Jeugdverslagen 5 april

05 april 2014

FC Volendam A1 – FC Den Bosch A1 1-1
De laatste jaren hadden de onderlinge confrontaties steeds uitgewezen dat beide teams flink aan elkaar gewaagd zijn. Dat was vandaag niet anders. Met de puntendeling konden beide trainers dan ook leven.
Volendam startte voortvarend en kreeg al in de zesde minuut een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Gerry Vlak leidde een aanval in over rechts. Genridge Prijor ging buitenom en legde de bal prima terug op Rowin Mol. De keeper van de gasten was echter op zijn hoede en wist de bal te keren. In de daaropvolgende fase ging het spel op en neer. Van echte kansen was geen sprake. Het duurde tot de 31e minuut totdat zich de volgende echte mogelijkheid voor de thuisploeg voordeed. Een steekbal op Denzel bracht hem in riante scoringspositie, maar doordat hij licht werd aangetikt kon hij niet vol uithalen en leverde deze kans ook niets op. Vier minuten later was het wel raak. Bas Quist veroverde op het middenveld de bal en stuurde Denzel Prijor de diepte in. Onze captain toonde zich koelbloedig en bracht de 1-0 op het scorebord. Even later was het bijna opnieuw raak toen Levy van Nispen, na een lange periode van blessureleed voor het eerst weer in de basis, over rechts kon doorkomen. In plaats van nog even door te lopen, verkoos hij de bal meteen voor te geven. Hierdoor slaagde hij er niet in de goed mee opgekomen Gerry Vlak te bereiken en leverde de aanval niets op. Nog geen minuut later was de stand alweer in evenwicht toen de nummer 8 van FC Den Bosch een vrije trap schitterend en onbereikbaar voor Jordi van Stappershoef in de kruising deponeerde. Volendam ontsnapte kort voor rust zelfs aan een achterstand. Het was aan uitstekend keeperswerk van Jordi te danken dat het niet zo ver kwam. Door helemaal gestrekt te gaan wist hij de bal tegen onze paal de doen belanden en weer in het veld terug te laten springen. In de rebound waren onze gasten eveneens niet succesvol. Ook zij mochten van geluk spreken dat zij niet met een psychologische dreun de kleedkamer op moesten zoeken. Denzel kreeg daarvoor de kans, maar de keeper wist onze tweede treffer te voorkomen.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld als in de eerste 45 minuten. Na ruim een uur spelen werd de nummer 3 van FC Den Bosch door de scheidsrechter gespaard toen hij zijn tweede gele kaart verdiende, maar niet kreeg voorgetoverd. De oranjehemden bleven daarna vol voor de overwinning gaan. Ook onze opponent liet zich niet onbetuigd en deed er alles aan om met drie punten huiswaarts te kunnen keren. In de slotminuut leek Jordy Hilterman FC Den Bosch alsnog met lege handen naar huis te sturen. Hij kon echter net niet goed genoeg bij de bal om deze hard genoeg te raken om hem over de doellijn te werken. In de rebound deed Gerry Vlak een nieuwe poging, maar zijn inzet werd bij de paal gekeerd. Gescoord werd er dus niet meer, zodat beide ploegen genoegen moesten nemen met één punt.

Scoreverloop:
- (’35) 1-0 Denzel Prijor
- (’38) 1-1 Lex van Dijk (FC Den Bosch)
- Rust- eindstand: 1-1

Opstelling FC Volendam A1:
Jordi van Stappershoef, Elroy Tuur, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Soufyan Akmum (46. Nick Runderkamp), Denzel Prijor, Genridge Prijor, Rowin Mol, Levy van Nispen (74. Jordy Hilterman), Gerry Vlak, Bas Quist

Gerard Veeken

Klik hier voor de foto's

FC Dordrecht B1 - FC Volendam B1 0-3
Op een prachtige lentedag kwamen we dik op tijd, of zoals anderen zouden zeggen “veels te vroeg” aan in Dordrecht. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van FC Dordrecht aan de beroemde Krommedijk. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Er werden aan beide kanten geen grote kansen gecreëerd zodat de eerste helft geheel in overeenstemming met het spelbeeld werd afgesloten met een 0-0 stand. Verder valt daar eigenlijk helemaal niets meer over te zeggen.

