Jeugdverslagen FC Volendam 17 september 2016

17 september 2016

FC Volendam O19 krijgt tegen Willem II O19 niet wat het verdient (1-0)

Na het verlies tegen Ajax en PSV is het FC Volendam O19 ook zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen Willem II O19 niet gelukt de eerste punten binnen te halen. Vijf minuten na rust stelde een onfortuinlijke kluts via het lichaam van de scheidsrechter een Tricolore in staat de winnende treffer te produceren. Een gelijkspel zou de verhoudingen binnen het veld beter hebben weergeven, maar FC Volendam kreeg niet wat het verdiende en bleef dus opnieuw met lege handen achter.
De gastheren probeerden hun tegenstander meteen te overdonderen. Willem II zette vol druk en kreeg al in de tweede minuut een goede mogelijkheid om FC Volendam een mentaal tikje te geven. Gelukkig ging de kopbal rakelings naast. Van een warme start aan Volendamse zijde was minder sprake. Het duurde even voor de oranjehemden op gang kwamen en zich aan de Tilburgse druk konden ontworstelen. Langzamerhand kwam FC Volendam steeds meer op stoom en ontspon zich een gelijkwaardig duel. De beste kansen waren voor FC Volendam. Roy Tol had zijn team in de 14e minuut een prima dienst kunnen bewijzen door een opgelegde kans te benutten. Hij schoof de bal helaas in het zijnet. Twee minuten later drong Martijn van Oers met een prima actie de vijandelijke 16 binnen. De hakbal daarna van Jason Stekkel was net niet hard genoeg om de keeper te verschalken. Ook een mooie vrije trap van Jari Vlak trof geen doel. Na ruim een half uur spelen dook Martijn van Oers opnieuw gevaarlijk in de 16 van Willem II op. Hij legde de bal goed terug op Gani Meholli, maar de beslissende uithaal bleef uit. FC Volendam had zijn zaakjes verdedigend keurig op orde en gaf vrijwel niets weg. En viel er eens een gaatje achterin, dan werd die keurig door onze achterste lijn, waarin Nathan Markelo en Alex Plat weer een belangrijke rol vertolkten, dichtgelopen. Kort voor rust kreeg het thuisteam toch ineens een uitzonderlijke kans om de score te openen. Gelukkig lobde de Tilburgse aanvaller de bal over de kruising. Zo werd met een brilstand de rust bereikt.

Ook na de hervatting kwam Willem II als een komeet uit de startblokken, in een poging een snelle voorsprong te bewerkstelligen. Binnen vijf minuten konden zij al juichen. Zij kregen daarbij de onbedoelde hulp van de scheidsrechter. Via zijn lichaam klutste de bal pardoes voor de voeten van Willem II-speler Zakaria Aboukhlal. Die aarzelde geen ogenblik om dit kadootje uit te pakken, 1-0. FC Volendam slaagde er niet meer in het niveau van de eerste helft te halen. Het was steeds ‘net niet’. Er werd bijna geen enkele afvallende bal gewonnen en steeds kwam men een stapje te laat. Met nog ruim twintig minuten te gaan ging FC Volendam steeds opportunistischer spelen. Willem II kreeg daardoor meer ruimte om te counteren. Slechts eenmaal kregen zij daardoor een open kans. Doelman Kyle Saffrie was reeds verslagen, maar de Tilburger schoot gelukkig in het zijnet. Onze mannen kregen daarna een aantal mogelijkheden om langszij te komen en ten minste een gelijkspel af te dwingen. Hij wilde er niet in! Nadat een vrije trap van Jari de lat had gescheerd, kreeg Roy Tol de allerbeste kans om de dik verdiende gelijkmaker op zijn naam te schrijven. Hij verscheen oog in oog met de keeper en koos voor de verste hoek. De sluitpost was kansloos, maar de paal wierp zich op als spelbreker. Die keerde zijn inzet. In de slotminuut kreeg Marco Tol de laatste kans om ons team loon naar werken te geven. Zijn kopbal werd echter vakkundig door de doelman over de lat gewerkt. Zo kreeg Willem II meer dan het verdiende en stonden wij onverdiend met lege handen.

Komende zaterdag wacht de verre uitwedstrijd in Kerkrade tegen Roda JC O19. Met dezelfde instelling en werklust als vandaag, en misschien ook eens een beetje geluk, is het een kwestie van tijd dat de eerste winstpunten een feit zullen zijn.

