Jeugdverslagen 22 november

23 november 2014

FC Volendam A1 – De Graafschap A1 3-0
A1 doet wat het moest doen: winnen!
In een van twee kanten matige wedstrijd waren het de Volendammers die verdiend aan het langste eind trokken. Met drie doelpunten nam topscorer Jordy Hilterman de volledige productie voor zijn rekening. Door deze overwinning blijft FC Volendam A1 goed op koers liggen in de strijd om een plek bij de bovenste vier.

Volendam opende sterk en koos meteen de aanval. Het leverde direct twee aardige scoringsmogelijkheden op voor Levy van Nispen en Salim Mansouri. Helaas lieten hun aannames te wensen over. Ook de daaropvolgende corners leverden niets op. Toen vervolgens de defensie van het thuisteam een paar steekjes liet vallen, was het aan keeper Marlon Coco te danken dat deze zonder nadelige gevolgen bleven. Daarna was het Volendam dat de lakens uitdeelde, maar, net als vorige week, slordig was in de eindfase. Bovendien ontbrak het hier en daar aan de vereiste handelingssnelheid. Salim Mansouri bood Levy van Nispen een opgelegde kans. In plaats van aan te nemen verkoos Levy een koppoging. Hij raakte de bal echter slechts half, waardoor deze een gemakkelijke prooi werd voor de doelman van de gasten. Gerry Vlak had halverwege de eerste helft gewoon moeten scoren, maar hij kapte net een keer te veel. Nu eindigde zijn doelpoging in een rollertje tegen de paal. Volendam was de bovenliggende partij. Verkeerde keuzes, evenals het regelmatig net iets te ver doorvoeren van hun acties, zorgden er echter voor dat er nauwelijks nog doelrijpe kansen werden gecreëerd. In de 37e minuut kwam Volendam, met enig fortuin, toch op voorsprong. Uit een corner van Gerry Vlak kwam de onderweg nog even door een Doetinchemmer getoucheerde bal bij Jordy Hilterman terecht. Via zijn heup verdween de bal over de doellijn, 1-0. Het zou Volendam wat meer rust moeten geven, maar door slecht te verdedigen bracht het team zichzelf juist in de problemen.

Tijdens de pauze liet de trainer overduidelijk blijken verre van tevreden te zijn over het uitvoeren van de vooraf toch zo duidelijk uitgelegde en naar het leek ook goed begrepen opdrachten. Het zou de tweede helft dus beter moeten gaan. Jordy Hilterman nam zijn team bij de hand en was ervoor verantwoordelijk dat stadionspeaker Siem Jonk in de 59e minuut in actie moest komen om de stand op het scorebord op 2-0 te zetten. Twintig minuten voor tijd toonde Jordy opnieuw zijn killersinstinct. Uit een door Daan Klinkenberg en Salim ingeleide aanval kwam de bal op rechts bij Gerry Vlak terecht. Zoals een goede spits betaamt stond Jordy precies op de juiste plek om de voorzet van Gerry met het hoofd tot doelpunt te kunnen promoveren. Hierdoor gooide hij de wedstrijd definitief in het slot. De Graafschap kreeg daarna nog een uitgelezen mogelijkheid om de eer te redden, maar vrij voor Marlon schoof de aanvaller de bal naast het doel. In de slotfase leek Jordy zelfs nog naar zijn vierde treffer te soleren, maar uit onbaatzuchtigheid legde hij de bal af op Kevin. Die deed niet wat Jordy hem gunde. Daardoor bleef het bij 3-0.

