Jeugdverslagen FC Volendam 18 februari 2017

18 februari 2017

Gebrek aan scorend vermogen nekt FC Volendam O19

sc Heerenveen O19 - FC Volendam O19 (2-0)
Als je niet scoort, kun je ook niet winnen! Het is een variant op een van de vele legendarische uitspraken van Johan Cruijff, maar het is andermaal de achilleshiel gebleken van ons team. Je kunt goed spelen en veel kansen creëren, maar het gaat er uiteindelijk om dat de bal tussen de palen eindigt. Het wilde zaterdagmiddag niet lukken, terwijl de gastheren van hun spaarzame kansen er wel twee wisten te benutten. Zodoende bleven de drie punten in Heerenveen.

Net als FC Groningen, onze tegenstander van vorige week, bleken de spelers van sc Heerenveen O19 ook wekelijks negenmaal op het trainingsveld te verschijnen. Dit aantal steekt schril af tegen de vier keer per week dat onze mannen aan een training worden onderworpen. Vooraf was de vraag dan ook of het verschil in trainingsuren de doorslag zou geven, dan wel dat de voetbalkwaliteiten van de Volendammers toch toereikend waren om die trainingsachterstand te kunnen compenseren. Naast hun surplus aan trainingsarbeid waren de Heerenveners echter ook fysiek gezien superieur. Al snel werd duidelijk dat de oranjehemden beslist niet voor hun tegenstander onder deden. FC Volendam, met Alex Plat weer in de gelederen, evenals debuterend O17-speler Sjors Kramer, startte goed. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Darryl Bäly. Helaas kopte hij de corner van Jari Vlak over het doel. De Friezen gaven achterin veel ruimte weg, maar FC Volendam wist uit de daardoor ontstane mogelijkheden geen profijt te trekken. Zowel Roy Tol als Richie Owusu-ansah doken kansrijk voor het vijandelijk doel op, maar slaagden er niet in de Friese doelman te passeren. Ook Heerenveen werd een paar keer gevaarlijk. Eerst was het Darryl die met een geweldige sliding redding bracht en enkele minuten later had Volendam geluk toen een harde schuiver via de buitenkant van de paal over de achterlijn verdween. Gedurende de eerste 25 minuten hadden onze mannen de touwtjes goed in handen. Daarna begon het overwicht echter enigszins af te nemen. In de 29e minuut was Sjors Kramer zijn directe tegenstander met een prima tackle de baas, maar toen hij vervolgens probeerde om de bal uit onze 16 weg te werken, schoof hij de bal precies in de voeten van een inkomende aanvaller van de thuisploeg. Die wist daar wel raad mee. Hij bracht zijn team onverdiend op voorsprong. Vervolgens was Volendam heel dicht bij de gelijkmaker, maar het lukte Richie Owusu-ansah niet om de voorzet van de op rechts weer doorgebroken Roy Tol goed te raken. Wrang was het dan ook dat de arbitrage, op slag van rust, opzichtig in de fout ging. Na flink duw- en trekwerk manoeuvreerde Heerenveen-speler Magnusson zich in een zodanig positie dat hij de bal uit een corner gemakkelijk over de doellijn kon werken. Van grote afstand kon iedereen zijn overtreding zien, maar de scheidsrechter en zijn dichtstbijzijnde assistent hadden niets onoorbaars waargenomen. Zo kwam sc Heerenveen onterecht en wel heel gemakkelijk aan zijn tweede treffer.

Het was zaak om in de tweede helft snel een tegentreffer te produceren, zodat er weer zicht kwam op een goed resultaat. Al binnen een minuut kreeg Roy Tol een opgelegde kans om de gewenste goal tot stand te brengen, maar de doelman slaagde erin zijn inzet, ten koste van een corner, onschadelijk te maken. Hoewel verwacht mocht worden dat het fysieke overwicht van sc Heerenveen, evenals hun extra trainingsuren, ertoe zouden leiden dat zij gemakkelijk overeind zouden blijven, bleven de Volendammers hen met opportunistisch spel het vuur na aan de schenen leggen. Aanval na aanval golfde op het Friese doel af, maar hij wilde er gewoon niet in. Een bloemlezing: Richie kwam net niet goed uit bij een voorzet van Roy, Stan Veerman kopte over uit een corner, Jari kon doeltreffend uithalen, maar verkoos de bal af te leggen, Derry Murkin raakte een voorzet van Wessel Stuyt met het achterhoofd en tenslotte kon een vrije trap van Roy door de doelman ternauwernood naast zijn doel worden getikt. Kortom: kansen te over, maar scoren ho maar. Heerenveen wist daar in de tweede helft slechts één kans tegenover te stellen, en die ontstond ook nog eens uit een slippertje van een van onze eigen verdedigers. Zo bleef het bij 2-0.

Ondanks deze zure nederlaag hoeven onze mannen zichzelf niets te verwijten. Zij hebben keihard gewerkt en menig kans gecreëerd, maar als je niet scoort, kun je ook niet winnen.

