Jeugdverslagen 28 maart

30 maart 2015

FC Volendam A1 - RVO/GC FC Groningen A1 (2-3)
27/3 – Voor degenen die alleen de verslagen van onze wedstrijden lezen zal het onderhand wellicht wat afgezaagd beginnen te klinken, maar de vrijdagavond aanwezige toeschouwers zullen beamen dat FC Volendam ook in de vooruit gespeelde return tegen FC Groningen niet kreeg wat het verdiende. Zij kregen een uiterst boeiend en aantrekkelijk duel voorgeschoteld, maar zagen ook dat het, tekenend voor ons team, wederom de dode spelmomenten waren die hen de das omdeden.

Door het wegblijven van de aangestelde arbiter moest in allerijl een vervanger worden gezocht. Deze werd dankbaar gevonden in de persoon van de heer Zuidema. Na een vertraging van een half uur werd om 19.00 uur afgetrapt. Door het ontbreken van aanvoerder Daan Klinkenberg en topscorer Jordy Hilterman leek ons team verzwakt aan de return te beginnen. Hun vervangers deden het echter uitstekend. Al in de 5e minuut kreeg Volendam een opgelegde kans om op voorsprong te komen, maar de prachtige aanval van achteruit resulteerde in een slechte afronding. Na ruim een kwartier spelen werd, na een onhandige actie van Florian Toen binnen onze 16, vanaf de kant voor een penalty gevreesd, maar invaller-scheidsrechter Zuidema zag er geen overtreding in. Even later stuurde Nick Runderkamp met een prima steekpass Gerry Vlak de vrije ruimte in. Schuin van doel richtte Gerry in de verste kruising, maar zijn schot verdween net daarnaast over de achterlijn. Kort daarop opnieuw een scoringsmogelijkheid voor Volendam toen Kevin Owusu Asare zich, na een moeilijk aangespeelde bal, toch knap vrij wist te spelen. De Groningse keeper pareerde zijn inzet ten koste van een corner. Volendam speelde sterk en vol overgave. Ons middenveld, bestaande uit Gerry Vlak (gewoon een genot om die gozer te zien voetballen), Nick Runderkamp en Jamie Jacobs, was vooral in de eerste helft superieur. Laatstgenoemde probeerde zich na ruim een half uur met een omhaal á la van Basten te onderscheiden, maar raakte de bal net niet goed genoeg. In de 34e minuut kon dan eindelijk de dik verdiende openingstreffer worden genoteerd. Vanaf links slingerde Nick Runderkamp de bal hoog voor het doel. Salim Mansouri was de doorkoppende man en B-junior Jason Stekkel, goed op dreef ook, degene die fraai inkopte, 1-0. Vier minuten later werd het zelfs 2-0. Een fel jagende Kevin zette een Groningse verdediger zodanig onder druk dat hij zich genoodzaakt zag terug te spelen op zijn doelman. Die overschatte zijn eigen kwaliteiten en meende Salim simpel uit te kunnen spelen. Salim kwam echter als overwinnaar uit de strijd en zorgde voor nieuwe vreugde in het Volendamkamp, 2-0. Wat een weelde!

Kort na de hervatting waren eerst de Groningers nog kansrijk uit een counter, maar Marlon Coco, geconcentreerder dan ooit en in de wedstrijd groeiend, redde knap. Daarna kreeg Volendam binnen zes minuten een drietal geweldige mogelijkheden om FC Groningen de knock-out toe te dienen. Eerst stelde Kevin, na een indrukwekkende rush over de rechterflank, met een prima voorzet Jason in staat te scoren. Helaas raakte die de bal slechts half, zodat deze eerste kans verloren ging. Daarna was het opnieuw Jason, na een prachtige aanval met fraaie hakballetjes van Jamie en Salim, die onze derde treffer op zijn schoen had. Zijn schot eindigde echter op de buitenkant van de paal. Jamie was de volgende die een opgelegde kans niet wist te verzilveren. In plaats van te worden uitgeteld, konden de gasten nu weer overeind krabbelen. En dan treedt, zoals zo vaak, een ongeschreven voetbalwet in werking. In de 62e minuut schakelde FC Groningen razendsnel om. Een voorzet werd fraai tegendraads ingekopt, 2-1. Zes minuten later kwamen de Groningers zelfs langszij. Illustratief voor ons team na de winterstop, simpel uit een corner. Een fikse dreun voor de Volendammers, maar zij rechtten hun rug en gingen weer op zoek naar de beslissende treffer. Het spel bleef in een hoog tempo op en neer gaan. In de 86e minuut wist Marlon zijn team nog voor een achterstand te behoeden, maar een minuut later konden de Groningers toch voor de derde keer juichen. Opnieuw uit een corner! In de slotfase boorden onze mannen hun allerlaatste krachten aan, maar het mocht niet baten. Na afloop niet alleen teleurstelling en ongeloof, maar toch ook een trots gevoel. Trots over de wijze waarop onze mannen zich vanavond voetballend hebben gemanifesteerd en de vele kansen die zij hebben weten te creëren. De punten kunnen zo toch niet uitblijven?

