Jeugdverslagen 8 maart

09 maart 2014

PEC Zwolle A1 - FC Volendam A1 3-1
Alle ingrediënten waren aanwezig om er een heerlijke voetbalmiddag van te maken. Perfecte weersomstandigheden en een prima (kunst)grasmat. Het draaide uit op een enorme sof. Een collectieve offday van ons team bezorgde de bewoners van de Hanzestad een onverwacht gemakkelijke overwinning. Daan Klinkenberg was de enige die nog enigszins zijn normale niveau benaderde. De rest bleef vandaag ondermaats. Daar zag het gedurende de eerste tien minuten van de wedstrijd beslist niet naar uit. De start van de oranjehemden was namelijk veelbelovend en leverde al in de negende minuut een voorsprong op. Uit de voorzet van Gerry Vlak, na een korte corner van Johan Keizer, wist Daan Klinkenberg fraai te scoren, 0-1. Nog geen twee minuten was de stand echter al weer in evenwicht. Een onnodige overtreding van Nick Zeijlmans leverde de thuisploeg op ongeveer twintig meter van ons doel een vrije trap op. Keeper Jordi van Stappershoef vond het niet nodig een muur te formeren en dat kwam ons duur te staan. De uitstekende aanvoerder van PEC Zwolle toonde geen clementie en liet de bal net naast de paal in het doel verdwijnen, 1-1. Ook al was het nog zo vroeg in de wedstrijd, het zou het breekpunt van de wedstrijd blijken te zijn. Vanaf dat moment waren de Volendammers zichzelf niet meer. Veel te vaak werd de bal na verkregen balbezit weer simpel bij de verkeerde kleur ingeleverd. Slecht omschakelen in de 36e minuut, na een Volendamse hoekschop, bood een behendige Zwolse middenvelder de mogelijkheid snel en nauwelijks gehinderd over te steken en zijn linkerspits in stelling te brengen. Met een fraaie curve deponeerde hij de bal in de verste hoek, 2-1.

Tijdens de rust leek iedereen precies te weten waar het in de eerste helft aan had gemankeerd. “Laat het dan in de tweede helft maar zien” luidde de opdracht van onze trainer. De praktijk bleek echter weerbarstiger dan de theorie. Volendam bleef volharden in slordig spel. Het inbrengen van B1-speler Rodney Smorenberg, twintig minuten voor tijd, leek ons team nieuw elan te brengen. Het leverde een paar grote kansen op om weer langszij te komen. De eerste mogelijkheid was voor Rodney zelf. De voorzet vanaf rechts van Elroy was op maat, maar de keeper van PEC Zwolle, die tot dan toe vrijwel niet in actie had hoeven komen, wist Rodney’s kopbal met een geweldige safe onschadelijk te maken. Kort daarop etaleerde de doelman andermaal zijn kwaliteiten. De gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. Toen de Zwollenaren echter tien minuten voor tijd profiteerden van verdedigende onachtzaamheid en hun derde treffer op het scorebord lieten aanbrengen was de wedstrijd beslist. We zagen daarna nog wel een mooie vrije trap van Johan Keizer op de bovenkant van de lat eindigen, maar meer zat er niet in. Een enorme deceptie voor staf en trouwe volgelingen waarover beslist nog een hartig woordje met het team gaat worden gesproken.

- (’9) 0-1 Daan Klinkenberg
- (’11) 1-1 PEC Zwolle
- (‘36) 2-1 PEC Zwolle
- Ruststand: 2–1
- (’80) 3-1 PEC Zwolle

Opstelling FC Volendam A1:
Jordi van Stappershoef, Elroy Tuur, Nick Zeijlmans (69. Rodney Smorenberg), Daan Klinkenberg, Johan Keizer, Denzel Prijor, Genridge Prijor, Nick Runderkamp (57. Rowin Mol), Jordy Hilterman (83. Solace Osarugue Uyi-olaye), Gerry Vlak, Bas Quist