Na rust probeerden beide ploegen een tandje bij te zetten en het wachten was aan welke zijde de goal zou gaan vallen. Aan beide kanten kwamen er goede mogelijkheden maar die werden niet goed uitgespeeld. FC Volendam was slordig in de passing en hierdoor leek FC Dordrecht van te profiteren en op een voorsprong te komen. FC Volendam werd naarmate de wedstrijd vorderde dreigender maar er werd geen opening in de goed georganiseerde verdediging van FC Dordrecht gevonden. FC Volendam kon zijn normale niveau niet halen, had te veel balverlies en FC Dordrecht wist daarvan niet te profiteren. De kentering kwam door het inbrengen van de van een blessure teruggekeerde Martijn van Oers. Hij bracht stootkracht en meer schwung in de aanval van FC Volendam. Kevin Owusu speelde zich goed vrij en Martijn van Oers kwam goed voor zijn directe tegenstander en met een sliding wist hij de bal over de doellijn te brengen. Een 0-1 voorsprong voor FC Volendam en de ban in de wedstrijd was gebroken. FC Dordrecht zette nog een tandje bij en ging op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstond er aan de andere kant van het veld ook meer ruimte. Weer met een hoofdrol voor Martijn van Oers. Hij maakte op de achterlijn een prima actie en liet zijn directe tegenstander de hielen zien. Vervolgens bleef hij goed kijken en gaf een prima voorzet die door Rodney Smorenberg prima werd ingeschoten en daarmee de doelman van FC Dordrecht kansloos liet en de 0-2 liet aantekenen. Dit was de genadeklap voor FC Dordrecht en het verzet was hiermee gebroken. FC Volendam profiteerde optimaal. Eerst was het Puck Postma die een prima blok zette. Daarna een prima loopactie van Kevin Owuso en zo kan Rodney Smorenberg ongehinderd doorlopen en koelbloedig de 0-3 binnenschieten. Dit was ook de einduitslag. Op het oog een gemakkelijke overwinning maar dit was het zeer zeker niet. FC Dordrecht heeft een goede ploeg met een aantal prima voetballers maar vandaag had FC Volendam een keer de wind mee en wisten goed om te gaan met de kansen met een hoofdrol voor invaller Martijn van Oers.

1-0 62. Martijn van Oers
2-0 70. Rodney Smorenberg
3-0 77. Rodney Smorenberg

Opstelling:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Joep Hulskes, Gijs Smal , Gevano End, Jamie Jacobs, Kevin Owusu, Ozair Dahi, Puck Postma, Rodney Smorenberg, Joey Salden (55. Martijn van Oers).

Floor Heuyerjans

FC Emmen B1 - FC Volendam B2 2-3
Op een ongebruikelijke vrijdagavond als speeldag moesten we aantreden tegen het op de tweede plaats staande FC Emmen B1 waar we thuis onverdiend gelijk tegen hadden gespeeld. De mannen zinden dus op revanche en waren gebrand om dit recht te zetten. Na een goede en geconcentreerde warming-up begonnen we niet al te best aan de wedstrijd want binnen zeventien seconde stonden we 1-0 achter. We zijn wedstrijden weleens beter begonnen. Maar de mannen pakten de draad eigenlijk meteen goed op en gingen voetballend op jacht naar de 1-1 en die kwam acht minuten later al. Een goede steekbal van Joey op Gani werd in eerste instantie nog gepakt door de keeper maar in de rebound was Max er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Hierna bepaalde er maar een ploeg de regie op het veld en dat was FC Volendam. Kans op kans kregen we alleen, maar of de keeper pakte hem of we schoten naast en of we hielden niet het overzicht. Eigenlijk in een fase waarin er weinig gebeurde. Wel kregen we een penalty mee, terecht alleen de kleur kaart had wel anders mogen wezen. Een door gebroken speler is immers altijd nog rood en niet geel. Alex Plat schoot de penalty tegen de touwen en de laatste twaalf minuten voor rust hadden we de wedstrijd allang definitief moeten beslissen. Zoveel kansen. Maar we gingen de rust in met een minimale marge en dat was een flauwe afspiegeling van hoe de verhoudingen op het veld waren de eerste helft.

In de tweede helft gooide Emmen het over een andere boeg en ging meer de lange bal spelen. Niet dat we in de problemen kwamen, maar het voetbal was even weg. Aan de bal hadden we te weinig rust en dat was totaal onnodig want de momenten dat we wel de rust hadden en of onder druk werden gezet en we de bal het werk lieten doen kwamen we er  gewoon voetballend uit en kregen net als in de eerste helft weer genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Vijftien minuten voor tijd scoorden we eindelijk de 3-1 door een vrije trap van Joey en leek de wedstrijd beslist maar twee minuten later scoorde Emmen uit het niets de 3-2 en begonnen ze er weer in te geloven. We gaven de resterende tijd niets meer weg en kregen zelf nog aardig wat kansen om de marge weer te vergroten en wat de verhoudingen ook wat beter had weer gegeven. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en was er een mooie ontlading bij de mannen. Bij vlagen heel goed gespeeld, waren de baas op het veld, de uitslag had vele malen hoger moeten zijn maar de manier hoe de mannen zich hebben gepresenteerd vandaag als eenheid en collectief, TOP.