- (’50) 1-0 Willem II (Zakaria Aboukhlal)

Opstelling FC Volendam O19:
Kyle Saffrie, Nathan Markelo, Alex Plat, Marco Tol, Stan Veerman, Marco Speijk (’63 Derry John Murkin), Roy Tol, Jari Vlak, Jason Stekkel (’77 Wessel Stuyt), Gani Meholli, Martijn van Oers

Gerard Veeken

Klik voor het fotoverslag op de link hieronder.

FC Volendam O17 – NEC/FC Oss O17 (0-2)

FC Volendam verliest onterecht in spannende wedstrijd
Na de blamage van vorige week had Volendam wat goed te maken, tegen een van de directe concurrenten voor de achtste plaats na de eerste ronde. Er werd van begin af aan met veel inzet gespeeld. FC Volendam was sterker, toch waren de eerste kansjes voor NEC door matig verdedigen aan de linker kant. Pas vanaf de twintigste minuut ontstonden er wat kansen aan Volendamkant. Een vrije schop van Vicente belandde bij Mike, maar zijn inzet werd gestopt. Minuutje later een knappe 1-2 tussen Vicente en Jim, maar ook het schot van Vicente werd gestopt. Daarna nog een prima pass van Mike op Bram en weer werd Vicente aangespeeld, maar zijn schot ging via de keeper net naast. In de 39e minuut balverlies op eigen helft, enkele verdedigers werden eruit gelopen, Rob komt zijn doel uit, en NEC scoort met een knappe lob 0-1. Ondanks dat was het een aantrekkelijke eerste helft, waar de wil om te winnen duidelijk aanwezig was.

Meteen na de aftrap in de tweede helft een solo van Vicente, maar ook hieruit werd niet gescoord. Na vijf minuten stond NEC met tien man wegens een terechte rode kaart. FC Volendam speelde vol op de aanval en achterin stond het goed. NEC kreeg niet een kans meer. Zowel via rechts als links volgde de ene na de andere aanval, met regelmatig goede voorzetten, maar deze belandden helaas te vaak bij NEC-spelers. Hun verdediging stond goed. Lange Mike werd ook nog eens naar voren gestuurd, maar FC Volendam had er moeite mee hem te vinden. Door veel onnodig tijdrekken door NEC kwam er ruim vijf minuten bij. Het wachten was op een zeer verdiende gelijkmaker, en naar de verhoudingen kijkend, was ook een overwinning verdiend geweest. In blessuretijd, wist een aanvaller van NEC toch door onze verdediging te glippen, liet zich over de hand van Stan vallen, dus kreeg NEC nog een penalty cadeau, eindstand 0-2. De boys zaten er verslagen bij in de kleedkamer. Mannen, met deze inzet en spirit naar de volgende wedstrijd, thuis tegen koploper Sparta, weer een heel ander kaliber.

Opstelling FC Volendam O17:
Rob Tol (41e Stan Zoetebier), Nick Kaaijmolen , Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Dean James, Bram van de Wiel , Marcos Meijer , Maxwell Asare (69e Cherisio Goudland), Taye Lee ( 54e Shurny Marengo), Jim Beers, Vicente Besuijen.

Sander Aarden

FC Volendam O15 - SC Heerenveen O15 1 – 4
Na een week prima trainen ontvingen we vandaag SC Heerenveen in ons eigen stadion. Met de wetenschap dat het team niet met een complete selectie aan de wedstrijd kon starten. Door blessures en een schorsing werd er een beroep gedaan op twee spelers uit Onder 14 jaar. Tijdens de warming up bleek ook Sam niet in staat om een wedstrijd te spelen en haakte teleurgesteld af. Direct vanaf de aftrap kwam FC Volendam gevaarlijk voor het doel van SC Heerenveen, zowel Jaymillio als Dichairo kregen kans de score te openen. In de vervolgfase ging het spel over en weer zonder noemenswaardige kansen voor beide partijen. Timo verrichtte in de twintigste minuut een prima redding, nadat een speler van Heerenveen door de Volendam verdediging heen slalomde. Na een kopduel in de 24e minuut tussen Lex en een Heerenveenspeler bleven beide spelers geblesseerd op de grond liggen. De speler van Heerenveen kon de wedstrijd vervolgen, maar Lex verliet het veld met zoals het zich liet aanzien mogelijk een gebroken neus. Later is in het ziekenhuis geconstateerd dat de neus wel wat scheef staat en dat aan de hand van nader onderzoek op zondag bepaald wordt hoe de verdere behandeling plaats gaat vinden. We wensen Lex een spoedig herstel. Direct na de spelhervatting wist Heerenveen gebruik te maken van een overtal situatie, Volendam stond nog met tien man op het veld, en scoorde de 0-1. Door het wegvallen van Lex was het noodzakelijk om een aantal omzettingen te doen in het team. Amoah en Andrei zakten een linie en Ludnardo ging spelen op de linksbuiten positie. In de vervolgperiode tot de rust pakte Volendam de wedstrijd goed op, wat resulteerde in een kopbal van Ludnardo uit een corner van Camiel. Deze verdween helaas in de handen van de keeper. Enkele minuten later, in de blessure tijd van de eerste helft, was het verdiend raak voor Volendam. Een voorzet van Gedion bereikte Jaymillio die de bal vlekkeloos achter de keeper kopte, 1-1.

