Jeugdverslagen 31 januari

01 februari 2015

Dik verdiend gelijkspel voor A1 in altijd lastige uitwedstrijd
PEC Zwolle A1 – FC Volendam A1 1-1
FC Volendam A1 keerde zaterdag uiteindelijk met opgeheven hoofd terug uit Zwolle. Gedurende de eerste helft was het spel van de oranjehemden namelijk niet bepaald om over naar huis te schrijven. Veel spelers presteerden daarin ondermaats. Gelukkig bleef de schade beperkt tot slechts één Zwolse treffer. Na de pauze leken onze mannen herboren. Vol strijd en passie werd gestreden voor een beter resultaat. Diep in blessuretijd kregen zij daarvoor hun beloning. Uitblinker Kevin Owusu Asare zorgde voor een enorme uitbarsting van vreugde bij team, staf en trouwe volgelingen door alsnog de meer dan verdiende gelijkmaker te produceren.

Het ontbreken van de geschorste Jordy Hilterman betekende een gevoelige aderlating voor ons team. Vleugelaanvaller Kevin Owusu Asare was daarom noodgedwongen in de spits geposteerd. Met zijn snelheid zou hij het de thuisploeg flink lastig moeten gaan maken. Na ongeveer 10 minuten ontfutselde hij een Zwolse middenvelder de bal om vervolgens full speed richting vijandelijk doel te koersen. De doelman wist zijn inzet, ten koste van een corner, maar net onschadelijk te maken. Gedurende het eerste kwartier waren de ploegen aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. Gijs Smal moest in de 16e minuut, niet voor de eerste keer, erkennen dat zijn directe opponent weliswaar niet Max de Boom heette, maar qua snelheid niet veel minder in huis had. Los gekomen van Gijs, zag hij zijn doelpoging op de lat eindigen. Volendam ontsnapte. Zes minuten later was dat niet het geval. Opnieuw snelde de rechterspits voorbij Gijs richting achterlijn. Zijn voorzet werd door een Zwolse aanvaller fraai achter het standbeen langs achter Marlon Coco over de doellijn gewerkt, 1-0. Volendam leek daarna de kluts helemaal kwijt. Er werd gegrossierd in foutieve passes, balverlies was schering en inslag en van enige structuur was nauwelijks nog sprake. Toch kreeg Jamie Jacobs na een klein half uur spelen een prima mogelijkheid om de gelijkmaker tot stand te brengen. Zijn kopbal, na de prima voorzet van Gerry Vlak vanaf rechts, belandde echter recht in de handen van de keeper. Op slag van rust had het zelfs 2-0 kunnen zijn, maar gelukkig bleef dat ons bespaard. Meer wapenfeiten vielen er in het restant van de eerste helft niet meer te noteren.

De boze woorden van de trainer tijdens de rust bleken meteen na de hervatting hun uitwerking niet te hebben gemist. Volendam tapte ineens uit een heel ander vaatje en nam meteen het initiatief. Aanval na aanval golfde op het doel van PEC Zwolle, maar binnen de 16 ontbrak steeds de finishing touch. Salim Mansouri en Kevin Owusu Asare hadden de gelijkmaker op hun schoen, maar beiden troffen de doelman op hun weg. Met nog ongeveer een kwartier te gaan stoomde Mohamed Betti, onvermoeibaar en prima spelend, voor de zoveelste keer over de rechterflank naar voren. Zijn keiharde schot leek doel te treffen, maar via de vingertoppen van de Zwolse goalie verdween de bal over de achterlijn. Kort daarop kopte Mike Dooyeweerd op de kruising. Hij wilde er maar niet in. Volendam mocht zelfs zijn handen dichtknijpen toen de gastheren vijf minuten voor tijd een opgelegde kans verprutsten. Uiteindelijk viel dan toch, diep in blessuretijd, de dik verdiende gelijkmaker. Captain Daan Klinkenberg, ook sterk acterend, was de aangever en Kevin Owusu Asare de man die met zijn doelpunt voor een enorme ontlading zorgde. Vriend en vijand waren het erover eens dat, met name op basis van de tweede helft, de puntendeling meer dan terecht was.