Jeugdverslagen FC Volendam 15 oktober 2016

15 oktober 2016

FC Volendam O19 krijgt tegen ADO Den Haag O19 geen loon naar werken (0-0)
FC Volendam O19 kreeg zaterdagmiddag niet wat het verdiende. Vooral in de tweede helft was FC Volendam de bovenliggende partij en kreeg men meerdere mogelijkheden om winnend van het veld te stappen. Het lukte echter niet om zichzelf voor hun goede spel te belonen door de bal tussen te palen te krijgen. De 0-0 ruststand was tevens de eindstand.

De wedstrijd was nog geen 3 minuten onderweg toen het thuisteam al een prima mogelijkheid kreeg om de score te openen. Een afvallende bal, na een mooie pass van achteruit van Darryl Bäly, belandde in de voeten van Jason Stekkel. Jason haalde hard uit, maar zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Daarna nam ADO Den Haag het initiatief over en raakte FC Volendam steeds meer in de verdrukking. Toch konden de Hagenaren niet voorkomen dat Jason Stekkel halverwege het eerste bedrijf opnieuw kansrijk werd. Aangespeeld door Gani Meholli controleerde hij de bal met de borst om vervolgens hard uit te halen. Ten koste van een corner wist een Haagse verdediger schade voor zijn team te voorkomen. Even later ontsnapte FC Volendam aan een achterstand toen de bal, na een snelle uitbraak van ADO Den Haag, geen doel trof, maar voor het doel langs over de achterlijn verdween. Trainer Stanley van Kesteren verweet zijn team in die fase het veld veel te lang te maken, waardoor er teveel ruimte tussen de voorste en achterste linie ontstond en de tegenstander steeds eenvoudig een vrije man daartussen kon inspelen en zo gevaar kon stichten. Gaandeweg vulden de Volendammers dit gelukkig steeds beter in en groeiden zij in de wedstrijd. De wedstrijd kende een hoog tempo met aanvallen en mogelijkheden over en weer. Roy Tol kreeg nog de beste kans voor rust. Hij leidde de aanval zelf in en zag Jason Stekkel goed voor zijn man komen. Jason bood Roy vervolgens een ideale gelegenheid om zijn team met een voorsprong de rust in te laten gaan. Zijn snoeiharde uithaal werd weliswaar licht getoucheerd, maar miste het doel ruim. Zo werd met een brilstand de rust bereikt.
FC Volendam kwam na de pauze sterk uit de kleedkamer. Roy Tol kreeg al heel snel opnieuw een geweldige mogelijkheid om zijn team op voorsprong te zetten. Met een afgemeten steekbal zette Jari Vlak Roy vrij voor de Haagse goalie. Roy kreeg echter ruzie met de bal, verloor daarbij kostbare tijd en zag zijn kans vervolgens in rook opgaan. FC Volendam speelde goed, vol overgave en met veel passie en strijd. Middenvelders Jari Vlak (een prima pot spelend) en Marco Speijk (uiterst nuttig) toonden zich ware kilometervreters en leken onvermoeibaar. Onze defensie gaf nauwelijks iets weg en had in Alex Plat niet alleen een geweldige aanjager, maar bovendien een speler die er na Volendams balverlies voor zorgde dat de bal binnen een paar seconden weer was terugveroverd. Samen met de niet te passeren gelegenheidsrechtsback Nathan Markelo (niet voor niets deel uitmakend van Oranje O18), een ijzersterke Darryl Bäly (kopsterk en onverzettelijk) en de na rust goed ingevallen Dani Mes vormde onze defensie een niet te nemen horde. FC Volendam was de bovenliggende partij en won, in tegenstelling tot de eerste helft, ook bijna steeds de tweede bal. Het wilde echter maar niet lukken zichzelf uit de gecreëerde mogelijkheden met een doelpunt te belonen. Zo was eerst Darryl tweemaal dicht bij een treffer. Zijn halve omhaal uit een corner was helaas te hoog gericht en daarna toonde de Haagse doelman zich spelbreker door de bal met zijn vuisten onschadelijk te maken. Ook na een uitstekende vroege voorzet van Wessel Stuyt had de ban kunnen worden gebroken, maar de bij de tweede paal inglijdende Stekkel kwam daarvoor een teenlengte te kort. ADO Den Haag toonde zich nog slechts dreigend uit spelhervattingen en had daaruit in de 73e minuut ook zomaar succesvol kunnen zijn. Gelukkig kopte de Hagenaar de bal naast de kruising. In de slotfase had Darryl zich alsnog tot matchwinner kunnen laten kronen en zijn team de verdiende overwinning kunnen bezorgen, maar jammer genoeg wist de sluitpost van de gasten zijn kopbal met de vingertoppen tot corner te verwerken. Zo eindigde de wedstrijd met een dubbel gevoel. Teleurgesteld over het puntverlies, maar positief over de geleverde teamprestatie. En juist die was om met elkaar op voort te borduren.

