eerst was het Nick Runderkamp die van Genridge een uitstekende mogelijkheid kreeg aangeboden om verder afstand te nemen, maar bij de eerste paal overschoot. Even later toonde Gerry Vlak andermaal zijn klasse door met een fantastische passeerbeweging langs de zijlijn een paar tegenstanders het nakijken te geven. Jammer genoeg bleek zijn voorzet net iets te hard om doeltreffend te kunnen worden afgerond. Ook Genridge kreeg, op aangeven van Bas, een uitgelezen kans om de score te vergroten, maar ook hij liet dit na. Almere bleef daardoor in leven en hoop koesteren op meer. Toen de roodhemden er ook nog eens in slaagden om in de 67e minuut, vanuit het niets, langszij te komen, roken zij bloed en werd alles op alles gezet voor een nog beter resultaat. Zover kwam het gelukkig niet. Met nog een klein kwartier te gaan stuurde Rowin Mol Genridge de diepte in. Genridge won het sprintduel en bediende de goed meegekomen Jordy Hilterman, die de bal met een lage schuiver in de uiterste hoek liet verdwijnen, 3-2. De slotfase leverde nog een aantal hectische taferelen voor ons doel op en een schot op de bovenkant van onze lat, maar na vijf minuten blessuretijd klonk eindelijk het verlossende fluitsignaal. Door deze zwaarbevochten zege is de tweede plek op de ranglijst herwonnen en zien we optimistisch uit naar de tweede helft van het seizoen.

Opstelling FC Volendam A1:
Jordi van Stappershoef, Elroy Tuur, Denzel Prijor, Daan Klinkenberg, Johan Keizer, Gerry Vlak), Bas Quist, Rowin Mol, Jordy Hilterman (86. Solace Osarugue Uyi-olaye), Nick Runderkamp (70. Aubrey Hoogdorp), Genridge Prijor

Gerard Veeken

Klik hier voor de foto's

Almere City B1 - FC Volendam B1 5-2
Een cruciale wedstrijd stond er voor de FC Volendam B1 op het programma gezien de stand in de reguliere competitie en in de periode stand. De nummer 2 (FC Volendam) tegen de nummer 4 (Almere City). FC Volendam begon sterk aan de wedstrijd. Al direct kregen de oranjehemden een grote kans toen Puck Postma goed doorzette en Martijn van Oers in stelling bracht. Zijn schot werd gekeerd door de doelman. Het was uitstel want na een fantastische pass van Gijs Smal kon Puck Postma alleen op de doelman aflopen en fraai afronden en FC Volendam op een 0-1 voorsprong brengen. Lang genieten van de voorsprong was niet aan de orde want de eerste en de beste kans van Almere City was direct raak en zo stonden beide ploegen binnen een kwartier weer op gelijke hoogte. FC Volendam was niet aangeslagen en creëerde direct daarna een enorme kans om weer op voorsprong te komen maar die werd gemist. Almere City gaf een lesje effectiviteit want de tweede kans was ook gelijk raak en bracht de gastheren op een 2-1 voorsprong. FC Volendam leek aangeslagen want kort daarop moest Gijs Smal doelman Coen Filee assistentie verlenen en haalde een bal van de doellijn af. FC Volendam ging op jacht naar de gelijkmaker. Zonder succes overigens. Een knappe actie van de goed spelende rechterspits van Almere City en zijn afgemeten voorzet waren FC Volendam kort voor rust fataal. De bal werd prima ingekopt en bracht Almere City op een 3-1 voorsprong.

De eerste kans na rust was nog voor Almere City maar de lat bracht redding. Daarna stroopte de FC Volendam spelers de mouwen op en gingen met goed spel op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam vrij snel. Goed doorzetten van Puck Postma bracht Kevin Owusu in stelling en die bracht de spanning terug in de wedstrijd 3-2. Almere City ontregelde het spel van FC Volendam maar het bleef spannend. Bij een tegenaanval viel een Almere City speler over het been van Mohammed Betti en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. De penalty werd goed binnengeschoten en bracht de marge weer op twee doelpunten, 4-2. FC Volendam was aangeslagen en kon geen vuist meer maken. Haast en onzorgvuldigheid waren kenmerkend voor het spel van FC Volendam. Het goede positiespel dat in delen van de wedstrijd te zien was maakte plaats voor kick en rush voetbal. Almere City vond het best en vertraagde het spel. De onzorgvuldigheid maakte het nog erger en Almere City kwam hierdoor zelfs nog op een 5-2 voorsprong. FC Volendam kon de marge nog wat terugbrengen toen Jamie Jacobs zich prima vrijspeelde. In plaats van voor de geheel vrijstaande Rodney Smorenberg te kiezen joeg hij de bal over het doel. Dit was geen goede afsluiting van het kalenderjaar. De ploeg die wilde winnen (Almere City) won dan ook verdiend en FC Volendam zakte hierdoor naar de vierde plaats en verloor belangrijke punten voor de periodestand. Het duurt enkele weken maar dan heeft de ploeg in het nieuwe jaar zeker wat recht te zetten.