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Florian Toen (’78 Nick Zeijlmans), Gijs Smal, Randy Ababio, Gerry Vlak, Kevin Owusu Asare, Nick Runderkamp (’83 Mike Dooyeweerd), Jason Stekkel (’67 Martijn van Oers), Jamie Jacobs (’89 Rodney Smorenberg), Salim Mansouri

Gerard Veeken

Feyenoord B1 - FC Volendam B1 3-0
De krachtsverschillen en het verschil in punten is in deze competitie erg klein. Vandaar dat elke wedstrijd best gezien kan worden als een soort semi finale. Op een door de regen drassig en zwaar geworden veld trapten de gladiatoren even voor 12 uur af. De eerste kans was direct voor FC Volendam. Na een goede pass van Hjalmar Oomens werd Max Sajet bereikt. Die draaide handig weg van zijn tegenstander en zette Gani Meholli vrij voor de keeper. Zijn inzet werd echter door de doelman gekeerd. Kort daarna schoot Joey Veerman de bal van afstand maar net over. De toon leek gezet maar de wedstrijd kantelde. Het was Feyenoord dat de wedstrijd domineerde zonder nog tot een uitgespeelde kans te komen. Het eerste doelpunt van Feyenoord kwam net als de regen letterlijk uit de lucht vallen. De verdediging van FC Volendam greep niet alert in en de voorsprong gaf de Rotterdammers de voorsprong en de vleugels. Met veel beweging en positie wijzigingen had FC Volendam geen vat op de behendige Feyenoord spelers. Balverlies op het middenveld had voor de 2-0 kunnen zorgen maar de inzet verdween naast het doel van Kyle Saffrie. Na een overtreding op Hjlamar Oomens beoordeelde de scheidsrechter dit anders en gaf Feyenoord een vrije trap. Dit was op de helft van FC Volendam en de bal werd in het strafschopgebied ingebracht. De bal werd weggewerkt echter precies voor de voeten van één van de Feyenoord spelers. Die schoot de bal en die werd van richting veranderd en liet doelman Kyle Saffrie kansloos, 2-0. FC Volendam toont veerkracht en knokt zich terug in de wedstrijd. Feyenoord loert op een counter. FC Volendam krijgt enkele kansen maar weet die niet om te zetten in doelpunten. Enkele momenten en hachelijke situaties voor het Feyenoord doel had de wedstrijd kunnen kantelen. De FC Volendam spelers misten voorin de scherpte en ook een beetje fortuin dat soms nodig is.

Na de rust toch geprobeerd om de bakens te verzetten. Helaas deed de ploeg zichzelf de das om. Een miscommunicatie in de laatste linie was de oorzaak dat Feyenoord 10 minuten na de rust de wedstrijd besliste. Het cadeautje uit Volendam werd uitgepakt en de buit was binnen voor de mannen uit Rotterdam. Hierna probeerde FC Volendam het nog wel maar de echte overtuiging ontbrak. Feyenoord kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Beide ploegen wisten het net niet meer te vinden. Zo staat de ploeg weer met beide benen op de grond. Zonder echt over de hele wedstrijd de mindere te zijn bleven de punten bij de gastheren. Volgende week weer nieuwe kansen.

1-0 12e min. Feyenoord
2-0 22e min. Feyenoord
3-0 50e min. Feyenoord

Opstelling:
Kyle Saffrie, Hjalmar Oomens (55. Yorno Tieman), Alex Plat, Marco Tol Darryl Baly (64. Stan Veerman), Joey Veerman, Martijn van Oers (55. Jari Vlak), Danny Prins, Max Sajet, Gani Meholli, Roy Tol.

Floor Heuyerjans

NAC O12 - FC Volendam O12 (1-1)
FC Volendam D2 heeft in Breda in een hele spannende wedstrijd een dik verdiend punt behaald tegen koploper NAC. NAC dat een makkelijk scorende ploeg heeft had het lastig maar wist desondanks toch de score te openen. Ongelukkig balverlies en slap ingrijpen werd genadeloos afgestraft door de NAC spits(1-0). Gelukkig ging Volendam niet bij de pakken neerzitten en vocht voor wat het waard was. Goede duels en veldspel brachten kansen maar doelpunten bleven uit. Na de rust was Volendam oppermachtig en heeft NAC weinig meer in kunnen brengen, Er werd goed druk gezet, was er veel beweging waar NAC niet zo goed raad mee wist. Ondanks de kansen bleven doelpunten uit waardoor trainer Barry Opdam 10 minuten voor tijd besloot er een aanvaller bij te zetten en achterin 1 op 1 te gaan spelen hetgeen een gouden greep bleek te zijn. Volendam voerde de druk steeds verder op en beloonde zichzelf door in de slotminuut uiteindelijk de dik verdiende gelijkmaker binnen te schieten. Doelpuntenmaker was Milijano Anastatia die als laatste schakel uit een schitterende combinatie de bal met een bekeken schot in het doel wist te werken. Een dik en dik punt waarmee NAC nog goed wegkwam want Volendam had hier meer verdiend. Eindstand 1-1.