Volgende week heeft ons team vrijaf. Over twee weken treffen wij onze Haagse vrienden opnieuw, maar dan in Den Haag om met elkaar te sparren.

Opstelling FC Volendam O19:
Kyle Saffrie, Nathan Markelo, Alex Plat, Darryl Bäly, Stan Veerman (’46. Dani Mes), Marco Speijk (’79. Martijn van Oers), Roy Tol (’79. Richie Owusu-ansah), Jari Vlak, Jason Stekkel, Gani Meholli, Wessel Stuyt (’69. Derry John Murkin)

Gerard Veeken

AZ O17 - FC Volendam O17 (2-2)

FC Volendam pakt eerste punt in prima wedstrijd
Het eerste kwartier begonnen beide teams vrij voorzichtig. Pas in de zeventiende minuut was er de eerste doelpoging van FC Volendam. Dean mocht op rechts een vrije schop nemen. Helaas reageerde niemand daarop en ging de bal rakelings voorlangs. Enkele minuten later prima storend werk van Maxwell, die Jim in stelling bracht. Zijn prachtschot kon net door de keeper worden overgetikt. Vlak daarna mocht Dean weer een vrije schop nemen van rechts. Via een kopbal van Brian op de keeper belandde de bal bij Vicente die raak kopte, 0-1. AZ kwam nauwelijks tot echte kansen. Op een paar slordigheden na speelde FC Volendam een uitstekende eerste helft.

AZ begon veel sterker aan de tweede helft en na vijf minuten was er de gelijkmaker. Balverlies op het middenveld, de bal wordt op de sprintende spits gespeeld en op het randje van buitenspel schoot hij beheerst binnen, 1-1. Een paar minuten later speelde Taye op rechts Jim aan, maar hij schoot helaas over de bal heen. Aan de andere kant kreeg AZ een vrije schop buiten de 16. Deze kon door onoplettendheid in de achterhoede simpel worden ingekopt, 2-1. De laatste tien minuten ging FC Volendam vol op de aanval, waardoor er achterin wel wat gaten vielen, maar Stan stond uitstekend te keepen. Een paar minuten voor tijd werd de bal diep gespeeld, Mike kon de bal doorkoppen naar Taye, die onderuit werd gehaald binnen de 16, penalty. Jim zag zijn eerste inzet gestopt, maar in de rebound wist hij toch te scoren, 2-2.

Een terechte uitslag en het eerste punt is binnen. Als we zo blijven spelen zullen er zeker meer volgen. Een weekje vakantie en dan over twee weken naar FC Utrecht. Weer wat goed te maken, na een stevig verlies in een oefenwedstrijd.

Opstelling FC Volendam O17:
Stan Zoetebier, Nick Kraaijmolen (61e Cherisio Goudland), Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Dean James ( 55e Marcos Meijer), Bram van de Wiel, Taye Lee, Niroel Kanhai (79e Brahim Atmani), Vicente Besuijen, Jim Beers, Maxwell Asare

Sander Aarden

FC Volendam O15 boekt tegen FC Twente O15 eerste overwinning uit (3-4)
Een lange reis, mede door een file, van bijna twee en een halfuur naar Hengelo bleek achteraf geen nadelige gevolgen te hebben op de zeer verdiende winst op FC Twente Onder 15 jaar.

De eerste helft werd uiteindelijk de opwarmer voor een gedreven tweede helft. In deze eerste helft waren de hoogtepunten op de vingers van een hand te tellen. Veel balverlies en onnodige fouten waren meer regel dan uitzondering. Door dit slordige spel kon Twente twee keer profiteren, waarvan een keer vanaf de penaltystip. Als we hier alerter hadden gereageerd was de prachtige safe van Ciro mogelijk niet voor niets geweest.
De spitsen hadden het moeilijk tegen een sterke laatste linie van Twente, onder aanvoering van de nummer drie die veel overtredingen nodig had. Een terechte gele kaart was uiteindelijk een optelsom voor de scheidsrechter.