Opstelling FC Volendam B2:
1) Jan Ploeg, 2) Yorno Tieman( 47e minuut Darryl Baly), 3) Marco Tol, 4) Alex Plat, 5) Stan Veerman, 6) Jari Vlak, 7) Jason Stekkel( 40e minuut Roy Tol), 8) Joey Veerman, 9) Max Sajet(60e minuut Danny Prins), 10) Gani Meholli( 70e minuut Hjalmar Oomens), 11) Dario Lovecchio

FC Volendam O.14 – NEC/FC Oss O.14 4-2
Een competitiewedstrijd op een doordeweekse avond was voor het eerst dit seizoen en het pakte uiteindelijk goed uit voor onze ploeg. Al na vijf minuten kreeg Bram een vrije trap te nemen op ongeveer 22 meter van de goal en plaatste deze nauwkeurig, laag in de hoek en stond het dus al snel 1-0. Dit werkte jammer genoeg verlammend op ons spel want vanaf toen werd het positiespel van onze kant allengs slechter. Dit resulteerde in een eerste helft met rommelig, traag spel en er was dus ook weinig noemenswaardig over te zeggen. Buiten het feit dat NEC kort voor rust een penalty kreeg en benutte, na een onschuldige handsbal van onze kant. Maar het antwoord liet gelukkig niet lang op zich wachten, want Vasco ging op slag van rust diep op een mooie pass van Bram, gaf goed voor waar Cherinho de bal binnen schoot. De rust brak dus aan met een 2-1 stand en dat het verschil niet groter was, was voornamelijk aan ons eigen magere spel te wijten. Een positieve uitzondering was Sam die zijn tegenstander constant te snel af was.

Na rust had NEC een grote spits ingebracht die al na vier minuten op pure kracht door het midden van onze verdediging ‘ploegde’ en de 2-2 aantekende. Kort hierop kwamen Justin en Nick voor Redouane en Brian. Justin vond Vicente even later die met een fraai schot de keeper passeerde maar de bal via de lat terug in het veld zag komen. Hierna kwam Melle voor Bram in het veld. Na elf minuten spelen werd een goed genomen corner slecht verwerkt door de NEC defensie en Mike wist zeer knap vanuit de draai de bal bij de verre paal binnen te schieten en zo was de marge weer één goal. Maar kort hierna besliste Vasco de wedstrijd door een vrije trap vanaf de punt zestien ineens achter de keeper in de verre hoek te schieten. Zo eindigde een wedstrijd die rommelig startte toch nog positief, met zeker in de tweede helft een beduidend beter voetballend Volendam.

Opstelling FC Volendam o.14:
Tol, Plat (40. Kaaijmolen), Kramer, Eerdhuijzen, de Jongh, El Yourghi (40. Baas), Griffith, van Ooijen, Besuijen, van de Wiel (45. Bonouvrie), Lo Ning Hing.

FC Volendam D1 zet zegereeks voort tegen Almere City FC D1
Zaterdag 5 april 2014 diende FC Volendam D1 aan te treden tegen de collega’s van Almere City FC D1. De stand op de ranglijst voorafgaande aan de wedstrijd gaf aan dat er tussen de twee opponenten een behoorlijk gat was geslagen in het voordeel van Volendam. Volendam is bezig aan een goede reeks. Deze zou ook tegen Almere City worden voortgezet want Volendam was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Voor de supporters zou een meer dan aangename wedstrijd tussen twee goed voetballende opponenten ontstaan waarbij uiteindelijk Volendam ruim zou winnen met 4 – 0.
Meteen vanaf het begin bleek de positieve spelopvatting van de Volendammers. Met de inmiddels bekende opbouw van achteruit werd geprobeerd de defensie van Almere uit elkaar te spelen. Dit lukte al vrij snel. Na een slimme steekpass van Jip Molenaar kwam Adnane Beneissa alleen voor de Almeerse keeper te staan. Adnane wist deze buitenkans helaas niet te verzilveren. Hierna kreeg Volendam nog diverse kansen, onder andere via de goed spelende D’mitry Darsan, maar de verdiende openingstreffer bleef vooralsnog uit. Tot de zestiende minuut als Adnane een strakke breedtepass weet te geven op de gelegenheidslinksbuiten Milo Bandringa. Milo twijfelt geen seconde en drukt resoluut af voor de 1 - 0.