KLIK HIER VOOR DE FOTO

- (’37) 1-0 Jordy Hilterman
Rust
- (’56) 2-0 Jordy Hilterman
- (’71) 3-0 Jordy Hiltermani

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Florian Toen (59. Mohamed Betti), Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Gerry Vlak, Levy van Nispen (67. Kevin Owusu Asare), Mike Dooyeweerd (59. Rodney Smorenberg), Jordy Hilterman, Jamie Jacobs (77. Nick Runderkamp), Salim Mansouri (83. Bas Quist

Gerard Veeken

SC Heerenveen B1 - FC Volendam B1 2-1
Na een lange rit over de Afsluitdijk kwamen we ruimschoots op tijd aan in Heerenveen. Dit was de derde wedstrijd in acht dagen en vandaag moest blijken hoe fit de selectie was. Het aantal geblesseerde spelers bleef gelijk want Yorno Tieman loste Danny Prins af in de ziekenboeg. Gelukkig kon Danny Prins vandaag weer een halve wedstrijd meespelen. Ook dit keer kwam de aanvulling uit FC Volendam B2 door Thomas Schaap en Stephan Minnesma. Dan de wedstrijd. De eerste grote kans van de wedstrijd was al na enkele minuten voor FC Volendam. Jason Stekkel verraste de doelman met een lob. Het was een attente verdediger van SC Heerenveen die voor de doellijn redding kon brengen. Afgelopen woensdag deed Marco Tol dat voor ons op exact dezelfde wijze tegen Ajax. SC Heerenveen was na dit eerste wapenfeit feller en scherper. Gelukkig was de verdediging bij de les want diverse inzetten konden voortijdig geblokt worden zodat doelman Kyle Saffrie niet beproefd werd. Het spel van SC Heerenveen was goed verzorgd en ze maakten goed gebruik van de vleugels. FC Volendam beperkte zich tot uitvallen die heel veel mogelijkheden brachten. Helaas werden deze mogelijkheden door onze spitsen niet goed uitgebuit en uitgespeeld. Een vrije trap van Joey Veerman scheerde net voorlangs het doel. Het wachten was op een treffer en SC Heerenveen had gezien het veldspel daar het meeste recht op. De lat moest FC Volendam redding brengen en de spitsen van SC Heerenveen hadden grote moeite de kansen in doelpunten om te zetten. Na een prima aanval zette de ijverige Martijn van Oers goed door. Hij maakte optimaal gebruik van zijn sterkte lichaam en Gani Meholli maakte optimaal gebruik van de geboden kans. Koelbloedig profiteerde hij en bracht hij FC Volendam op een 0-1 voorsprong vlak voor rust. SC Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker. Geen risico’s meer nemen vlak voor rust denk je dan. In plaats van zonder risico en niet fraai uitverdedigen werd de voetballende oplossing gekozen. Dit had grote gevolgen. Een klein duwtje werd onbestraft gelaten, de verdediging was helemaal uit positie en de spits van SC Heerenveen kon geheel vrijstaand de gelijkmaker binnenknikken, 1-1. Ondanks het veldoverwicht va SC Heerenveen hadden beide ploegen ongeveer evenveel kansen gehad. Dit werd in de rust door de trainer nog duidelijk aangegeven.
De wedstrijd was na de rust koud bezig toen een middenvelder van SC Heerenveen het wel heel makkelijk werd gemaakt. Enkele Volendam spelers waren blijkbaar nog in de kleedkamer en stonden te verdedigen als etalage poppen en hij kreeg een vrije doortocht en liet doelman Kyle Saffrie met een schuiver kansloos, 2-1. Nu moest FC Volendam zelf het initiatief in de wedstrijd overnemen om langszij te komen. In dezelfde minuut had FC Volendam al meteen gelijk kunnen maken. De SC Heerenveen doelman redde zijn ploeg en dat was niet de enige keer die middag. Het werd een echte wedstrijd. Het spel golfde op en neer en FC Volendam werd sterker. Er werd meer risico genomen en hierdoor ontstond er een open wedstrijd met diverse hachelijke situatie voor beide doelen. Beide ploegen hadden moeite met de trekker over te halen en te scoren. Na een uitstekende pass van Joey Veerman op Martijn van Oers werd de bal met de hand door een SC Heerenveen verdediger tegengehouden. Martijn van Oers won het duel en kon alleen op de doelman afgaan. De scheidsrechter stak daar een stokje voor, gaf geen voordeel en blies (iets te vroeg) op zijn fluitje en bestrafte de handsbal met een vrije trap en de verdediger van SC Heerenveen ontving de enige gele kaart in deze sportieve wedstrijd. Zo ging er weer een goede mogelijkheid verloren. Er waren volop kansen om gelijk te maken maar onze spitsen misten vandaag de nodige scherpte en vooral de echte scoringsdrift. Aan de andere kant kreeg SC Heerenveen ook goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Ook zij wisten geen raad met de kansen. Zo bleef het uiteindelijk 2-1 en had de gelukkigste van de dag, en dat was vandaag de thuisclub, gewonnen. De Volendam spelers hebben met name de tweede helft laten zien fit te zijn ondanks het zware programma. Helaas haalden enkele spelers niet hun normale niveau maar met de inzet in de tweede helft was niets op aan te merken. Kop op en nu op weg naar de volgende drie finales tot de winterstop.

