Jeugdverslagen 22 augustus

24 augustus 2014

FC Volendam A1 lijkt klaar voor competitie
FC Volendam A1 – NAC Breda A1 3-1
Met nog een week voorbereiding te gaan werden vandaag de krachten gemeten met het vorig seizoen via de nacompetitie naar de 2e divisie gedegradeerde NAC Breda A1. Een tegenstander die tot nu toe in alle gespeelde oefenwedstrijden nog geen enkel tegendoelpunt had geïncasseerd.

Gedurende het eerste kwartier was de wedstrijd gelijk opgaand. Noemenswaardige feiten deden zich aan beide zijden niet voor. Halverwege de eerste helft nam Volendam steeds meer het heft in handen. Een tweetal fraaie aanvallen verdiende een afronding, maar bleef zonder resultaat.. De eerste, een aanval over diverse schijven, eindigde in een schot van Levy van Nispen. De Bredase doelman wist deze tot corner te verwerken. De tweede, qua opzet één om van te smullen, stierf in schoonheid, omdat de eindpass, zoals helaas zo vaak in deze voorbereiding, slordig was. Een Volendamse interceptie, na een klein half uur spelen, miste op soortgelijke wijze het gewenste vervolg. NAC werd steeds meer teruggedrongen op eigen helft en had moeite om onder de druk van de oranjehemden uit te komen. De gasten slaagden er sporadisch in doelman Marlon Coco op de proef te stellen. En als dit gebeurde, had Marlon het juiste antwoord. In de 36e minuut leek Volendam eindelijk op voorsprong te komen. Waar het in de voorbereiding doorgaans de tegenpartij was die kon profiteren van balverlies van de oranjehemden, was nu het omgekeerde het geval. Levy van Nispen ging, na een prima steekbal van Salim Mansouri, alleen op het vijandelijk doel af, maar verzuimde het af te maken. Vijf minuten voor rust keek Volendam zelfs tegen een achterstand aan, omdat een aanvaller van NAC zomaar ineens vrij voor Marlon mocht opduiken. Met een simpel tikje bracht hij de 0-1 op het (volgens speaker Siem Jonk) moeizaam functionerende scorebord.

Kort na de hervatting verkoos Levy van Nispen de bal af te leggen op Jordy Hilterman in plaats van op de volledig vrijstaande Jamie Jacobs. De aanname van Jordy was echter niet vlekkeloos, zodat een 100% kans verloren ging. Een paar minuten later was Salim Mansouri wel succesvol. Een door Jamie Jacobs doorgekopte dieptebal van Gijs Smal belandde voor de voeten van Salim, die zijn schot via de binnenkant van de verste paal in doel zag belanden, 1-1. In de 55e minuut kwam Volendam verdiend op voorsprong. Jamie Jacobs was onreglementair gestuit, hetgeen een penalty opleverde. Ook nu schoot Gerry Vlak de bal onberispelijk in, 2-1. NAC gaf zich uiteraard nog niet gewonnen en was met een schot op de lat dicht bij de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd gooide Jamie Jacobs de wedstrijd in het slot. Daaraan vooraf ging een sterke individuele actie van Bas Quist. Via een kluts kwam de bal bij Jamie terecht. Met een droge knal liet hij de 3-1 aantekenen.

Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Hollandia A1. De formatie van Florian Wolf en Gijs Luirink lijkt er klaar voor. KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

- (’40) 0-1
- Ruststand: 0-1
- (’51) 1-1 Salim Mansouri
- (’56) 2-1 Gerry Vlak
- (‘83) 3-1 Jamie Jacobs

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Florian Toen, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Gijs Smal (79. Randy Ababio), Gerry Vlak (85. Rodney Smorenberg), Salim Mansouri, Jamie Jacobs, Jordy Hilterman (85. Levy van Nispen), Rodney Smorenberg (56. Mike Dooyeweerd), Levy van Nispen (56. Bas Quist)