Opstelling:
Coen Filee, Florian Toen, Joep Hulskes, Mohammed Betti, Gijs Smal (55. Alejandro da Silva), Nathan van Kooperen, (62. Jamie Jacobs), Martijn van Oers, Ozair Dahi, Puck Postma, Rodney Smorenberg, Joey Salden (41. Kevin Owusu)

Floor Heuyerjans

Almere City FC C1 - FC Volendam C1 2-4
De laatste wedstrijd van FC Volendam C1 voor de winterstop werd gespeeld bij Almere City. Vanaf het beging nam Volendam de wedstrijd in handen. Na twee minuten kreeg Thomas Schaap al een eerste kans, maar zijn snel genomen schot zwaaide wat af. Even daarna was het Bob Springer, die een omhaal net over de lat zag gaan. Volendam stond heel goed en was in staat om steeds vroeg druk te zetten. Daardoor kreeg Almere City geen kans om op te bouwen en kwamen de Volendammers keer op keer weer snel in bal bezit. Na een kwartier spelen kwam Max Veerman voor zijn en speelde meteen Bob Springer in. Zijn steekbal viel precies in de loop van Martijn Kaars, die met een geplaatst schot de bal in de lange hoek legde (0-1). FC Volendam C1 blijft de druk erop houden en blijft kansen creëren, maat wordt werd slordiger in de afwerking. Na een half uur was het echter raak. Almere werd weer vastgezet, en de keeper schoot de bal pardoes in de voeten van Bob Springer. Die kon vrij op doel aflopen en omspeelde de keeper. Daardoor kwam hij in een lastige hoek voor het doel, maar vol overtuiging schoot hij de bal in het doel (0-2). Even verslapte nu de concentratie. Net voor het rust signaal kreeg Almere ter hoogte van de middenlijn een vrije trap te nemen. De bal zeilde over de verdediging en werd door de spits in één keer ingeschoten (1-2).

Na de rust zocht Volendam als eerst de aanval. Martijn Kaars brak door op rechts, maar zijn voorzet was net te scherp om te kunnen worden ingetikt. Almere City probeerde nu ook wat vroeger druk te zetten om zo op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Na vijf minuten in de tweede helft leidde dat tot succes. Na een goede combinatie aan de rechterkant kon de bal worden voorgegeven. De Volendammers konden de bal niet goed wegwerken en van dichtbij was het niet moeilijk om de gelijkmaker de scoren (2-2). FC Volendam C1 kwam deze tegenslag echter snel te boven. Vanaf de aftrap werd er een aanval opgezet. Bob Springer hield de bal bij de rechter zijlijn goed binnen. Zijn voorzet viel iets achter Marijn Kaars, die met zijn hak de bal omhoog tikte. Met een spijkerharde volley joeg Kevin van Gasteren de bal diagonaal de verre hoek in (2-3). Volendam had nu weer de controle over de wedstrijd en gaf die niet met weg. Met mooie aanvallen wist het diverse kansen te creëren waarbij ook invallers Justin Baas en Vasco Lo Ning Hing van FC Volendam C2 hun bijdrage leverden. Na twintig minuten zette Volendam weer vroeg druk. De linksback van Almere City gleed uit en de bal viel voor de voeten van Martijn Kaars, die probleemloos de 2-4 in het doel schoof. Vijf minuten voor tijd kreeg FC Volendam C1 ook nog een penalty na vasthouden bij een corner. Nathangelo Markelo wilde de bal precies in de hoek leggen, maar wist de paal de raken. Zo bleef het 2-4, een verdiende overwinning voor en door het hele team.

Opstelling FC Volendam C1:

Barry Lauwers, Dani Mes, Nico Kroon (45. Vasco Lo Ning Hing), Boy Kemper (36. Nathangelo Markelo), Dick de Boer, Marco Speijk, Max Veerman (55. Justin Baas), Thomas Schaap, Martijn Kaars, Bob Springer, Kevin van Gasteren, Stan Zoetebier, Wessel Stuijt

Almere City FC o14 – FC Volendam o14 0-5
De laatste wedstrijd voor de winterstop begon voorspoedig zonder dat we grandioos speelden.
Na drie minuten spelen treuzelt de keeper van Almere lang genoeg om Justin in staat te stellen hem te storen en de uittrap te blokken, waardoor de bal in het lege doel verdwijnt, 0-1. Weer drie minuten later geeft Bram een goeie voorzet op Vasco die zijn man omspeelt en hard en hoog de 0-2 binnen schiet. Nog weinig goed voetbal gezien maar wel al een 2-0 voorsprong is een ongekende luxe. Maar luxe werd het niet voor Bram die na een bloktackle in de 18e minuut met een dubbel geklapte enkel het veld moet verlaten en wordt vervangen door Vicente. Het enige wapenfeit dat verder te noteren was in de eerste helft was een goed schot van Mike van 25 meter, dat rakelings over ging.