0-1 38e min. Gani Meholi
1-1 40e min. SC Heerenveen
Rust
2-1 42e min. SC Heerenveen

Opstelling:
Kyle Saffrie, Hjalmar Oomens, Marco Tol, Darryl Baly, (70. Stephan Minnesma), Stan Veerman, Thomas Schaap (41. Danny Prins), Max Sajet, Joey Veerman, Jason Stekkel, Gani Meholli, Martijn van Oers.

Floor Heuyerjans

Almere City FC o16 - FC Volendam o16 2-4
Zaterdag speelde FC Volendam o16 de wedstrijd tegen Almere City FC o16 uit. Na de wisselende resultaten van de afgelopen weken was het belangrijk om een goed resultaat te behalen. Het belangrijkste dat de mannen gewoon vrijuit durven te voetballen. En zo geschiedde, een gretig Volendam, dat de duels vol aanging, goed druk gaf en met flair en durf speelde. Niet alles ging goed, maar er straalde weer wat van de ploeg af en dat resulteerde in de 13e minuut in de 0-1 door Boy, die een terecht gegeven penalty goed binnen schoot. In deze fase hadden we de score allang moeten opvoeren, maar de manier waarop we de kansen voorbereidden was goed om te zien. elkaar durven inspelen, veel beweging zonder bal, het durven spelen van het positiespel.
De 0-2 scoorde we na 34 minuten door een goed genomen vrije trap van Marco. Op dat moment waren wij heer en meester en was de tussenstand een magere afspiegeling van de veldverhouding. Op slag van rust kregen wij uit het niets de 1-2 tegen, een moment waarin wij toch scherper moeten zijn, maar vanaf de aftrap was het Max die meteen de 1-3 binnen schoot. Een goede eerste helft met een Volendam zoals ik het graag zie.

De tweede helft was zes minuten oud toen de 2-3 viel, een overtreding die de overig goed leidende scheidsrechter niet zag en Almere City FC was weer terug in de wedstrijd. Maar nu bleven we rustig, en er heerste ook een gevoel bij de ploeg dat er niets aan de hand was. We bleven goed druk zetten en kregen ook genoeg kansen en uiteindelijk schoot Wessel tien minuten voor tijd de 2-4 binnen. Een meer dan verdiende overwinning die vele malen hoger had moeten uitvallen, maar er stond een ploeg op het veld die durfde te voetballen, uitstraling had en vol overtuiging speelde. Top

70e minuut 2-4 Wessel Stuijt
Opstelling. 1) Barry Lauwers, 2) Damian Kerpentier, 3) Nathangelo, 4) Boy Kemper, 5) Dani Mes 6) Marco Speijk, 7) Bob Springer, 8) Max Veerman(60e minuut Mike Eerdhuijzen, 9) Wessel Stuijt (71e minuut Jim Beers), 10) Mo Chieh, 11) Kevin van Gasteren