Jeugdverslagen 27 september

28 september 2014

Willem II VA A1 - FC Volendam A1 3-0
FC Volendam A1 weet van veelvoud aan kansen er niet één te benutten
Na de slechte prestatie van vorige week heeft FC Volendam A1 zichzelf zaterdag prima herpakt. Een veelvoud aan kansen leverde echter geen enkel doelpunt op, terwijl Willem II VA A1, dat daarvoor in drie wedstrijden slechts viermaal het net had gevonden, de paar scoringsmogelijkheden die men kreeg wél tot doelpunt wist te promoveren. Toeval of kwaliteit?

In de beginfase moest Volendam het initiatief aan de thuisploeg laten. Met een hard schot in het zijnet deelden de Tilburgers een eerste plaagstootje uit. In de tiende minuut openden zij de score, nadat Gijs zich vlak bij de achterlijn in de luren had laten leggen. Het gerichte schot met links van de rechterspits verdween via binnenkant paal in doel, 1-0. Na ruim een kwartier had het alweer gelijk moeten staan. Jordy Hilterman stevende alleen op het vijandelijk doel af. De keeper ging al liggen, zodat het een koud kunstje leek om hem te passeren. Maar in plaats van nog wat meters te maken en vervolgens een hoek uit te kiezen, verkoos Jordy van afstand te scoren. Nu belandde zijn stift tegen het lichaam van de doelwachter en leverde deze 100% kans niets op. In het vervolg van de eerste helft ging het spel op en neer. Willem II was weliswaar iets dominanter aan de bal en had in middenvelder Frenkie de Jong een speler met veel kwaliteit en een geweldige crosspass, maar creëerde niet één uitgespeelde kans. Volendam toonde zich wat onrustig, verzuimde van achteruit op te bouwen aan en koos te vaak en te snel voor de lange bal. In de 27e minuut toch een nieuwe kans voor Jordy op de gelijkmaker, maar ook nu zat de Tilburgse goalie hem dwars. Op slag van rust leek het dan wel te gaan lukken toen Rodney Smorenberg een opgelegde schietkans kreeg. Hij produceerde echter een afzwaaier die via het hoofd van Jordy op de deklat eindigde.

De trainer had de rust benut om de puntjes op de i te zetten en het strijdplan voor de tweede helft iets te wijzigen. Al na 33 seconden kreeg Gerry Vlak een uitgelezen kans om de stand weer in evenwicht te brengen. Hij had vrije doorgang naar het Tilburgse doel en had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot recht in de handen van de keeper. Weer een 100% kans verloren. Het hield niet op, want vijf minuten later was Salim Mansouri de volgende die had moeten scoren. Zijn vrije schietkans eindigde helaas niet tussen de palen, maar ging voor het doel langs. Tot overmaat van ramp wist Willem II zijn tweede kans van de wedstrijd wel te verzilveren. Een uit de rug van Nick Zeijlmans gekomen aanvaller liet de bal met een strakke schuiver onder het lichaam van keeper Bas Veen in doel verdwijnen, 2-0. De oranjehemden toonden karakter en wilden zich beslist nog niet gewonnen geven. Vol overgave en met veel energie bleven onze mannen voor een beter resultaat strijden. Met nog twintig minuten te gaan leidde een counter een nieuwe doelrijpe kans in. Nu was het invaller Levy van Nispen die alleen op de keeper mocht afgaan. Hij schoot goed in, maar de Tilburgse doelman wist zijn inzet met een uiterste inspanning tot corner te verwerken. Daarna volgde nog een tweetal opgelegde kansen voor Jordy en Levy, maar beide malen onderscheidde de uitblinkende doelman zich door met een paar prima reddingen zijn doel schoon te houden. In de slotfase toonden de Tilburgers zich opnieuw uiterst effectief, door ook hun derde kans van de wedstrijd (!) te benutten, 3-0. Zonde van het puntverlies, maar toch kunnen onze mannen uit deze wedstrijd vertrouwen putten. Een prima tweede helft en veel gecreëerde kansen vormen een mooi uitgangspunt voor het uitduel volgende week tegen Excelsior A1.

