Jeugdverslagen 7 december

07 december 2013

Argon A1 - FC Volendam A1 0-3
Uit ervaring weten wij dat zgn. ‘zwakke’ tegenstanders, hoe tegenstrijdig ook, ons team vaak de meeste problemen opleveren. De wedstrijd tegen Argon A1 vormde daarop dan ook beslist geen uitzondering. Dat het kwaliteitsverschil uiteindelijk dan toch beslissend bleek te zijn was, vooral zaterdag, slechts het enige dat reden tot tevredenheid kon geven.
Argon, dat na negen keer op rij te hebben verloren, vorige week zijn eerste driepunter had behaald, begon, zoals verwacht, opportunistisch. Van enige opbouw van achteruit was nauwelijks sprake. Vrijwel steeds werd, op goed geluk af, de lange bal gehanteerd. Volendam had daar heel veel moeite mee en bleek nauwelijks in staat de bal meer dan één keer in de ploeg te houden. Na een klein kwartier spelen kwamen wij, in de persoon van Jordy Hilterman, voor het eerst serieus in de buurt van het Argon-doel. Een combinatie met Genridge Prijor ging daaraan vooraf. Op het laatste moment wist een verdediger het dreigend gevaar echter af te wenden. Kort daarop bleek Rowin Mol niet verder te kunnen en kwam Johan Keizer hem vervangen. De wedstrijd kabbelde voort op een abominabel niveau. Geen enkel noemenswaardig positief feit viel te noteren. De thuisploeg bleef de bal steeds lukraak naar voren pompen, terwijl onze mannen, die het van combinatievoetbal moeten hebben, ongewild meegingen in het hotsknotsbegonia-voetbal. Het zwaar bespeelbare en hobbelige veld zal daarbij ongetwijfeld ook een rol hebben gespeeld, maar mag beslist niet als excuus worden aangevoerd. In de laatste tien minuten van de eerste helft leek Volendam iets meer vat op zijn tegenstander te krijgen, maar het zette nog geen zoden aan de dijk. Een opmerkelijke interventie tijdens de rust, bedoeld om iedereen wakker te schudden en het tij te keren, werd met gemengde gevoelens ontvangen. Het was afwachten of onze mannen dit goed zouden oppakken of dat het juist een averechts effect zou hebben. In ieder geval was iedereen het er wel over eens dat een doelpunt het enige toverwoord was om een blamage te voorkomen. Gelukkig kwam die er snel. Al na zeven minuten kwam Genridge goed door op rechts. Hij vond Jordy Hilterman. De van zijn voet afspringende bal werd door de attente Mike Dooyeweerd beheerst binnen geschoven, 0-1. Vanaf dat moment werd het een heel andere wedstrijd. Argon moest nu gaan proberen om voetballend ten strijde te trekken en daar ligt nu juist hun probleem. Volendam daarentegen beheerst deze kwaliteit aanzienlijk beter en kwam daardoor niet meer in de problemen. Het voerde de score zelfs tot een aanvaardbaar niveau op. Eerst was het Jordy Hilterman die een voorzet van Genridge, na een overstapje van Mike Dooyeweerd, doeltreffende afrondde en twintig minuten voor tijd kon er voor de derde keer worden gejuicht. Een vrije trap van Nick Runderkamp, toegekend omdat Jordy Hilterman net buiten de 16 was neergelegd, kon door de doelman van Argon niet afdoende worden gekeerd. Dit buitenkansje was aan invaller Aubrey Hoogdorp wel besteed. Hij gaf het beslissende zetje over de doellijn, 0-3. De punten waren binnen, maar een wedstrijd om heel snel te vergeten!