De tweede helft startten we wederom sterk, maar door onnodig balverlies gaven we Heerenveen de kans om de 1-2 te maken. Na deze tegentreffer kwam Volendam niet goed meer in het spel en werden afspraken niet meer nagekomen. Er werd veelvuldig balverlies geleden. Hierdoor was het noodzakelijk enkele keren aan de noodrem te trekken om een grotere nederlaag te voorkomen. Met als resultaat drie gele kaarten. Door slordige en rommelige spel, waarbij de linies veel te ver uit elkaar gingen spelen, brachten we Heerenveen in een zetel en die profiteerde daar dan ook dankbaar van en scoorde de 1-3. In het tweede deel van de tweede helft werden er nog wel enkele doel pogingen gedaan door Andrei en Jaymillio, maar helaas werd daaruit niet meer gescoord. Heerenveen wist in de slotfase nog wel een keer het net te treffen na zeer knullig bal verlies op het middenveld. Het balverlies was een gevolg van slechte communicatie door de Volendam spelers onderling. Een verlies dat zeker niet nodig was. Heerenveen was vandaag de te kloppen ploeg. Met wat meer geluk, maar ook overleg en afspraken nakomen zal het de volgende keren zeker beter gaan.

Opstelling FC Volendam O15:
Timo Molenaar, Teyrese Simons, Lex Veerman ( 24e Ludnardo Schoop), Mitch van Kempen, Gedion Meridina, Jerom Jager, Camiel Dijkers (55e Gyani Manuel), Amoah Sam, Andrei Vossen, Jaymillio Pinas, Dichairo Hart.

FC Volendam 014 boekt eerste overwinning (4-0)
FC Volendam o14 heeft zaterdag haar eerste overwinning van het seizoen behaald. Na een ruststand van 1-0 werd het uiteindelijk 4-0 voor FC Volendam. De grootste zorgen voor de trainers Guido en Jarno zaten hem in de bezetting. Er ontbraken nogal wat spelers om verschillende redenen. We moesten het buiten de geblesseerde spelers ook nog eens doen zonder Jerôme en Gyani die mee mochten met FC Volendam O15. Gelukkig was Jordy Dietz wel weer beschikbaar na lang blessureleed. En zo startten we de wedstrijd met drie O13 spelers in de basis en slechts een veldspeler en een keeper op de bank. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat FC Volendam de punten in huis moest gaan houden. We waren gewoon simpelweg sterker dan ADO. Nadat de eerste goede mogelijkheid nog werd gemist door Deshawntey brak Calvin halverwege de eerste helft de ban. Na een mooie assist van Joey schoot Calvin via de binnenkant van de paal de verdiende 1-0 binnen. Het enige wat we onszelf konden aanrekenen was dat we niet al voor de rust de wedstrijd hadden beslist. Zo keerde de uitstekende doelman Van de Heuvel van ADO de prima ingeschoten vrije trap van Joey wat bij vrijwel elke andere doelman waarschijnlijk een doelpunt zou zijn geweest.
Na de rust hetzelfde spelbeeld. Volendam drong ADO terug en het wachten was op de 2-0. Het had echter nog spannend kunnen worden wanneer de 1-1 van ADO was goedgekeurd. Maar de speler van ADO scoorde, gelukkig voor FC Volendam, uit buitenspelpositie. ADO kon eigenlijk alleen voor gevaar zorgen vanuit vrije trappen en corners. Verder had FC Volendam de zaakjes prima onder controle. Halverwege de tweede helft bracht Deshawntey de beslissing na een fraaie assist van Mitchi. Na wat halve mogelijkheden was het in de eindfase alsnog twee keer raak. Eerst scoorde Deshawntey zijn tweede en FC Volendams derde goal na een assist van Calvin. En Mitchi scoorde de laatste goal van de wedstrijd. Hij stoomde zelf op en bleef koel alleen voor de doelman 4-0.
Goede wedstrijd, mooie uitslag en gelukkig niet nog meer blessures. Complimenten aan de gehele groep die opnieuw keihard heeft geknokt voor een goed resultaat. De jongens van de O13 hebben opnieuw aangetoond ook in deze leeftijdscategorie prima mee te kunnen, klasse!!!
Volgende week spelen we uit bij Ajax op sportpark De Toekomst om 12:00 uur.

