Jeugdverslagen FC Volendam 10 september 2016

10 september 2016

FC Volendam O19 strijdend ten onder tegen PSV O19 (2-3)

FC Volendam O19 opende zaterdagmiddag de competitie met een thuiswedstrijd tegen PSV O19. Bij rust stond een 0-3 stand op het scorebord en leek de wedstrijd toen al beslist. Het team van Stanley van Kesteren wilde zich echter nog niet gewonnen geven en kwam in de tweede helft zelfs nog bijna langszij. Het werd in de bijna 10 (!) minuten extra toegekende tijd uitermate spannend, maar de gelijkmaker bleef uit.

In het eerste kwartier van de wedstrijd tastten de teams elkaar af. De eerste kans ontstond toen Gani Meholli, net buiten het 16 meter gebied van PSV, hardhandig in de rug was aangevallen. De daarvoor toegekende vrije trap van Jari Vlak leverde tweemaal een mogelijkheid op om tot scoren te komen, maar beide keren eindigde de bal in een muur van spelers. Ook Richie Owusu-ansah deed een serieuze doelpoging. Zijn harde schot over de grond belandde jammer genoeg in het zijnet. FC Volendam stond goed, zette prima druk en gaf PSV weinig ruimte. Met de bikkelende en voor elke meter strijdende Alex Plat als sterke aanjager werd vrijwel niets weggegeven. De Eindhovenaren kozen daarom veelvuldig voor een crossbal op hun buitenspelers. Gaandeweg begonnen de oranjehemden echter steeds minder de gemaakte afspraken na te komen en liepen zij steeds meer achteruit. Van scoringskansen voor de gasten was, met uitzondering van een terecht wegens buitenspel afgekeurde treffer, vooralsnog geen sprake. Halverwege de eerste helft was het ineens uit een corner wel raak. Iedereen miste de bal, behalve PSV-aanvaller Joël Piroe. Hij gaf de bal het beslissende tikje, 0-1. Na de ingelaste drinkpauze was het ook snel 0-2. Op fraaie wijze schoot Justin Lonwijk de bal, uit een voorzet vanaf rechts, knap tegen het dak van het doel. FC Volendam stelde daar een prima actie van Jason Stekkel tegenover. Vanuit de draai schoot hij de bal net langs de verste paal. In de 36e minuut was PSV voor de tweede keer succesvol uit een spelhervatting. Het was voor de volledig vrijgelaten Justin Lonwijk een koud kunstje om de stand naar 0-3 te tillen. Het werd even later bijna zelfs 0-4, maar Kyle Saffrie wist dit met een schitterende reflex te voorkomen.

In de veronderstelling dat zijn team met deze comfortabele voorsprong freewheelend de overwinning in de wacht zou slepen, had PSV-trainer Geert Brusselers een paar belangrijke spelers na rust in de kleedkamer achtergelaten. Komende dinsdag wacht zijn team immers de belangrijke confrontatie met Atletico Madrid O19, in het kader van de Uefa Youth League. Hij kwam bedrogen uit. Tot de 69e minuut hoefde hij zich nog geen zorgen te maken, maar daarna kantelde de wedstrijd. Goed doorzetten van Richie Owusu-ansah leverde hem bij de achterlijn balbezit op. Zijn breed gelegde bal werd vervolgens door de goed spelende Jason Stekkel hard en strak binnen geschoten, 1-3. Vijf minuten later was er opnieuw reden tot juichen. Darryl Bäly was de gevierde man, 2-3. FC Volendam rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Met een geweldige redding aan de andere kant van het veld voorkwam Kyle Saffrie dat de wedstrijd definitief zou worden beslist. De PSV-bank had het niet meer, temeer daar de scheidsrechter niet van ophouden wilde weten en FC Volendam steeds weer gevaarlijk voor het vijandelijk doel bleef opduiken. In de 99e minuut kreeg Nathan Markelo de ultieme kans om PSV over de rooie te krijgen toen hij van dichtbij de 3-3 kon inkoppen. Helaas ging de bal over de lat en kon PSV opgelucht adem halen. Niettemin verdient ons team een groot compliment voor de getoonde mentale weerbaarheid in de tweede helft.

