Jeugdverslagen 18 oktober

18 oktober 2014

FC Volendam A1 spoelt kater weg in zenuwslopende pot tegen AFC A1
FC Volendam A1 – AFC A1 3-1
Met een verdiende overwinning op het altijd lastige AFC A1 heeft FC Volendam A1 de blamage van de bekerwedstrijd vorige week tegen Vitesse A1 keurig van zich afgespeeld. In een duel dat van begin tot het einde enerverend was, trok het thuisteam aan het langste eind en deed het goede zaken in de strijd om de bovenste vier plaatsen.

Onder leiding van de altijd goedlachse scheidsrechter Davelaar startte Volendam sterk. In de tweede minuut leverde een overtreding op Jordy Hilterman, na een fraaie combinatie tussen Gerry Vlak en Salim Mansouri, een vrije trap op de rand van het 16 metergebied van de bezoekers op. Gijs Smal eiste deze overtuigend op, maar zag zijn doelpoging met buitenkant links naast het doel verdwijnen. Tien minuten later dook Jordy plotseling kansrijk voor het vijandelijk doel op, maar zijn inzet werd door de Amsterdamse goalie onschadelijk gemaakt. Ook een razendsnelle aanval, na een prima interceptie van Gerry Vlak, leverde een prima kans op. De door Gerry diep gestuurde Salim Mansouri zette ineens voor op Levy van Nispen, die de bal zonder dralen op de pantoffel nam. Helaas eindigde zijn schot langs de paal over de achterlijn. Volendam bleef goed voetballen en kreeg in de persoon van Nick Runderkamp een uitgelezen kans om alsnog de score te openen. Aan de voorzet van Levy mankeerde niets, maar in plaats van de bal hard genoeg met het hoofd te beroeren schampte hij deze slechts en ging ook deze kans verloren. AFC wist daar tot dan toe weinig tegenover te stellen, maar kreeg in de 28e minuut, vanuit het niets, een uitstekende gelegenheid om Volendam een gevoelig tikje toe te dienen. Een AFC’er wist voor zijn man te komen, maar gelukkig schoot hij hoog over. Voor de Volendamse stafleden op de bank viel het lang niet altijd mee om de wedstrijd goed te volgen, aangezien hun druk coachende trainer continu hun gezichtsveld belemmerde. Toch zagen zij hoe Gerry Vlak in de 34e minuut een vrije trap verzond, die door Jordy Hilterman met de punt van zijn schoen doeltreffend werd verlengd, 1-0. AFC zette een tandje bij en was kort daarop dicht bij de gelijkmaker, maar Bas Veen wist de inzet tot corner te verwerken. De slotfase van de eerste helft werd gekenmerkt door diverse slordigheden aan Volendamse zijde. Onnodig werden vrije trappen en corners weggegeven, die niet van gevaar waren ontbloot. AFC wist daar echter niet van te profiteren.

Na de pauze ontspon zich opnieuw een boeiend duel. Volendam bleef de bovenliggende partij en de tweede treffer leek slechts een kwestie van tijd. Die kwam in de 53e minuut. Nadat Jordy Hilterman tegen het gras was gewerkt, ontfermde de sterk spelende en weer in ouderwetse vorm rakende Gerry Vlak zich over de daarvoor toegekende vrije trap. Met zijn indraaiende vrije trap bereikte hij Nick Zeijlmans. Zijn kopbal kreeg nog een laatste zetje van Jordy, maar bleek de doellijn toen al te zijn gepasseerd, zodat de goal op het conto van Nick werd bijgeschreven. AFC wilde zich vooralsnog niet gewonnen geven en bleef de aanval zoeken. Het leverde hen in de 69e minuut succes op, waardoor de spanning weer toenam. AFC ging vervolgens vol voor de gelijkmaker, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus. Jamie Jacobs bracht met een fraaie pass invaller Kevin Owusu Asare in stelling. Kevin maakte slim gebruik van zijn sterke lichaam en ontdeed zich behendig van zijn bewaker. Alleen op de doelman afgaand bleef hij koel en maakte aan alle spanning een einde.