Gerard Veeken

Almere City B1 - FC Volendam B1 2-4
Zaterdag stond de eerste echte testcase op het programma. Een knock out bekerwedstrijd tegen het altijd lastig te bestrijden Almere City. In het verleden is gebleken dat dit altijd moeilijke wedstrijden zijn tegen een goede tegenstander die altijd in de eerste divisie meedoet voor de hoogste prijzen. Vlak voor de wedstrijd dreef een grote onweerswolk boven het stadion, maar de scheidsrechter gaf toch het sein veilig. FC Volendam begon slordig en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Veel foute passes en de eerste kans was dan ook voor de sterke spits van Almere City. In kansrijke positie mikte hij de bal voorlangs. FC Volendam realiseerde zich dat er uit een ander vaatje getapt zou moeten worden, anders zou dit een hele lastige middag kunnen gaan worden. De ploeg begreep dit en de bakens werden verzet. Goed druk zetten leverde balbezit op voor Jason Stekkel. Met een fraaie stift joeg hij de bal in de kruising en bracht FC Volendam op een 0-1 voorsprong. Almere City was hierdoor van slag en balverlies bracht heel kort hierna balbezit aan Martijn van Oers. Die haalde meedogenloos uit en verschalkte de doelman van Almere City, 0-2. De koek was nog niet op. Jari Vlak zette een goed blok en speelde zichzelf prima vrij. De aanval werd goed uitgespeeld en Gani Meholli werd op zijn wenken bediend en scoorde fraai de 0-3. De wedstrijd was binnen acht minuten beslist, althans zo leek het. Almere City herpakte zich en vocht zichzelf terug in de wedstrijd. Doelman Kyle Saffrie moest vlak voor de rust nog redding brengen. De ruststand was en bleef 0-3 in het voordeel van oranje.
Na rust werd een gemotiveerd Almere City op het veld verwacht om alsnog wat te forceren. FC Volendam acteerde of de buit al binnen was en Almere City profiteerde van deze lichtzinnigheid. De spits van Almere City speelde zichzelf vrij en joeg de bal kansloos achter doelman Jan Ploeg. FC Volendam was gewaarschuwd. Er moest een tandje bij en deze ploeg kan inderdaad, wanneer het nodig is het benodigde tandje erbij schakelen. Dat is een grote verdienste. Via een vloeiende aanval opgezet door Jari Vlak kwam de bal via Jason Stekkel in kansrijke positie bij Gani Meholli terecht. Die moet je dit soort kansen niet geven want die worden gelijk in doelpunten omgezet. Gani Meholli bracht FC Volendam op koelbloedige wijze op een comfortabele 1-4 voorsprong. Dit leek weer even genoeg want FC Volendam hoefde niet zo nodig en de concentratie verslapte wederom. Almere City profiteerde dit keer direct en na een goede aanval werd het 2-4. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden om de score verder op te voeren maar er werd door beide ploegen niet meer gescoord. Door dit resultaat plaatste FC Volendam zich voor de volgende bekerronde.

Opstelling:
Kyle Saffrie (41. Jan Ploeg), Hjalmar Oomens (41. Yorno Tieman), Alex Plat, Marco Tol, Stan Veerman, (55. Danny Prins), Jari Vlak, Martijn van Oers, Joey Veerman, Jason Stekkel, Gani Meholli, Max Sajet (65. David Ahenkan)

Floor Heuyerjans

FC Volendam O16 – PEC Zwolle O16 - bekerwedstrijd 1-1, 5-4 na strafschoppen.