Komende dinsdag om 18.30 uur staat alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan komt in het KRAS Stadion regerend landskampioen Ajax O19 op bezoek.

Opstelling FC Volendam O19:
Kyle Saffrie, Yorno Tieman (’60 Dani Mes), Nathan Markelo, Darryl Bäly, Stan Veerman (’85 Kevin van Gasteren), Alex Plat (’60 Marco Speijk), Martijn van Oers, Jari Vlak, Jason Stekkel, Gani Meholli (’54 Derry John Murkin), Richie Owusu-ansah

Gerard Veeken

AZ O17- FC Volendam O17 (4-1) oefenwedstrijd

Omdat uw reporter ook de vlag moest hanteren volgt hier een summier verslag. Mooi weer, prachtige accommodatie, dus alles aanwezig om er een mooie pot van te maken.
Niets van dit alles, de heren hadden er de eerste helft geen zin in. Blunders van keeper en achterhoede, middenvelders die de verkeerde kant op liepen, aanvallers die denken dat je wandelend twee mensen kunt passeren, welgeteld één schot op doel, tien meter naast. Ruststand dus 3-0 voor AZ met uiteraard een boze trainer in de rust.
In de tweede helft ging Volendam eindelijk voetballen, met veel meer inzet, ook door de inbreng van enkele wissels. Binnen twaalf minuten kreeg Maxwell vier kansen om te scoren, helaas wist hij er maar een in te prikken, 3-1. We waren twintig minuten de betere ploeg, maar aan het aan het einde van de wedstrijd kreeg de wedstrijd weer een bedenkelijk niveau, en kom AZ, wederom door persoonlijke fouten, nog eenmaal scoren, 4-1

Opstelling FC Volendam O17:
Stan Zoetebier (41e Rob Tol), Nick Kaaijmolen , Brian Plat (41e Brahim Atmani), Mike Eerdhuijzen, Dean James, Bram van de Wiel , Marcos Meijer (32e Maxwell Asare), Niroel Kanhai (41e Taye Lee), Cherisio Goudland, Jim Beers, Shurny Marengo.

Sander Aarden

Ajax O15 – FC Volendam O15 (10-1)
De eerste competitiewedstrijd stond dan eindelijk voor de deur. Na een lange voorbereidingsperiode konden we voor het echte werk gaan. Met volle moed en enthousiasme van de groep liep de wedstrijd anders dan we hoopten. Nadat het fluitsignaal klonk, was er snel werk voor het scorebord. Na drie minuten was de 1-0 van Ajax al in de maak. Na een overtreding rond het 16 metergebied werd de vrije trap in de verre hoek ingeschoten. Tien minuten later stond het 2-0 en vijf minuten later alweer 3-0. De zenuwen speelden een rol in het verhaal. De frustraties liepen hoog op en na een overtreding en een natrapbeweging van Mats kreeg hij de rode kaart en moest Volendam met tien man verder. Volendam kreeg wel momenten om een doelpunt te maken, maar ze waren vandaag niet aan ons besteed. Vlak voor de rust werd het 4-0.
De rust werd gebruikt om alles op orde te stellen en een oplossing te zoeken om wat te creëren.
Maar de tweede helft was dezelfde richting als de eerste helft. Ajax ging vooruit spelen en wilde de score gaan uitbreiden en dat lukte. In de 39e minuut werd de 5-0 gemaakt en in de 41e minuut de 6-0. In de 46e minuut werd het 7-0. Volendam werd iets feller en ging wel steeds meer zijn duels winnen. Alleen ging het niet efficiënt om met de mogelijkheden die er lagen na het wegvallen van Mats. In de 59e minuut werd het 8-0 en in de 61e minuut met een ongelukkig moment tussen de keeper en verdediger 9-0. Een minuut later werd het 10-0. Vlak voor tijd werd de eer gered. Jaymillio ging, na een goeie pass van achteruit van Gedion, met de bal aan de haal. Een goede dribbel leidde uiteindelijk tot de 10-1 en dit was ook de eindstand.