- Ruststand: 0 – 0
- (‘52) 0-1 Mike Dooyeweerd
- (’61) 0-2 Jordy Hilterman
- (’70) 0-3 Aubrey Hoogdorp

Opstelling FC Volendam A1:
Jordi van Stappershoef, Elroy Tuur, Soufyan Akmum, Daan Klinkenberg (79. Gerry Vlak), Rowin Mol (16. Johan Keizer), Denzel Prijor, Bas Quist (65. Aubrey Hoogdorp), Nick Runderkamp, Jordy Hilterman, Mike Dooyeweerd, Genridge Prijor

Gerard Veeken

FC Volendam B1 – Alphense Boys B1 3-0
Zaterdag stond de wedstrijd tussen de nummer 2 (Alphense Boys) en de nummer 3 (FC Volendam) op het programma. Het was een echte grauwe decemberdag en we mochten vandaag aantreden op veld 2. In het begin van de wedstrijd waren de ploegen redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Alphense Boys staat bekend als een fysiek sterke ploeg en ze zochten zoals ook verwacht vaak de lange bal om de spitsen te bereiken. De eerste grote kans was voor Jamie Jacobs en in kansrijke positie mikte hij op de vuisten van de Alphense doelman Mike van Vliet. Het antwoord van Alphense Boys volgde al snel en een goed ingeschoten vrije schop werd prima gepakt door doelman Marlon Coco. Joey Salden brak na een prima individuele actie op links door. Afleggen was misschien achteraf een betere optie geweest. Hij koos ervoor om het zelf te doen en prikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. FC Volendam werd sterker en het was Rodney Smorenberg die zich prima vrijspeelde en vervolgens Kevin Owusu op maat bediende. Kevin Owuso nam de bal goed aan en schoot de bal beheerst binnen en bracht FC Volendam daarmee op een 1-0 voorsprong. Beide ploegen brachten veel werklust en energie in de wedstrijd. Grote kansen leverde dat niet op en beide ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand.
Na rust zette Alphense Boys direct meer druk. Het werd een echt Engelse wedstrijd met veel strijd en duels. Niet mooi maar wel spannend. Complimenten voor de strijdlust van FC Volendam tegen deze fysiek sterke opponent. Vleugelverdediger Gevano End ging voorop in de strijd en was in alle persoonlijke duels de winnaar. Het veldspel aan beide kanten was niet goed, maar de spanning in de wedstrijd bleef en dat vergoedde veel. Doordat Alphense Boys meer risico ging nemen kreeg FC Volendam meer ruimte en kansen. Puck Postma moest opboksen tegen behoorlijke grote tegenstanders. Zijn vechtlust en inzet werd aan het eind van de wedstrijd beloond. Na goed doorzetten wist hij Jamie Jacobs te bereiken en die schoof de bevrijdende 2-0 binnen. De gasten uit Alphen aan de Rijn gaven zich nog steeds niet gewonnen. Alle hoge ballen waren echter een prooi voor doelman Marlon Coco. Toch moest Mohammed Betti een keer assistentie verlenen door de bal uit de doelmond te koppen. Vlak voor tijd brak Puck Postma op links door en hij hield goed overzicht en speelde Martijn van Oers aan. Martijn wilde de doelman omspelen maar hij werd daarbij onreglementair gestuit. Een penalty en dus een klusje voor Puck Postma. Hij schoot de pingel, geheel kansloos voor de keeper, onberispelijk in de kruising. Hiermee kwam de eindstand van 3-0 op het scorebord en wisselden beide ploegen van plaats op de ranglijst. Een prima resultaat na een lastige maar overigens sportieve wedstrijd met veel strijd van beide kanten.

1-0 Kevin Owusu (20e minuut)
Rust
2-0 Jamie Jacobs (70e minuut)
3-0 Puck Postma (80e minuut)
Opstelling:
Marlon Coco, Gevano End, Joep Hulskes, Gijs Smal, Alejandro da Silva Campuzano (55. Mohammed Betti), Jamie Jacobs, Kevin Owusu (58. Martijn van Oers), Ozair Dahi, Puck Postma, Rodney Smorenberg (68. Ben Benaissa), Joey Salden.