Op 23 augustus speelde FC Volendam O16 de eerste officiële wedstrijd van het seizoen: de bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Een affiche dat dit seizoen nog vaker voor zal komen. Met een dreigende wolkenlucht boven het stadion begon de wedstrijd, waarin geen van beide ploegen echt de bovenliggende partij was. Kevin brak een enkele keer uit via de linkerkant en Bob wist de keeper van de tegenstander een keer in verlegenheid te brengen door onhandige balbehandeling bij PEC achterin. Dit zijn ongeveer de wapenfeiten voor de onweer-onderbreking geweest. Na de onderbreking in de 19e minuut trok de lucht steeds verder open en was PEC Zwolle tot aan de rust de bovenliggende partij. Volendam was ongeconcentreerd in de balbehandeling, wilde aan de bal vaak een paar stappen teveel zetten en koos regelmatig voor té snel vooruit spelen waardoor balverlies werd geleden.
Nadat in de rust de basis opnieuw besproken was, werd de tweede helft een foutenfestival van twee kanten. In de 56e minuut kon PEC de openingstreffer noteren door te profiteren van niet doortastend handelen bij Volendam in de as. Maar de goed ingevallen Mohamed Chih wist de score tien minuten voor tijd weer gelijk te trekken door een afgevallen bal in de 16 meter achter de doelman van PEC te schieten.
De wedstrijd moest een winnaar hebben, en dus werd er direct over gegaan op een penalty shoot-out. Volendam had een foutloze penaltyreeks door Boy, Bob, Mohamed, Marco en Nathangelo. Doelman Barry maakte nu het verschil door de penalty van de 4e schutter aan PEC Zwolle-zijde te keren.
Volendam O16 bekert nog even door, maar er is nog veel werk aan de winkel. Balbehandeling op snelheid, geduld houden met balbezit, en het neerzetten van de organisatie ten opzichte van de tegenstander wordt heel belangrijk.

Volendam O16: Barry Lauwers, Dani Mes, Nathangelo Markelo, Boy Kemper, Dick de Boer, Thomas Schaap, Stephan Minnesma, Marco Speijk, Wessel Stuyt (48’ Mohamed Chih -70’1-1), Bob Springer, Kevin van Gasteren. (60’ Damian Kerpentier)

FC Volendam D2 – RKAV Volendam D1 (bekerwedstrijd) 2-2
Vrijdagavond heeft de FC Volendam D2 in het KRAS stadion haar eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de beker tegen de RKAV Volendam D1 ingeluid met een 2-2 gelijk spel.
Waar we in de voorbereiding nog met een 2-0 nederlaag werden afgetroefd en het spel maken moeizaam ging, ging het deze keer een stuk beter.
FC Volendam D2 startte agressief, ging goed de duels in en kreeg al gelijk enkele goede mogelijkheden, echter het vizier stond nog niet helemaal op scherp en de keeper was alert en liet zich niet verrassen. Na een kwartier spelen was het toch de RKAV Volendam D1 die de score opende. Een goed genomen corner werd uitstekend ingekopt door de geheel vrij staande spits.
Een knap staaltje effectiviteit daar dit pas hun eerste echte kans was. FC Volendam D2 liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en pakte de draad weer op. Er werd goed geprobeerd de flanken te gebruiken wat soms iets te gehaast ging. Passes waren dan onzuiver met balverlies als gevolg. In de 19e minuut kwam toch de verdiende gelijkmaker van de voeten van de sterk spelende Tom Mulder. Met deze remisestand dachten we de rust in te gaan maar een vlak voor tijd makkelijk gegeven vrije trap net buiten de 16 meter, gooide roet in het eten. De goed genomen vrije trap belandde vlak onder de lat in het doel net buiten bereik van de springende Mahdi El Bazi. Niets aan te doen, nog even groeien Mahdi !!.
In de tweede helft was de FC duidelijk de bovenliggende partij. Er werd hard gewerkt en met goed voetbal, strijd en passie werd de RKAV op de huid gezeten hetgeen in de 37e minuut werd beloond met een dik verdiende treffer uit een hele fraaie aanval. Met een sublieme steekbal van Calvin Twigt kreeg Boris Crnogorcevic vrije doortocht op de keeper die het schot van Boris nog net met zijn voet kon keren echter precies voor de voeten van de goed meegelopen Milijano Anastatia die vervolgens keurig afmaakte (2-2) Hierna kregen beide teams nog mogelijkheden maar doelpunten bleven verder uit.