FC Volendam 014 strijdend ten onder in Alkmaar (3-1)
FC Volendam o14 kwam vandaag net te kort om een resultaat mee te nemen bij AZo14. Na een slijtageslag, waarin van alles gebeurde, stond er na 70 minuten een 3-1 uitslag op het scorebord. Deshawntey was de doelpuntenmaker aan de kant van FC Volendam.

Na de toch wel riante 4-1 nederlaag van afgelopen week in de oefenwedstrijd tegen hetzelfde AZ014 was er afgelopen week een duidelijk plan gesmeed om de tegenstander te bestrijden. Dit was duidelijk overgebracht gezien de start van deze wedstrijd. AZ had meer balbezit, maar kwam er bijna niet doorheen. De eerste mogelijkheid was zelfs voor FC Volendam. Na een vlotte aanval over links was de schotpoging niet genoeg om doelman Deen van AZ te verschalken. De eerste kans voor AZ in de 12e minuut was wel direct een hele grote. Maar Thomas moest zich maximaal strekken om met zijn voet de 1-0 te voorkomen. Dit lukte op fraaie wijze, maar het betekende wel einde wedstrijd voor Thomas. Mike moest koud invallen en pakte direct het eerste schot. Zijn ( te) snelle spelhervatting werd onderschept. De volgende inworp kwam voor de voeten van de levensgevaarlijke Finn Stam die beheerst de 1-0 binnen schoot. Vlak voor de rust liet FC Volendam zijn tanden zien met een fraaie vrije trap van captain Calvin Twigt. Deze prima vrije trap werd op fraaie wijze uit de hoekt getikt door de doelman van AZ. De daarop volgende corner werd binnen gekopt door Calvin en passeerde ruim de doellijn. De scheidrechter floot echter niet voor de gelijkmaker, maar had een overtreding geconstateerd van Mitchi. Die na het niet gehonoreerde doelpunt voor de zekerheid de bal alsnog binnen wou tikken. ( Rust 1-0)

Na de rust begon AZ sterk. En Mike zorgde er met een aantal knappe reddingen voor dat FC Volendam in de wedstrijd bleef. Een klein moment van onoplettendheid zorgde voor de op dat moment beslissend lijkende 2-0. Ook omdat de toch al dun bezette achterhoede kort daarop de volgende tik te verwerken kreeg door het uitvallen van Levi. Maar FC Volendam toonde karakter en scoorde heel snel de 2-1. Op pure wilskracht knokte FC Volendam zich compleet terug in de wedstrijd. Even leek FC Volendam met 10 man verder te moeten toen Gyani naar lucht happend op de grond lag na een door de arbiter niet opgemerkte elleboogstoot. Maar ook Gyani toonde zijn wilskracht en bikkelde door. Pal voor tijd leek Wilkins de gelijkmaker binnen te koppen. De mooie actie van Deshawntey bracht Wilkins vogelvrij bij de tweede paal. Maar de kopbal verdween helaas net naast de goal. Extra zuur voor ons was dat AZ ook nog de 3-1 kon maken in blessuretijd. Ondanks het vlagsignaal was de arbiter van mening dat de spits vanaf eigen helft was vertrokken.
Ondanks alle tegenslagen in en rond deze wedstrijd is er enorm veel vechtlust getoond. Volgende week nieuwe kans tegen ADO in eigen huis om 12:00 uur.

Opstelling FC Volendam O14:
Thomas Brand (12e Mike Bakker), Tim Stouthart, Levi van Duijl (55e Jesse Lobbes), Calvin Twigt, Sam Leijen, Jerôme Jager, Mitchi Huijsman, Joey Antonioli, Wilkins Afriyie, Milijano Anastatia (36e Deshawntey de Sanders), Gyani Manuel