Na de rust een totaal ander Volendam. Het besefte dat er wel degelijk punten mee naar huis konden worden genomen uit Twente. Al na zeven minuten een goede kans voor Ludnardo, na prima ingrijpen op het middenveld door Calvin. In de tiende minuut was het Jaymillio die de bal in het zijnet zag verdwijnen. Dit was het moment voor de ploeg om er nog een schepje boven op te doen en het Twente steeds moeilijker te maken. Een strakke vrije trap van Sam werd door Daan keurig in de verre hoek geschoten en de aansluitingstreffer was een feit. Volendam bleef de Tukkers onder druk zetten door snel te storen en adequaat in te grijpen. In de twintigste minuut werd dit beloond met een tweede doelpunt. Sam gaf een prachtige voorzet door het midden op Jaymillio, die vervolgens weinig moeite had om de keeper te omspelen. In de tweeëntwintigste minuut was het bijna weer raak door een afstandsschot van Calvin. De verlossende en zeer verdiende derde en vierde doelpunten kwamen voor rekening van Ludnardo. Hierbij moet wel aangetekend worden, dat ze tot stand kwamen door goed samenspel van het gehele team.
Dat Twente uiteindelijk in de drieëndertigste minuut de 3-4 kon maken was uitsluitend voor de statistieken. De verdediging van Volendam bleek gedurende de gehele tweede helft onneembaar voor Twente. Jammer dat Amoah uiteindelijk zijn derde gele kaart van dit seizoen moest incasseren. Soms is stevig ingrijpen als laatste man ook een kwaliteit.
Al met al een zeer verdiende overwinning, waarmee met een goed gevoel naar de altijd lastige uitwedstrijd bij Vitesse gewerkt kan worden op zaterdag 29 oktober om 12 uur.

Opstelling FC Volendam O15:
Ciro Verkooijen, Teyrese Simons, Amoah Sam (69’ Camiel Dijkers), Mitch van Kempen, Gedion Meridina, Sam Lutenschutz, Ludnardo Schoop, Daan Steur, Jaymillio Pinas, Calvin Twigt O15, Dichairo Hart (54e Wilkins Afriyie, O15)
Niet gespeeld: Lex Veerman en Thomas Brand O15

FC Volendam 014 verliest van PEC Zwolle O14 (2-4)
FC Volendam O14 heeft zaterdag met 2-4 verloren van PEC Zwolle O14. Na een matige eerste helft werd de ruststand bereikt met 0-3. In de tweede helft kwam FC Volendam wat beter in de wedstrijd wat uiteindelijk een 2-4 einduitslag opleverde.

Na de laatste verloren competitiewedstrijd tegen Feyenoord hadden de mannen nog twee oefenwedstrijden gespeeld met wisselend resultaat. De eerste werd ruim verloren en midweeks wonnen we met ruime cijfers. Nu was PEC Zwolle de tegenstander. Een team dat net als FC Volendam wisselende resultaten had geboekt.
We begonnen best goed aan deze wedstrijd. Want al heel snel verscheen Deschawntey oog-in-oog met doelman Renkel van PEC Zwolle. Helaas verdween de bal via het lichaam van deze doelman net over de lat. En in de eerste de beste aanval van Zwolle leken zij op voorsprong te komen. De spits verschalkte Mike met een fraaie stift. De meegelopen spits schoof de bal echter vanuit buitenspelpositie binnen, terwijl de bal al bijna over de lijn was. Het duurde echter niet lang voordat PEC Zwolle alsnog op voorsprong kon komen. Een indraaiende vrije trap werd door Mike verkeerd beoordeeld en de verdediger Fuller profiteerde, 0-1. De periode hierna speelde FC Volendam bijzonder onzeker en slordig. We zien regelmatig hoe goed we allemaal kunnen voetballen, maar daar was nu even weinig van te zien. En Zwolle maakte dankbaar gebruik van de foutjes die er gemaakt werden. Eerst kopte Zwollenaar Stef van Oene geheel vrijstaand de 0-2 binnen uit opnieuw een vrije trap. En na wat getreuzel kon de sterke spits Amadou Diallo ook nog voor 0-3 zorgen.
Na de rust stond het ook al heel snel 0-4 door opnieuw Stef van Oene. Opnieuw was het een indraaiende vrije trap, en opnieuw kon Stef van Oene vogelvrij binnenkoppen. Na dit doelpunt herpakte FC Volendam zich enigszins. De tussenstand werd even vergeten en we begonnen bij vlagen goed te voetballen. In plaats van de in eerste instantie steeds gehanteerde lange pass werden er voetballende oplossingen bedacht. En dit wierp zijn vruchten af. Na een slimme pass van Jesse Lobbes scoorde Deshawntey halverwege de tweede helft de 1-4. Vijf minuten later scoorde Joey op bijzonder fraaie wijze de 2-4 uit een vrije trap. We probeerden het wel maar verder kwamen we helaas niet meer. We waren vandaag niet bij machte om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Ondanks dat er vandaag natuurlijk niet echt goed werd gespeeld, had zelfs vandaag een nederlaag niet nodig geweest. Wanneer er bij de drie doelpunten uit de vrije trappen een goede organisatie was geweest, dan hadden we niet verloren. Dus de coaching zal vanaf nu beter moeten met dit soort momenten.
De aankomende week hebben we vakantie. In de week erna pakken we de draad weer op en gaan we gewoon weer verder met leren en beter worden.