Na de rust kwam Sam in het veld voor Nick en werd de wedstrijd wat energieker opgepakt. Nadat de trainer had aangegeven dat het wat slap was op sommige punten. Uitzonderingen tijdens de gehele wedstrijd waren Brian en Sjors die beide weinig ruimte gaven aan hun directe tegenstander. Na twaalf minuten spelen ging Jelyno goed door aan de rechterkant en gaf een prima voorzet die Vasco voor de verandering eens binnen kopte in plaats van met zijn linkervoet en was de wedstrijd feitelijk beslist met een 0-3 stand. Een minuut later was er nog wel een goeie redding van Rob voor nodig om de nul op het scorebord te houden. Sowieso speelde Rob weer een ijzersterke wedstrijd vandaag. In dezelfde minuut kwam ook Jay in het veld voor Melle, die na zijn lange blessure steeds een beetje sterker begint te worden. Na bijna een half uur spelen in de tweede helft werd Vasco diep gestuurd en wist met zijn snelheid zijn directe tegenstander en de keeper te vlug af te zijn en scoorde zijn derde van de dag. Ook Mike ging nog op zoek naar een doelpunt maar vond ongelukkig genoeg de binnenkant van de paal op zijn weg. Op slag van het einde van de wedstrijd speelde Justin Vicente goed aan die slim zijn lichaam gebruikte om zijn tegenstander af te houden, omspeelde de keeper en scoorde de laatste competitiegoal voor de welverdiende winterstop, 0-5.

Rest mij de spelers te bedanken voor de ontzettend aantrekkelijke speelwijze in de eerste seizoenshelft en uiteraard voor het presentje dat zij in petto hadden voor alle leden van de staf, na afloop in de kantine. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik alle spelers en ouders van harte te bedanken voor de leuke sfeer in de groep en iedereen heel fijne feestdagen toe te wensen en tot volgend jaar.

0-1 Justin Baas
0-2 Vasco Lo-Ning-Hing

Ruststand 0-2
0-3 Vasco Lo-Ning-Hing
0-4 Vasco Lo-Ning-Hing
0-5 Vicente Besuijen

Opstelling Volendam: Tol, Kaaijmolen (35. De Jongh), Plat, Kramer, Eerdhuijzen, El Yourghi, Milop, Bonouvrie (47. Van Ooijen), Baas, van de Wiel (18. Besuijen), Lo-Ning Hing.

FC Volendam D2 - HSV D1 4-1
Dankzij het goede spel van de laatste weken werden de gladiatoren van trainer Barry Opdam beloond door het laatste competitie treffen van 2013 te mogen spelen in het schitterende KRAS Stadion. De jongens beloonden de toeschouwers op hun beurt met een overtuigende overwinning op HSV D1. HSV startte flitsend en kreeg al binnen vijftien seconden een hele grote mogelijkheid maar gelukkig belandde de bal in het zijnet. Hierdoor wakker geschut ging het lange tijd gelijk op. Volendam kreeg in de zesde minuut de mogelijkheid op voorsprong te komen. Amoah Sam kwam op rechts gevaarlijk door, hield goed overzicht en passte op de vrij staande Stezo Knott die de bal net niet krachtig genoeg kon inschieten om de HSV keeper te passeren. In de tiende minuut kreeg Volendam een tegentreffer te incasseren uit een snelle en goed uitgespeelde HSV aanval (0-1). Volendam liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Het pakte de draad weer op met goed positiespel en druk naar voren zetten hetgeen vlak voor rust resulteerde in de verdiende gelijkmaker die al lange tijd in de lucht hing. Uit een snelle omschakeling gaf Jesper Sybrands de bal op maat voor op het hoofd van Stezo Knottt die met een prachtige kopbal de keeper kansloos liet(1-1).

In de tweede helft had Volendam duidelijk het overwicht. Er was veel drang naar voren en het middenveld en verdediging stond prima waardoor HSV geen gevaar meer kon stichten. In de 44e minuut kwam Volendam op voorsprong door een feilloos genomen penalty van Daan Steur (2-1).Vier minuten later werd de marge vergroot door een fantastisch schot van Mats Nadorp die nota bene met zijn chocoladebeen van grote afstand de bal onhoudbaar in de kruising schoot. Het slotakkoord was voor Younes Taha el Idrissi die op links de bal uitstekend kreeg aangespeeld van Sam Lautenschutz en vrij op de HSV keeper kon aflopen om deze vervolgens met een prachtige stift te verschalken (4-1).