Floor Heuyerjans

FC Volendam O.14- FC Twente H O.14 6-1
In de laatste thuiswedstrijd voor het einde van de najaarsronde was de boodschap duidelijk. Er moest minimaal een punt behaald worden om in ieder geval verzekerd te zijn van een voortzetting na de kerst met de sterkste teams van Nederland. Die opdracht werd al na acht minuten een stuk lastiger toen slecht verdedigen de rechterspits van Twente in staat stelde om de 0-1 achter Rob te deponeren. Gelukkig was de reactie van Volendam zoals die moet zijn, want twee minuten later gaf Brian een schitterende diepe bal op Justin die in een rechtstreeks sprintduel zijn tegenstander te vlug af was en de bal bekeken breed legde op Vasco die op zijn beurt de keeper van de tegenpartij versloeg, 1-1. Weer twee minuten later deed Vasco het omgekeerd naar Justin toe, maar zijn inzet werd goed gepareerd door de Twentse verdediging. De wapenfeiten volgden elkaar snel op want weer een minuut later kreeg Bram een vrije trap halverwege de Twente-helft. Hij bracht de bal met een stuit in de zestien en Justin dreigde de bal door te tikken maar liet dat op het laatste moment achterwege, waardoor de keeper op het verkeerde been stond en de 2-1 bij de tweede paal in het doel verdween. Deze snelle ommekeer en de vele gecreëerde kansen bracht Kees Tuijp op de bank er toe, te voorspellen dat dit een 5 of 6-1 uitslag ging worden. Ongelovig keek ik hem eens aan en dacht dat een borreltje teveel op zijn verjaardagsfeest de dag ervoor hem een beetje in de war had gebracht. Maar daar zou ik me nog in gaan vergissen, want Volendam ging ondanks het feit dat lang niet iedereen in goeden doen was door met het creëren van kansen. Een schot van Justin wist de keeper nog met een goeie reflex tot corner te verwerken, maar tien minuten voor de rust wist Melle een goed genomen corner van Bram binnen te koppen en gingen we rusten met een mooie 3-1 stand.
Na de rust kwam Redouane in het veld voor Melle, Volendam ging op dezelfde voet verder. Vasco schoot na vijf minuten iets te gehaast naast, maar na bijna een kwartier spelen plaatste hij een corner voor de goal waar Jelyno slim overstapte wat Sjors in staat stelde om eindelijk zijn welverdiende goal te scoren. Iedereen gunde hem dat want hij is de laatste tijd zeer goed in vorm en al meerdere wedstrijden een rots in de branding achterin. Dat was dan ook meteen het moment om Nick in te laten vallen om Sjors te vervangen zodat hij een welverdiende applauswissel in ontvangst kon nemen. Het spel ging hierna een tijdje heen en weer zonder dat er veel gevaar ontstond voor beide goals maar Volendam wilde het behalen van de ‘kampioenspoule’ niet ongemerkt voorbij laten gaan en bewaarde nog wat moois voor de laatste vijf minuten. Eerst ging de goed invallende Redouane door naar de achterlijn en trok de bal uitstekend terug op Justin die de 5-1 aantekende.
En het slotakkoord kwam vlak voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter. Bram gaf een lange voorzet vanaf de linkerkant en Mike stond slim opgesteld bij de tweede paal, waarna hij de bal bekeken terug kopte naar de eerste paal en de eindstand op 6-1 bepaalde. Het enige dat mij toen nog restte was een diepe buiging te maken naar Kees voor zijn voorspellende gaven en een applaus voor de spelers voor hun plaatsing voor de ‘winnaarsronde’ na de kerst!!
Volgende week nog een toetje uit bij Almere City en dan kunnen we even bijtanken rond de kerstboom!

6-1 Mike Eerdhuijzen

Opstelling Volendam: Tol, Plat, Kramer (48. El Yourghi), Eerdhuijzen , de Jongh, Bonouvrie (35. El Yourghi), Milop, van Ooijen, Baas, van de Wiel, Lo-Ning-Hing.