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

Volgende week uit naar koploper Ajax A2. Een enorme uitdaging om die ook pootje te lichten!

- (’34) 1-0 Jordy Hilterman
Ruststand: 1-0
- (’53) 2-0 Nick Zeijlmans
- (’69) 2-1 AFC A1
- (’87) 3-1 Kevin Owusu Asare

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Mohamed Betti, Nick Zeijlmans (56. Florian Toen), Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Gerry Vlak), Salim Mansouri (80. Kevin Owusu Asare), Nick Runderkamp (73. Rodney Smorenberg), Jordy Hilterman, Jamie Jacobs (90. Randy Ababio), Levy van Nispen

Gerard Veeken

FC Volendam B1 – Roda JC B1 5-0
Bij de seizoensopening trok Roda JC aan het langste eind en konden de Limburgers naar het zuiden afreizen met een 2-6 overwinning. FC Volendam had dus iets recht te zetten. Onder prima weersomstandigheden en met een stadion speaker (hartelijk dank Tom Tol) werd er rond de klok van 12 afgetrapt in het Kras stadion. Wie dacht een gebrand FC Volendam te zien kwam van een koude kermis thuis. Het was Roda JC dat direct het initiatief in de wedstrijd en trok de wedstrijd naar zich toe. FC Volendam ontsnapte enkele keren aan een achterstand. Halverwege de eerste helft kreeg FC Volendam de eerste grote kans. Uit de rebound scoorde Danny Prins de 1-0. Deze onverwachte voorsprong kantelde de wedstrijd en FC Volendam deed goed mee. Na een prima aanval knalde Joey Veerman de bal op de vuisten van de keeper. Dit was uitstel van executie want na een afgeslagen aanval bracht dezelfde Joey Veerman FC Volendam op een 2-0 voorsprong. Kort voor rust was er een vervelende blessure voor een Roda JC speler. Per brancard moest hij met ogenschijnlijk een arm uit de kom het veld per brancard verlaten. Vanuit de spelers en staf van de FC Volendam wensen we deze onfortuinlijke speler een spoedig herstel toe. Of de Roda JC spelers hierna niet goed bij de les waren weten we niet. Een foutieve terugspeelbal en een misverstand tussen de doelman en één van zijn verdedigers werd slim afgestraft door Joey Veerman. Zo gingen we de rust in met een geflatteerde en comfortabele 3-0 voorsprong. Dit was niet in verhouding met het spelbeeld.
Roda JC wilde direct na rust wat terug doen en zich weer in de wedstrijd te knokken. Doelman Jan Ploeg kon met kunst en vliegwerk een Roda JC treffer voorkomen. Aan de andere kant zette aanvoerder Martijn van Oers goed door en hij kon Gani Meholli in stelling brengen die fraai afrondde, 4-0. Hierna kreeg Roda JC een opnieuw een prima kans en weer was het doelman Jan Ploeg die redding moest brengen. Tot dan toe was FC Volendam zeer efficiënt geweest in het verzilveren van de kansen. Halverwege de tweede helft kreeg FC Volendam een aantal opgelegde kansen maar die werden allemaal om zeep geholpen. Achterin werd met Marco Tol als rots in de branding geen enkele kans meer weggegeven. Na een opstootje met een Roda JC-speler liet Max Sajet zien hoe je daarmee omgaat. Met een fraaie boogbal scoorde hij de 5-0. Kortom, een fraaie uitslag en de sportieve revanche van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Dit keer reisden de gasten uit Limburg met een ander gevoel af naar het zuiden. FC Volendam bekert weer verder en volgende week komt PSV naar ons Kras stadion.

1-0 Danny Prins
2-0 Joey Veerman
3-0 Joey Veerman