- (’10) 1-0 Willem II VA A1
Ruststand: 1-0
- (’54) 2-0 Willem II VA A1
- (’87) 3-0 Willem II VA A1

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Florian Toen (79. Mike Dooyeweerd), Nick Zeijlmans (54. Mohamed Betti), Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Gerry Vlak (82. Randy Ababio), Salim Mansouri, Nick Runderkamp (69. Jamie Jacobs), Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg, Bas Quist (54. Levy van Nispen)
Gerard Veeken

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

PEC Zwolle o16 - FC Volendam o16 3-6
Zaterdag speelde FC Volendam o16 tegen PEC uit die we eerder in het seizoen al waren tegen gekomen voor de beker. Toen wonnen we pas na penalty’s na een wedstrijd van een zeer matig niveau en dan met name van onze kant. Deze keer kwamen we na drie minuten 1-0 achter door een grote fout van ons achterin. Een heel slecht begin dus maar dit hadden we waarschijnlijk nodig want het tempo ging meteen vier versnellingen omhoog en veertien minuten later stonden we 3-1 voor. De 1-1 door Kevin, de 2-1 door Kevin en de 3-1 door Wessel. We zetten de tegenstander goed onder druk en wonnen alle duels en lieten de bal het werk doen waardoor we steeds de ruimte goed gebruikten en de vrije man vonden. Uiteindelijk sloten we de 1e helft af met een 5-1 voorsprong door wederom Kevin en Mo. De tussenstand was geenszins geflatteerd en had zelfs veel hoger moeten zijn.
De tweede helft was van een minder gehalte, mede door de ruime voorsprong en dat er te gemakkelijk over werd gedacht. De einduitslag werd hierdoor 6-3, maar het jammere was dat de concentratie ver te zoeken was in de tweede helft. Maar al bij al een goede overwinning en met name de eerste helft was van een hoog gehalte.

72e minuut 3-6 PEC Zwolle

Opstelling. 1) Barry Lauwers, 2 ) Dani Mes, 3) Nathangelo(58e Damian Kerpentier, 4) Boy Kemper, 5) Dick de Boer, 6) Thomas Schaap, 7) Bob Springer, 8) Max Veerman, 9) Wessel Stuijt(41e Marco Speijk), 10) Mo Chieh, 11) Kevin van Gasteren

FC volendam C1 - AZ C1 1-1
Zaterdag moesten de mannen van FC Volendam C1 aantreden tegen AZ uit Alkmaar. Na de mindere wedstrijd van vorige week begonnen zij heel sterk aan de wedstrijd. De duels werden fel aangegaan. Maar geheel tegen de verhouding in was de eerste kans voor de gasten uit Alkmaar. Een goed schot ging maar net aan over via de lat. Volendam zakte iets terug wat leidde tot de volgende kans na knullig balverlies op het middenveld. Die kans werd verzilverd door de verdediger van AZ. Dat betekende 0-1 na een kwartier spelen. Na dit doelpunt gingen de kopjes dit maal niet hangen en daardoor kreeg Volendam ook daarna grote kansen op de gelijkmaker, eerst via een kopbal van Shurney die maar net van de lijn werd gehaald en daarna nog een harde kopbal van Jim. Voor rust kreeg AZ nog een grote kans maar die werd prima gekeerd door keeper Rob Tol.
In de rust was het tijd voor een wissel. Jim bleef achter in de kleedkamer en voor hem kwam Maxwell Asare. In de tweede helft ging Volendam steeds beter combineren wat ook leidde tot de gelijkmaker van Invaller Maxwell Asare. Na de goal volgde nog een wissel. Redouan werd naar de kant gehaald voor Hicham. Veel felle duels vonden plaats op het middenveld wat resulteerde in een gele kaart voor Justin Baas. Ook verdediger Brian Plat werd nog gewisseld voor Nick Kaaijmolen. Volendam probeerde nog wel om de drie punten in eigen huis te houden, maar met een punt en het getoonde spel moeten we zeker tevreden zijn!

0-1 AZ
1-1 Maxwell Asare

Opstelling: Rob Tol, brian plat (55 Nick Kaaijmolen), Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen, Dean James, justin Baas, Shurney Marengo, Redouan el Yourghi (40. Hicham Achefay), Jim Beers ( 35. Maxwell Asare) Vicente Besuijen