FC Volendam B2 - Hollandia B1 2-2.
Na vorige week een onherkenbaar Volendam te hebben gezien, begonnen we zaterdag tegen de koploper Hollandia B1 wederom niet al te scherp. We gaven teveel ruimte weg en schoven niet goed door en dat resulteerde in de elfde minuut in een 1-0 achterstand. Dit hadden de mannen waarschijnlijk nodig, want vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer naar de goal van Hollandia, wonnen alle duels, sloten goed aan en door, kregen legio kansen, positiespel was goed verzorgd. Maar het belangrijkste was dat er een ploeg stond die wat uitstraalde en met vertrouwen en overtuiging speelde. Passie, beleving en plezier. Uiteindelijk gingen we met een 0-1 achterstand rusten en dat was zwaar tegen de verhouding in.
In de tweede helft gingen we op de zelfde voet verder als de eerste, kregen weer kansen en er werd een 100% penalty ons onthouden en wanneer je hem niet maakt dan krijg je hem tegen en dat gebeurde dus ook. De eerste keer dat ze bij onze goal kwamen, kopten ze de 0-2 binnen. Ongelooflijk maar waar. De mannen bleven erin geloven en gooiden er nog een paar stappen extra tegenaan. Dertien minuten voor tijd scoorden we eindelijk door Gani Meholli,1-2. Dit was het sein op een ware stormloop op de goal van Hollandia. Een minuut voor tijd scoorden we de meer dan verdiende 2-2 door wederom Gani Meholli. Een paar minuten later floot de scheidsrechter af. Wanneer je de wedstrijd hebt gezien was er maar een ploeg die aanspraak maakte op de overwinning en dat was Volendam. Maar als je kijkt naar de eerste wedstrijd tegen Hollandia die we redelijk kansloos verloren, kan ik alleen maar concluderen dat we op de goede weg zijn en dat de jongetjes steeds meer mannen aan het worden zijn en dat ze gaan beseffen dat er nog mooie dingen in het verschiet liggen.

11e minuut 0-1 Hollandia
60e minuut 0-2 Hollandia
67e minuut 1-2 Gani Meholli
79e minuut 2-2 Gani Meholli

Opstelling. 1) Kyle Saffrie, 2) Yorno Tieman, 3) Marco Tol, 4) Alex Plat(60e minuut Jason Stekkel),
5) Stan Veerman(65e minuut Darryl Baly), 6) Joey Veerman, 7) Roy Tol, 8) Danny Prins(41e minuut Jari Vlak), 9) Max Sajet, 10) Gani Meholli, 11) Dario Lovecchio

FC Volendam C1 - FC Utrecht C1 2-2
Voor de eerste 'return' van dit jaar kwam Utrecht op bezoek. Volendam begon wat afwachtend tegen het fysiek sterke Utrecht. Daardoor begonnen de Domstedelingen ook wat dominanter en konden zij er na vijf minuten uit over hun rechterkant. De voorzet werd half weggewerkt en de rebound kon door FC Utrecht in de lange hoek geschoten worden (0-1). Na deze tegenvaller pakte FC Volendam C1 echter de draad goed op. Er werd wat korter gedekt en door redelijk vroeg druk te zetten, kwam Utrecht niet meer aan aanvallen toe. Wel was Volendam slordig in de passing, zodat er maar weinig combinaties op de mat werden gelegd. Na twintig minuten werd Max Veerman aangetikt in het strafschop gebied. De toegekende penalty werd feilloos door Nathangelo Markelo ingeschoten (1-1). In het verdere verloop van de eerste helft bleef Volendam controle over de wedstrijd houden, maar bleef het slordig spelen. Ook werd er in de eindfase vaak de verkeerde keuze gemaakt.
In de tweede helft bleven beide ploegen veel balverlies lijden. Daardoor kreeg de wedstrijd een rommelig beeld, waarbij af en toe uit het niet kansen ontstonden. Na een vlotte combinatie kreeg Wessel Stuijt op de rand van de zestien een schietkans, maar zijn schot belandde recht in de handen van de keeper. Utrecht was met name gevaarlijk bij standaard situaties. Uit een vrije trap werd de bal gevaarlijk ingekopt en liepen de spelers van Utrecht al te juichen. Met een flitsende sliding kon Boy Kemper de bal nog van de lijn halen. Met nog tien minuten te spelen leek deze wedstrijd op een 1-1 af te gaan. Volendam kreeg nog een vrije trap, maar ook deze kon door de keeper gevangen worden. Bij de spelhervatting werd hij gehinderd door een Volendamspeler. Uit frustratie werkte de keeper de speler tegen de grond: penalty. Weer wist Nathangelo Markelo de keeper te verschalken (2-1). Utrecht gaf zich echter nog niet gewonnen. Volendam zakte wat in en Utrecht verdiende een vrije trap. De bal bleef achter de muur hangen en met hard schot over de keeper stond het weer gelijk (2-2). In de blessuretijd had Volendam de winst toch nog voor het grijpen. Martijn Kaars kwam oog in oog met de keeper. Met twee medespelers vrij op de penaltystip, schoot hij hard op de keeper. Al met al een terecht gelijkspel, maar ook een gemiste kans.
Opstelling FC Volendam C1:

