Jeugdverslagen FC Volendam 15 april 2017

15 april 2017

FC Volendam O19 pakt belangrijke punten

FC Volendam O19 – PEC Zwolle O19 (3-1)
FC Volendam O19 heeft zaterdagmiddag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om een plaats bij de eerste zes. Beide teams zouden weinig tot niets opschieten met een puntendeling, zodat slechts winst telde.

In de beginfase golfde het spel op en neer. FC Volendam wist gaandeweg de eerste helft een overwicht op te bouwen en kreeg meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zoals zo vaak dit seizoen, wilde het ook nu maar moeilijk lukken om deze in doelpunten om te zetten. De eerste serieuze kans kwam op naam van Marco Tol. Hij had pech dat zijn kopbal op de deklat eindigde. Na een klein twintig minuten spelen kreeg Gani Meholli, na een prima voorzet van Roy Tol, een geweldige kans om doeltreffend uit te halen, maar in plaats van de bal ineens op de slof te nemen, verkoos hij deze aan te nemen, waardoor het niets opleverde. Nog geen minuut later kapte Gani zich in de zestien van PEC Zwolle langs een aantal verdedigers, maar toen hij eenmaal in de juiste positie was om te kunnen schieten, voegde hij er nog een overbodige kapbeweging aan toe, zodat ook deze kans op niets uitliep. Daarna schoot Jason Stekkel, na goed fysiek doorzetten, in het zijnet en Martijn van Oers even later op de paal. Met iets meer zorgvuldigheid in de afwerking zou FC Volendam dus met een goed gevoel de rust kunnen ingaan. Hoewel de oranjehemden helemaal niets weggaven, bleef nu toch weer het risico bestaan dat de bal er aan de andere kant van het veld vanuit het niets wel zomaar zou invallen. Iets dat dit seizoen meer regel dan uitzondering is gebleken.

In de 4e minuut na rust had het inderdaad ook zomaar 0-1 kunnen zijn, maar gelukkig kopte een nauwelijks gehinderde Zwollenaar de bal uit een corner hoog over. Na een half uur spelen leek Roy Tol dan eindelijk de score te openen. Kevin van Gasteren, net als vorige week in Jong Volendam weer sterk spelend, bood Roy met zijn afgemeten voorzet een haast niet te missen kans. Roy kopte de bal echter bij de tweede paal langs de verkeerde kant daarvan. In de 70e minuut werd dan eindelijk de ban gebroken. Nadat de scheidsrechter, na een overtreding, goed voordeel had gegeven, kon Roy richting vijandelijk doel opstomen en invaller Wessel Stuyt op maat bedienen. Wessel faalde niet en liet de 1-0 aantekenen. Met nog een klein kwartier te gaan mocht Derry Murkin zijn opwachting maken. Die had kennelijk snode plannen, want toen hij zag dat ik zijn inbrengen op mijn verslagformulier ging vastleggen riep hij mij toe: “noteer er alvast maar twee!” Hij stond amper twee minuten in het veld, of er kon ook daadwerkelijk een treffer van hem worden opgeschreven. Opnieuw speelde Wessel een belangrijke rol. Hij legde bal vanaf rechts keurig breed op de inkomende Derry, die de bal tegendraads binnen schoot, 2-0. De wedstrijd leek beslist, maar onhandig ingrijpen van Barry Lauwers, die daarvoor nauwelijks op de proef was gesteld, leverde PEC Zwolle in de 88e minuut een strafschop op. Die werd onberispelijk benut, 2-1. De Zwollenaren roken bloed en openden een alles-of-niets slotoffensief. In blessuretijd kregen zij echter de deksel op de neus. Hun uit zijn doel gekomen doelman verspeelde namelijk ver buiten zijn eigen zestien de bal. Daardoor kreeg Alex Plat de bal zomaar in de voeten geschoven. Alex aarzelde geen moment en schoot de bal met veel gevoel en een fraaie boog in het lege doel, 3-1. Drie belangrijke en verdiende punten waren binnen.

- (’70)     1-0 Wessel Stuyt
- (’80)     2-0 Derry Murkin
- (’87)     2-1 PEC Zwolle
- (’90+5) 3-1 Alex Plat

Opstelling FC Volendam O19:
Barry Lauwers, Brian Plat, Marco Tol, Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Alex Plat. Roy Tol (89. Marco Speijk), Jari Vlak, Jason Stekkel (61. Wessel Stuyt), Gani Meholli (77. Derry Murkin), Martijn van Oers (82. Richie Owusu-ansah)

Gerard Veeken

FC Volendam O17 – NEC/FC Oss O17 (0-2)

FC Volendam verliest weer van NEC
FC Volendam O17 begon slap aan de wedstrijd, terwijl er toch het besef moest zijn dat er wat te halen viel. De vorige editie tegen NEC verloren we onterecht. Al in de derde en vijfde minuut waren er twee grote kansen voor NEC. Binnen een kwartier had FC Volendam een flinke tegenvaller met blessures van Brahim en Dean, die gewisseld moesten worden. Onze buitenspelers, in goede vorm de laatste wedstrijden, tegen Almere City kwamen alle zes de doelpunten via de buitenkant, waren deze wedstrijd niet op hun best. Zij hadden weinig tot niets in te brengen. Pas in de 23e minuut de eerste grote kans voor Volendam. Een prachtige pass van Mike, hij had er velen vandaag, belandde bij Jim, maar hij kon het niet afmaken. Wat later nog een aanval via Nick op Taye, maar ook hij redde het net niet. Al met al was het een zeer matige eerste helft.

Na de rust was het rap 0-1. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht door NEC, waar nog iemand geheel vrij stond in de 16, die het fraai afmaakte, 0-1. FC Volendam was vrij machteloos. Op een mooi schot van Cherisio na, werden we niet echt kansrijk. Veel liep over rechts, maar Marcos kreeg de bal niet daar waar we hem graag zagen. In de 73e minuut kreeg NEC een vrije schop vanaf links, na een totaal overbodige overtreding, waarbij de spits vrij in kon koppen. Twee spelhervattingen, twee keer slecht verdedigen, twee goals tegen. Voorin waren er nog wat kansen van Jim en Cherisio, maar NEC beschikte over een uitstekende doelman, die vandaag niet te passeren was.
Samengevat: fouten achterin, machteloos voorin, terecht verloren van een matige tegenstander. Het goede nieuws is dat trainer Ervin goede resultaten behaalt met zijn examens. Daarna met zijn allen naar Ilpendam, waar het gehele team was uitgenodigd door de gastvrije ouders van Sjors. Uw reporter was niet aanwezig, dus hiervan geen verslag.

Volgende week weer thuis tegen Sparta. En wederom kan ik melden dat we wat goed te maken hebben na de geflatteerde nederlaag vorige keer.