Opstelling FC Volendam O14:
Mike Bakker, Sam Leijen, Ibrahima Camara, Levi van Duijl, Jordy Dietz, Joey Antonioli, Björn Schaap (36e Jesse Lobbes), Mitchi Huijsman, Gyani Manuel (36e Milijano Anastatia), Deshawntey de Sanders

Ajax O13 -FC Volendam O13 (4-4)
Zaterdag is aan de ongeslagen reeks van Ajax O13 op De Toekomst in Amsterdam een eind gekomen tegen FC Volendam O13. FC Volendam O13 heeft gezorgd voor het eerste puntenverlies van de koploper. In een spectaculaire wedstrijd onder grote belangstelling was het FC Volendam dat zijn visitekaarte afgaf. De hele week was er goed getraind en waren de spelers mentaal voorbereid tot in de kleedkamer aan toe door de technische staf (Tamer Aransoglu en Ruben Neefjes). Ondanks dat de selectie was uitgedund vanwege het doorschuiven naar FC Volendam O14 van Ibrahim Camara, Bjorn Schaap en Jessy Lobbes en na een kwartier het uitvallen van Tim Stouthart met een blessure, was het genieten op het veld. Het succes zat in de goede samenwerking en teamspirit bij balbezit en balverlies. Toch was het Ajax dat het eerste doelpunt maakte in de zevende minuut, 1-0, maar de gelijkmaker bleef niet lang uit en het was Ziggy die werd gelanceerd. Hij schoot de bal tegen de keeper, maar Elmo Pieters was er als de kippen bij om de bal in een leeg doel te schieten 1-1. Een meer dan terechte tussenstand in de achtste minuut. Na wat kansen over en weer werd er niet meer gescoord in de eerste helft.
Na de rust was het Volendam dat heel sterk begon en in de 32e minuut op voorsprong kwam door Ziggy die op snelheid en kracht de Ajax verdediging zijn hielen liet zien en tevens de keeper passeerde, 1-2. De vreugde duurde tot de 42e minuut toen Ajax langszij kwam door een goed genomen vrije trap vanaf de 16 meter, 2-2. De krachten werden weer gebundeld en het was in de 44e minuut weer raak voor Volendam, 2-3 door de goed spelende Ziggy, maar weer maakte Ajax gelijk, 3-3. De Volendammers hadden echter honger naar nog meer goals en tot groot vermaak van de aanwezigen (behalve de Ajax gezinden) werd er weer gescoord door Ziggy, 3-4. Net voor het einde maakte Ajax toch nog de gelijkmaker, 4-4. In de 60e minuut en in blessuretijd miste Ajax nog een kans op de overwinning, maar gelukkig voor Volendam werd deze bal overgeschoten en bleef het 4-4. Heel veel bezoekers en ouders hadden een geweldige wedstrijd gezien met een juiste uitslag.
1) Quinten Koning 2) Daan Sier 3) Tim Stouthart (15e minuut vervangen door Myron Mau-Asam) 4) Yarno Freyee 5) Tom Smit 6) Justin Tolsma 7) Wesley Artmanni 8) Sam de Hingh 9) Elmo Pieters 10) Edwin Ansah 11) Ezechiel Fiemawhle (Ziggy) 12) Myron Mau-Asam 13) Souvian Nelson 16) Berend Hoving. Rens Langeveld was geblesseerd.

Peter Jonk

FC Volendam O12 verliest nipt bij ADO Den Haag (7-6)
Na de goede zeges op PSV en Almere City heeft FC Volendam O12 de goede lijn niet door kunnen trekken tegen ADO Den Haag. Hoewel de score de hele wedstrijd gelijk op ging en het stuivertje wisselen was, moest gezegd worden dat ADO in de eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was. De ploeg kreeg meer kansen, maar mede door goed keeperswerk aan Volendamse kant bleef de schade beperkt. In blokje drie en vier ging Volendam iets beter voetballen, maar kon juist ADO in de omschakeling profiteren. Nadat de O12 terug kwam tot 7-6 kreeg Jort Kos een grote mogelijkheid op de 7-7. Hij speelde zichzelf vrij, haalde verwoestend uit, maar trof de paal op zijn weg. Waar een gelijkspel gezien het vertoonde spel het maximale was geweest en waarop de O12 recht op had, ging de ploeg misschien wel onterecht met lege handen naar huis.