Opstelling FC Volendam:
Mike Bakker, Tim Stouthart, Ibrahima Camara, Sam Leijen, Jordy Dietz, Calvin Twigt ©,Mitchi Huijsman, Björn Schaap, Joey Antonioli, Wilkins Afriyie,( 60e Milijano Anastatia), Deshawntey de Sanders)
Patrick Sombroek

SC Heerenveen O13 - FC Volendam O13 (2-5)
Zaterdag was de reis naar Heerenveen en deze wedstrijd is voor de Volendammers goed afgelopen. In het team waren veel wissels en aanpassingen. Drie spelers waren doorgeschoven naar de O14 en er was een blessure van Sam de Hingh. Een speler (Melvin Houtman) van de O12 werd doorgeschoven. Die speelde een foutloze wedstrijd.
In het begin was het een beetje zoeken, waarna het begon te lopen; goede combinaties en aanvallen op het doel van Heerenveen en een goal kon niet uitblijven. Het was in de 21e minuut dat Ziggy eerst een goede kans rakelings naast schoot en even daarna was het wel raak op aangeven van Wesley Artmanni . Op links won hij het van zijn tegenspeler op snelheid en de 0-1 was een feit. Snel hierna liet ook Edwin Ansah van zich horen en maakte de 0-2 op slag van rust, maar Heerenveen kon in blessuretijd toch nog tegenscoren door een penalty, nadat Justin Tolsma zijn tegenspeler omverkegelde in de 16 na een corner.
Na een wissel van keeper Quinten Koning door Berend Hoving werd er na enkele mededelingen in de kleedkamer van trainer Tamer goed begonnen aan de tweede helft. Volendam kreeg in de 36e minuut op twintig meter van het doel een vrije trap die door Jessy Lobbes goed werd ingeschoten in de driehoek en de keeper had er geen antwoord op,1-3. Ook na deze goal werd er fantastisch gespeeld en ook de 1-4 door Ziggy (Ezechiel Fiemahwle) en de 1-5 door Myron Mau-Assam die ook nog van richting werd veranderd. Na deze goal was de concentratie iets minder en in de 54e minuut kon Heerenveen nog tegenscoren 2-5 wat tevens de einduitslag was. Rest nog te vertellen dat het complete team de complimenten verdiende voor de goede inzet .
Volgende week komt De Graafschap naar Volendam en zullen we proberen om de punten hier te houden.

1) Quinten Koning 2) Daan Sier 3) Melvin Houtman 4) Jessy Lobbes 5) Jarno Freyee 6) Souvian Nelson 7) Wesley Artmanni 8) Myron Mau-Assam 9) Edwin Ansah 10) Elmo Pieters 11) Ezechiel Fiemahwle 12) Justin Tolsma 13) Tom Smit 14 ) Rens Langeveld 16) Berend Hoving

FC Volendam O12 verliest ruim van AZ O12 (3-11)
Na de ruime overwinning op Excelsior heeft O12 op eigen veld verloren van AZ O12. De Volendammers die zonder Melvin (basis bij onder 13) speelden konden in het begin van de wedstrijd nog aardig mee met AZ. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de Alkmaarders sterker en de fouten aan Volendamse kant afgestraft. Halverwege resulteerde dit in een 2-7 tussenstand, waarna AZ er met een 3-11 overwinning vandoor ging.

Doelpuntenmakers: David Petrovic, Nash Bijnoe en Mika van der Horst.