Gerard Veeken

FC Volendam B2 - SV Argon B1 7-0
Zaterdag stond de wedstrijd tegen Argon B1 op het programma, waar we uit met 4-1 van verloren. Vooral de manier hoe we verloren zat de mannen nog goed dwars. Na een goede en scherpe warming up begonnen we aan de wedstrijd en na drie minuten was het al raak, een vrije trap van Argon werd gepakt door Kyle en die gaf de bal meteen mee aan Darryl en een perfecte diepe bal volgde die keurig werd binnen afgerond door Gani. Hierna bleven wij de dik bovenliggende partij en we gaven helemaal niets weg. We bleven de wedstrijd controleren en na achttien minuten werd het 2-0 door Max Sajet, een goede aanval en waar Max goed de tweede bal van de keeper had en binnen schoot. Na een half uur werd het zelfs 3-0 door een keurig binnen geschoten vrije trap van Joey Veerman. Hiermee gingen we ook de rust in en het mooie was dat we helemaal niets weg gaven en zelf nog wel een paar goals erbij hadden konden maken.

De tweee helft was nog geen zeven minuten oud of het stond al 5-0, scherp uit de kleedkamer gekomen en de tegenstander meteen vast gepakt en niet meer los gelaten, wedstrijd gespeeld en nu was het zaak om de score uit te bouwen. Maar het belangrijkste de concentratie te behouden en de nul houden. De wedstrijd zakte wat in en omdat Argon niets kon, want het stond bij ons als een huis en wij te onrustig werden en dan met name alles te snel wilde doen omdat we zoveel ruimte kregen. Uiteindelijk scoorden we nog twee keer en werd de uitslag 7-0, hoe bedoel je dat de mannen de 4-1 nederlaag even goed hebben gemaakt. Iedereen was super scherp, speelde vanuit de discipline, er werd elkaar wat gegund, scherpte voor de goal maar het belangrijkste is dat de gretigheid ervan afdroop. De groep is weer helemaal compleet want na vorige week al tien minuten te hebben gespeeld kwam Hjalmar Oomens
gisteren twintig minuten voor tijd erin en dat na een lange herstelperiode, top.

Opstelling FC Volendam B2:
1) Kyle Saffrie, 2) Yorno Tieman, 3) Marco Tol, 4) Alex Plat(c)(48e minuut Stan Veerman), 5) Darryl Baly, 6) Joey Veerman, 7) Roy Tol( 60e minuut Hjalmar Oomens), 8) Jari Vlak( 40e minuut Danny Prins), 9) Max Sajet, 10) Gani Meholli, 11) Dario Lovecchio(40e minuut Jason Stekkel)

FC Volendam C1 - ADO Den Haag C1 2-1
Er stond zaterdag een zespuntenwedstrijd op het programma. Volendam en ADO stonden op de plaatsen 3 en 4 met een gelijk aantal punten, dus waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd. Aan het begin van de wedstrijd waren beide ploegen bang om een fout te maken en werd snel de lange bal gezocht. Na zeventien minuten kreeg Volendam als eerste een kleine kans. Bob Springer zette goed door, maar de inzet zeilde voorlangs. In het verloop van de eerste helft switchte het lichte veldoverwicht heen en weer. Dan was ADO iets beter en dan nam Volendam de wedstrijd weer over, zonder echt gevaarlijk te worden. Tegen het einde van de eerste helft probeerde Thomas Schaap met een individuele actie de ban te breken, maar de Haagse keeper was op tijd uit zijn doel gekomen om de bal te keren. In de tegenstoot kreeg ADO de grootste kans van de eerste helft. Dit keer was het Volendam keeper Barry Lauwers die de bal uit het doel hield.