Barry Lauwers, Dani Mes, Nathangelo Markelo, Boy Kemper, Dick de Boer (55. Nico Kroon), Marco Speijk, Max Veerman, Thomas Schaap (36. Bob Springer), Martijn Kaars, Kevin van Gasteren, Wessel Stuijt, Stan Zoetebier

FC Volendam D2 verliest nipt van DEM D1 1-0
DEM D1 heeft een aardig voetballende maar vooral ook een fysieke ploeg die momenteel de tweede plaats bekleedt met twee punten achterstand op koploper FC Purmerend en was er alles aan gelegen geen punten te morsen tegen FC Volendam D2. Met het eerdere onderlinge bekertreffen nog in het achterhoofd (in remise geëindigd, 4-4), mochten we een stevige strijd verwachten.
Volendam ging er gelijk goed in en door meteen druk te zetten hetgeen al snel bijna een doelpunt opleverde. Het spel ging gelijk op. Beide ploegen toonden veel strijd en met een hoog baltempo werd het publiek een smaakvolle wedstrijd voorgeschoteld, waarbij voor beide partijen echte doelkansen schaars bleven. Volendam stond verdedigend prima en die keren dat de snelle rechtsbuiten van DEM er langs dacht te zijn, was daar Daan Steur als rugdekking die met enkele fraaie slidings de bal weer terug veroverde. Een gevaarlijk wapen van DEM was de goed ingestudeerde corner, maar doelpunten leverde deze de eerste helft niet op waardoor we met een 0-0 stand de rust in gingen.
De tweede helft zat Volendam een paar keer dicht bij een treffer. De snelle Dichairo Hart werd op rechts goed weggestuurd en denderde alleen op de keeper van DEM af. Misschien had hij zelf moeten schieten maar zijn keuze was om de bal voor te geven waardoor een DEM-verdediger er nog net zijn teen tussen kon krijgen om het gevaar te keren. Hierna kwamen er nog wat mogelijkheden maar Volendam kreeg uiteindelijk de deksel op haar neus toen een goed genomen corner knap werd binnengeschoten (1-0). Volendam werkte keihard en deed er alles aan om de stand gelijk te trekken. Hierdoor kon DEM een paar keer gevaarlijk counteren en twee keer leek keeper Timo Molenaar verslagen, maar dan waren daar gelukkig nog de goed meegelopen verdedigers Daan Steur en Lex Veerman om deze kans onschadelijk te maken. Helaas werd het harde werken deze keer helaas niet beloond waardoor we met een 1-0 verlies, doch met opgeheven hoofd het strijdtoneel moesten verlaten. Jammer jongens, goed gevoetbald.