Henri kwakman

FC Volendam D2 - Vitesse D2 5-2
FC Volendam D2 heeft afgelopen zaterdag op overtuigende wijze de drie punten in Volendam weten te houden. Op basis van de eerste helft zag het er lang naar uit dat Volendam een afstraffing zou krijgen maar na het wonderdrankje in de rust van Piet Jonk stond er de tweede helft een herboren team op de mat dat een 0-2 achterstand op spectaculaire wijze wist om te bouwen naar een 5-2 overwinning.
Vitesse kwam flitsend uit de startblokken. Al gelijk in de eerste minuut kreeg Volendam een tegengoal te verwerken, toen de bal uit een goed genomen corner vrij kon worden binnengekopt. Volendam was wakker geschud en probeerde wel wat terug te doen maar werd op alle fronten afgetroefd door het veel gretiger Vitesse. Zij waren overduidelijk met maar een doel gekomen, en dat was winnen. Het is dat ze onzorgvuldig met hun kansen op gingen want anders hadden we met rust al op een kansoze achterstand gestaan. Volendam kreeg nog wel een paar kansen maar ook wij waren niet scherp in de afronding. Vlak voor rust wist Vitesse de marge te vergroten uit een bijna identieke situatie als de eerste goal. Deze keer was het een vrije trap nabij de cornervlag die wederom zo kon worden binnengewerkt door een vrij staande Vitesse speler. Wat Piet Jonk in het sportdrankje had gedaan mag Joost weten maar in combinatie met wat omzettingen van trainer Barry Opdam stond er een compleet ander team op de mat. Nu was het Volendam dat uit de startblokken schoot. Het was agressief, gretig, en had duidelijk geleerd van de fouten uit de eerste helft. Binnen twee minuten was daar al de aansluitende treffer. Een goed genomen vrije trap van Calvin Twigt kreeg de Vitesse keeper onvoldoende onder controle waarop Milijano Anastatia als een duveltje uit een doosje reageerde en de gekeerde bal binnenkopte. Volendam nam de regie geheel over. Er werd met 200% inzet gevochten voor iedere bal en iedereen wilde elkaar helpen. Het was echt een genot om te zien hoe goed dit Volendam kan voetballen. Doelpunten bleven dan ook niet uit en met hele fraaie doelpunten van Raul Lorenzo Lie A Kwie en nog drie doelpunten van Milijano die hiermee een onvervalste hatrick scoorde werd Vitesse naar huis gestuurd met maar liefst een 5-2 nederlaag. Jongens super gespeeld. Gefeliciteerd en hou dit niveau vast!!

1e helft:
1e min. 0-1
28e min. 0-2

2e helft :
32e , 49e, 52e, 59e min. 1-2 Milijano Anaststia
42e min.2-2 Raul Lorenzo Le A Kwie

Opstelling: 1 Mahdi El Bazi, 2.Xaverio Tjong-A-Hung (14. Robin Zaagsma), 3. Rob Tol, 4. Sam Leijen, 5. Johnny Mulder, 6. Tom Bond, 7. Amr El Tahir, ( 12. Calvin Twigt) 8.Jerome Jager, 9. Milijano Anastatia, 10.Raul Lorenzo Lie A Kwie, 11. Boris Cmogorcevic.

De Graafschap D2 - FC Volendam D2 2-3
Met een puntje tegen ADO Den Haag en de verloren partij van vorige week tegen PEC Zwolle werd het onderhand toch wel eens het tijd voor een overwinning. Vol goede moed vertrokken we zaterdag dan ook lekker vroeg (7 uur !!) met de bus richting Doetinchem.
De eerste helft was op zijn zachtst gezegd zeer matig van Volendamkant.
Het was slap, veel onzuivere ballen, bang om duels in te aan, kortom we waren niet scherp. Dit gold gelukkig niet voor de jarige Rob Tol, Calvin Twigt, Jerome Jager en Jort Madee van der Veekens die werkten voor wat ze waard waren en de ploeg op sleeptouw namen. Een te zachte terugspeelbal en nog geen minuut later slordig balverlies op het middenveld werd door de Graafschap genadeloos afgestraft en zo kon het zijn dat we binnen een minuut tegen een 2-0 achterstand aankeken. Gelukkig wist Milijano Anastatia vlak voor rust nog de aansluiting te houden met een knappe goal zodat de schade beperkt bleef tot een doelpunt verschil. In de rust moest trainer Barry Opdam de boel even op scherp zetten hetgeen de tweede helft qua inzet en instelling duidelijk zichtbaar was. Niet dat alles nu ineens goed liep maar er was in ieder geval strijd en de wil om te winnen. In de 35e minuut leverde een fraai doelpunt van Jerome Jager op aangeven van Milijano Anstatia de gelijkmaker op. Hierna bleef het spannend en viel het muntje vlak voor tijd de goede kant op dankzij een bekeken afstandschot van Calvin Twigt. Eindstand 2-3