De tweede helft begon meteen spectaculair. Met een crossbal werd Martijn Kaars op rechts gelanceerd en kwam vrij voor de keeper. Zijn schot miste echter de goede richting, zodat de keeper de bal kon vangen. Weer had ADO meteen het antwoord klaar. Na een vloeiende combinatie werd de dal van de achterlijn teruggelegd. Het schot ging dit keer over de lat, zodat de stand 0-0 bleef. ADO beleefde nu een sterkere periode, mede omdat Volendam de bal moeilijk in de ploeg kon houden. Dani Mes moest zelfs op de doellijn redding brengen op een Haagse inzet. De C1 begreep dat er weer wat verder van het doel gespeeld moest worden, en deed er weer een schepje bovenop. Centrale verdediger Boy Kemper stapte goed in en lanceerde Martijn Kaars. Ter nauwernood wist ADO de bal over de achterlijn te werken. Uit de corner kopte Bob Springer de bal knap naar de lange hoek. Dit keer was het een ADO-verdediger die de bal van de lijn kopte. FC Volendam voelde nu dat er meer in zat. Een prachtige crosspass van Martijn Kaars kwam bij Kevin van Gasteren, die uitgeweken was naar de rechter flank. Belaagd door twee verdedigers wist hij de bal met buitenkant links in de lange hoek te werken (1-0). Even hinkte FC Volendam C1 nu op twee gedachten: de voorsprong uitbreiden of vast houden. Daardoor kon ADO weer iets opkomen, mede doordat de Hagenaars wat fysieker gingen spelen. In hun haast om de gelijkmaker te scoren werden de Hagenezen ook slordiger. Bij een inworp halverwege hun eigen helft speelden zij de bal richting keeper. Kevin van Gasteren zette zoveel druk, dat in de verwarring de bal door iedereen werd gemist en richting doel rolde. Kevin van Gasteren was als eerste bij de bal en schoot de 2-0 in het doel. ADO moest nu wel aan een slotoffensief beginnen op nog iets van de wedstrijd te maken. Na een corner bleef de bal in de zestien hangen en met een fraaie halve omhaal wisten zij achterstand te halveren (2-1). In de laatste vijf minuten ging ADO Den Haag naar de gelijkmaker, maar de Volendam verdedigers gavan geen krimp.

Ruststand: 0-0
51' 1-0 Kevin van Gasteren
62' 2-0 Kevin van Gasteren
65' 2-1 Joep Strijland

Opstelling FC Volendam C1:
Barry Lauwers, Dani Mes, Nathangelo Markelo, Boy Kemper, Dick de Boer, Paul Sombroek, Thomas Schaap, Marco Speijk, Martijn Kaars, Bob Springer, Kevin van Gasteren, Wessel Stuijt

FC Den Bosch o.14 - FC Volendam o.14 0-6
Prachtig weer, een mooi stadion met een goed, maar wel zwaar bespeelbaar kunstgrasveld waren de ingrediënten voor een lekkere pot voetbal in het eerste lenteachtige weekend van maart. Volendam begon niet heel goed aan de wedstrijd, want Den Bosch was in de eerste tien minuten een aantal keer gevaarlijk, voornamelijk door niet attent verdedigen van onze kant. Met een aantal grote en sterke jongens wist de tegenstander een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Stan te komen. Maar blijkbaar was de aanwezigheid van een grote schare ‘Volendamse’ moeders in het zonnetje achter de goal genoeg om ze schrik aan te jagen, want het leidde uiteindelijk niet tot tegendoelpunten. Na twaalf minuten spelen vond Melle het blijkbaar genoeg, want hij slalomde, als Alberto Tomba in zijn goeie tijd, door de defensie van Den Bosch en verschalkte ook de keeper, 0-1. Dit was het sein voor een regen aan kansen, want vanaf toen vond Justin de lat met een verwoestend schot, schoot Bram de rebound over en was Vicente een aantal keer dichtbij uitbreiding van de score.