FC Volendam O13 – FC Utrecht O13 (1-1)
Zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd te wachten voor de spelers van FC Volendam O13. Na een aardige trainingsweek, waarbij op maandag de spelers rust werd gegund door de trainers, stonden ze vanochtend al vroeg op het veld in het Kras Stadion. Sjoerd Koning was opgetrommeld als omroeper voor deze wedstrijd in het eigen stadion. Net als voorgaande wedstrijden gingen er spelers (Tim Stouthart & Jessy Lobbes) mee met de O14. Helaas moesten ze het ook doen zonder de geblesseerde Sam Hingh en Rens Langeveld. Dit betekende dat O13 van FC Volendam kon beschikken over twaalf veldspelers en twee keepers. Dit was uiteraard niet de ideale situatie, maar men roeit met de riemen die men heeft.
De eerste minuten waren onrustig en FC Volendam kwam niet door het verdedigingsblok van FC Utrecht. FC Volendam begon iets te agressief waardoor ze verschillende vrije trappen weggaven aan de rechterkant. Na acht minuten eigenlijk niet op de helft van FC Utrecht geweest te zijn, werd de bal diep gespeeld door Yarno Freyee op Ezechiël Fiemahwle. De rechtsachter van FC Utrecht schatte de bal verkeerd in en sprong te vroeg. Dit resulteerde in een grote kans voor FC Volendam, die in de goal geschoten werd door Ezechiël. 1-0 voor de thuisspelende ploeg. Hierna was de wedstrijd redelijk in balans. Hier en daar kregen beide teams enkele kansen, maar zij konden de bal niet lang in de ploeg houden. FC Volendam O13 kwam nog goed weg met een schot van FC Utrecht dat de paal vol raakte. Na dertig minuten floot de scheidsrechter de eerste helft af. FC Volendam zou de tweede helft proberen de voorsprong te behouden en misschien zelfs uit te breiden en FC Utrecht zou wat feller de duels in gaan om toch een gelijkmaker te forceren.

Na de rust kwam FC Utrecht iets sterker uit de kleedkamer en FC Volendam speelde erg gehaast wat tot veel balverlies leidde. Doordat de bal weer werd verloren en de omschakeling niet snel genoeg was kreeg de rechtsbuiten van FC Utrecht de bal en speelde de linksachter van FC Volendam voorbij. De rugdekking ontbrak en toen kon de speler vrij uithalen, 1-1 gelijk. De wedstrijd lag weer helemaal open en het ging over en weer. Na een dubieuze beslissing van de scheidsrechter, werd FC Utrecht een penalty ontnomen. De laatste minuten van de wedstrijd kreeg FC Volendam nog enkele open kansen en probeerde het de punten in eigen huis te houden. Tevergeefs, de ballen vlogen langs het doel. Einduitslag 1-1.

Opstelling FC Volendam O13:
1.Berend Hoving, 2.Justin Tolsma, 3.Ibrahima Camara, 4.Yarno Freyee, 5.Tom Smit, 6.Souvian Nelson, 7.Wesley Artmanni, 8.Björn Schaap, 9.Edwin Ansah, 10.Myron Mau-Asam, 11.Ezechiël Fiemahwle, 12.Elmo Pieters, 13.Daan Sier, 16.Quinten Koning.

Excelsior O12 - FC Volendam O12 (3-25)
FC Volendam O12 heeft zaterdag geen spaan heel gelaten van Excelsior. Na een 0-9 ruststand stond er na zeventig minuten spelen een duidelijke 3-25 stand op het scorebord. Na een aantal minuten aftasten startte O12 een voetbalspektakel dat eigenlijk pas na het laatste fluitsignaal stopte. Veel mooie aanvallen, goed gebruik maken van de ruimtes en ondanks de ruime voorsprong veelal volhouden om samen te verdedigen.
Doordat het warm was en Volendam veelal aan de bal was kon Excelsior het in het tweede bedrijf niet meer belopen. Onder aanvoering van uitblinkers Nash Bijnoe op het ene veld en Melvin Houtman op het andere bleef er echter gezocht worden naar doelpunten. Dit resulteerde erin dat de score in het vierde blok nog flink opliep naar een marge van 22.

Doelpuntenmakers: David Petrovic (8), Billy van Duijl (5), Milan Keizer (3), Diego Grootfaam (2), Rugero Brashuis (2), Mika van der Horst, Joost van der Weijden, Thimo de Vries, Sebastiaan Woelders en Ed.