Hierna nam Almere het initiatief wat over van Volendam. Niet dat het tot grote mogelijkheden kwam, want keeper Dion Vlak zou vandaag een rustige ochtend beleven. Het was met name aan de uitstekend functionerende defensie te danken, dat Almere niet tot doelrijpe kansen kon komen. Verder dient hierbij te worden vermeld dat de scheidsrechter van dienst vandaag had besloten om de korfbalregels toe te passen waarbij ieder lichamelijk contact werd afgefloten. Dit tot ergernis van de trainers aan beide kanten.

Na rust is Volendam oppermachtig. Meteen na rust breekt Jip Molenaar door en komt alleen voor de keeper van Almere. De keeper keert de inzet waarna Adnane uit de rebound weet te scoren: 2 – 0. Kort hierop weet de sterk spelende Robin Schulte een corner van Adnane binnen te koppen: 3 – 0. De laatste goal werd wederom gemaakt door Milo nadat Huub van Essen de bal slim had aangegooid: 4 – 0. Hierna kreeg Volendam nog een aantal kansen. Met name een prachtige (loop)actie van D’mitry die eindigt in een mislukte stift is nog het vermelden waard. In deze wedstrijd weet de D1 de huisstijl van FC Volendam in optima forma uit te voeren. Met druk naar voren en met opkomende backs (Tom de Groot) werd deze positieve spelopvatting in optima forma tentoon gespreid.
Volendam liet zien verder te zijn dan Almere City. Overigens zat er bij de opponent ook veel voetbal in de ploeg. Daardoor werd de wedstrijd, ondanks de leidsman, een prachtig schouwspel. Speciale vermelding is er voor Huub van Essen die (wederom) een hele sterke wedstrijd op de mat legde.  Volgende week Feyenoord thuis. Zal niet makkelijk worden, maar niets is onmogelijk.

16e minuut: 1 – 0 Milo Bandringa
32e minuut: 2 – 0 Adnane Beneissa
40e minuut: 3 – 0 Robin Schulte
52e minuut: 4 – 0 Milo Bandringa

Opstelling FC Volendam D1:
Dion Vlak, Jesper Sijbrands (Rens Veerman), Rick Gruwel, Huub van Essen, Tom de Groot, Robin Schulte, D’mitry Darsan (Cas Dijkstra), Kees Tol, Adnane Beneissa, Jip Molenaar, Milo Bandringa

DWS D1 - FC Volendam D2 3-0
FC Volendam heeft zaterdag tegen koploper DWS niet voor een verrassing kunnen zorgen. Ook deze keer bleek het fysieke overwicht van de Amsterdammers bepalend. Volendam deed zijn best, ging goed de duels in maar de handelingssnelheid en baltempo waren niet voldoende waardoor DWS relatief makkelijk het gevaar kon elimineren. Na zo’n tien minuten spelen kregen we een tegenvaller te verwerken toen Mats Nadorp het veld moest verlaten vanwege een vervelende knieblessure, die hij opliep bij het blokken van de bal in een duel. Natuurlijk heel vervelend voor Mats en hopelijk valt het mee. In de 25e minuut kwam DWS op voorsprong. Een lange bal op de snelle rechtsbuiten werd goed voorgegeven op het hoofd van de in stelling staande spits die fraai inkopte. Drie minuten later was het wederom raak. Een goed genomen vrije trap net buiten de 16 meter werd keurig over de muur buiten het bereik van de prima keepende Timo Molenaar in de kruising geplaatst, waarbij de bal via de binnenkant lat terugviel, precies voor de voeten van een DWS-speler die resoluut uithaalde. Volendam bleef ondanks de achterstand wel voetballen, maar had soms net iets teveel tijd nodig om af te drukken waardoor DWS het gevaar steeds weer wist af te wenden. Het derde doelpunt van DWS was nagenoeg een kopie van de eerste treffer. Wederom een lange bal op de rechtsbuiten werd keurig voorgegeven op de rappe spits, die de bal goed aannam en deze keer met zijn voet scoorde. Vlak voor tijd kreeg Volendam nog een reële scoringskans uit een hele fraaie aanval. Met een-keer-raken werd een flitsende aanval opgezet waarbij Koen Breeuwer de bal perfect op maat voorgaf op de pantoffel van Stezo Knott die zijn schot in de handen van de keeper zag belanden. Eindstand 3-0. Al met al is er best aardig gespeeld. Er werd weinig weggegeven tegen een heel fysieke spelersgroep en dat is zeker een compliment waard. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten maar daar mogen jullie komende week weer aan werken op de training en dit in de praktijk brengen tijdens de kwartfinale bekerwedstrijd woensdag as. tegen Buitenboys D1 in Almere. Succes!!