Ook wist de keeper een paar keer goed te redden, onder andere op een inzet van Cherinho. Met zeker een zestal kansen goede kansen maar ‘slechts’ een 1-0 voorsprong gingen we rusten.
Waarschuwende woorden dat we onszelf niet tekort moesten doen en scherp moesten blijven om niet in het mes te lopen, waren duidelijk aan dovemans oren gezegd, want de eerste tien minuten van de tweede helft waren een kopie van de eerste. Den Bosch werd teveel ruimte gegeven en zij begonnen te geloven in een gelijkmaker. Sander wisselde na tien minuten Justin en Jay in voor Vasco en Redouane en even later verving hij ook Mike voor Sam. Meteen daarna werd Cherinho gehaakt binnen de zestien en mocht Vicente de penalty benutten en het gaatje slaan. Blijkbaar moest dit nog even doordringen bij Den Bosch, want het duurde nog acht minuten, voordat de doelpunten machine op gang kwam, maar toen was het hek ook van de dam. Een klein kwartier voor tijd gaf Melle een hoge bal met effect op Bram, maar die wist de bal met Bergkamp-allure aan te nemen en de bal zonder dat deze de grond raakte in de uiterste hoek te schieten. Een waar kunststukje. Meteen daarna ging Vicente ervandoor met twee stevige verdedigers in zijn nek en een keeper die uitkomend zijn doel verkleinde. Maar hij wist met een slimme schijnbeweging te doen alsof hij hem rechts wilde passeren, maar had intussen uit zijn ooghoeken al gezien dat Vasco links van hem mee was gesprint. De bal breed en de 0-4 was een feit. Kort daarop behoedde Stan met een prima redding dat de nul van het scorebord verdween. De assists voor het slotakkoord kwamen beide van de voet van Bram, eerste vond hij Vicente bij de eerste paal voor de 0-5 en even later schoot Sjors een corner van hem uit de lucht, in de verre hoek en zo kon de 0-6 in de tas voor een mooie terugreis naar Volendam. Speciale vermelding, zonder de anderen tekort te doen, is wel op zijn plaats voor Nick, want wat hij de laatste tijd toont is echt een lust om naar te kijken! Proficiat mannen, ik heb zitten genieten van jullie allemaal!!

Opstelling FC Volendam 014:
Zoetebier, Kaaijmolen, Plat, Kramer, Eerdhuijzen (47.de Jongh), Bonouvrie, Griffith, van Ooijen (45.El Yourghi), Baas (45.Lo Ning Hing), van de Wiel, Besuijen.

HFC D1 - FC Volendam D2 2-5
Zaterdagmorgen speelden wij uit in Haarlem tegen de Kon. HFC D1 . Thuis werd er met 1-3 verloren door goed combinatievoetbal door de Haarlemmers. De bedoeling was om het vandaag beter te doen en vroeg druk te zetten op de achterhoede en dat leidde al in de vijfde minuut tot de 0-1 toen Nouri Hasselbaink op de keeper inliep en de bal via zijn been in het doel zag belanden . De vreugde was van korte duur toen in de achtste minuut bij een vrije trap de organisatie niet goed stond en de gelijkmaker binnen werd getikt bij de tweede paal. 1-1 Hierna werd er door ons in te kleine ruimtes gelopen met weinig beweging en we kregen geen kansen . Na deze mindere periode maakte HFC de 2-1 in de achttiende minuut en dat was tevens de ruststand. In de kleedkamer werden er enige omzettingen gedaan in het elftal door trainer Barry Opdam . Met de mededeling dat hun nummer 4 steeds ging inschuiven zou er ruimte komen voor onze voorhoedespelers. In de 32e minuut maakte Nouri Hasselbaink prachtig gebruik van de ruimte en maakte in de 32e min. de gelijkmaker 2-2 . In de rust ingevallen Daan Steur die op het middenveld de positie sinds kort bekleed i.p.v. Mats Nadorp die nu laatste man is en dit uitstekend doet, pakte ook zijn wekelijkse goaltje mee en scoorde in de 47e min. de 2-3 na een prachtige pass van Amoah Sam . In de 55e minuut was het weer Nouri Hasselbaink die er 2-4 van maakte met tevens zijn derde doelpunt. (Hij is nog op zoek naar de wedstrijdbal maar kon hem nergens vinden). Net voor het einde van de wedstrijd was onze kleine Younes Taha El Idrissi ( Tol is korter) met een mooie treffer de 2-5 op het scorebord na wederom een mooie steekpass van Amoah Sam.