Scoreverloop:
- (’29) 1-0
- (’45) 2-0

Opstelling FC Volendam O19:
Kyle Saffrie, Sjors Kramer (65. Marco Speijk), Nathan Markelo, Darryl Bäly, Stan Veerman, Alex Plat, Roy Tol, Jari Vlak, Jason Stekkel (76. Wessel Stuyt), Martijn van Oers, Richie Owusu-ansah (76. Derry Murkin)

Gerard Veeken

FC Volendam O17 –FC Emmen O17 (2-2)
Na twee teleurstellende nederlagen werd het weer eens tijd om punten te gaan pakken, ditmaal tegen koploper FC Emmen. De tegenstander startte sterker, maar het was FC Volendam dat de eerste kans kreeg via een kopbal van Cherisio, net over. In de negende minuut werd de spits van FC Emmen in duidelijke buitenspelpositie aangespeeld en die kon onverwachts de 0-1 binnenschieten. De scheids ging nog even informeren bij zijn assistent, die geheel fout stond opgesteld, maar die was zeker van zijn zaak. Later in de wedstrijd zou blijken dat de samenwerking beroerd was. Met een vrije schop van Mike, net over, en een enorme kans van Bram, net naast, ging FC Volendam op jacht naar de gelijkmaker. Het was na ruim een half uur dat FC Volendam daarin slaagde. Een vrije schop van Shurney belandde bij de tweede paal, ditmaal onbereikbaar voor de lange doelman van FC Emmen, waar Mike fraai kon binnenkoppen, 1-1.

In de tweede helft werd het een zeer aantrekkelijk duel, waarbij beide teams vol voor de winst gingen. Al in de eerste minuut ging Taye alleen op de keeper af, maar deze redde bekwaam. Een paar minuten later hetzelfde aan de andere kant, en ook Stan stond zijn mannetje. Even later mocht Bram een corner van links nemen. Ook deze werd prima ingekopt door Mike, 2-1. Het zevende doelpunt na de winterstop uit een spelhervatting, twee penalty’s, twee vrije schoppen en drie corners. Na ruim een kwartier kreeg FC Emmen drie enorme kansen, veroorzaakt door dom balverlies op het middenveld en te traag handelen in de achterhoede. De eerste ging erin, 2-2, de volgende gingen gelukkig net naast. Vlak daarna kreeg FC Volendam vier goede kansen; Shurney, met een fraaie actie op links, schot net naast, Cherisio, idem dito vanaf rechts schiet rakelings voorlangs, Mike soleert vanaf de middellijn en schiet op de keeper, en zelf Nick ging mee in de aanval, kapt keurig een mannetje uit en schiet dan net over. Het bleef spannend tot het eind. Een een paar minuten voor tijd kon Stan op het nippertje redden. Hij kwam daarbij wel met zijn hoofd tegen de paal. Hij moest er meteen uit om wat hechtingen te laten plaatsen. Volgende week is hij er gewoon weer bij. Al met al een terechte uitslag tegen een goede ploeg, hoewel sommige spelers van mening waren dat we twee punten verloren hadden. Volgende week naar FC Twente om drie punten op te halen.

Opstelling FC Volendam O17:
Stan Zoetebier (77e Rob Tol), Nick Kaaijmolen, Brahim Atmani (73e Micky van de Ven), Mike Eerdhuijzen, Maxwell Asare, Bram van de Wiel, Taye Lee, Cherisio Goudland, Marcos Meijer (79e Jip Molenaar), Jim Beers, Shurny Marengo.

Sander Aarden

FC Volendam O15 doet prima zaken tegen Feyenoord O15 (0-1)
Na het verlies tegen Ajax op dinsdagavond 7 februari en een afgelaste wedstrijd tegen Heerenveen, was er zaterdag de tweede ontmoeting van het seizoen tegen Feyenoord, waarvan thuis in Volendam nipt met 1-2 werd verloren. Een prima start van de wedstrijd, waarbij Volendam snel druk zette op de verdediging van Feyenoord die hierdoor niet aan voetballen toekwam en noodgedwongen de lange bal moest hanteren. Kansen waren er in de eerste helft uitsluitend voor Volendam. Jaymillio wist telkens aan zijn directe tegenstander te ontsnappen en creëerde kans op kans. Het geluk had hij jammer genoeg niet aan zijn zijde. Wanneer alle kansen die het team kreeg waren verzilverd, was de wedstrijd bij rust al gespeeld. Een van links genomen prima vrije trap door Andrei kon door Daan worden ingekopt. De keeper van Feyenoord kon er nog net zijn vingertoppen tegenaan krijgen, maar dat was niet voldoende om de 0-1 te voorkomen.

De tweede helft begon enigszins rommelig. Hierdoor kon Feyenoord wat gevaarlijker worden voor het doel van Ciro, maar tot serieuze kansen kwam het niet. Pas ver in de tweede helft lukte het Feyenoord om wat meer grip op het compacte spel van Volendam te krijgen. Maar tot meer dan een handje vol kansen kwamen ze niet. De verdediging stond vandaag als een huis, mede hierdoor lukte het Ciro deze wedstrijd om zijn doel schoon te houden. Hoewel hij daar wel een paar moedige reddingen voor nodig had. Veel lof kreeg Tyrese na afloop van de wedstrijd van de Feyenoord-trainers. Het was hem gelukt om met goed positioneel spel de doorgaans gevaarlijkste aanvaller van het team volledig uit de wedstrijd te spelen.

De wil om te winnen was zaterdag terug in het team. Met elkaar de strijd leveren heeft geleid tot een prima teamprestatie. Hiermee is de onterecht verloren thuiswedstrijd tegen Feyenoord op een niet mis te verstane wijze rechtgezet.

Zaterdag 25 februari om 12.00 uur uit tegen AZ.

(30’) 0-1 Daan Steur

Opstelling FC Volendam O15:
Ciro Verkooijen, Tyrese Simon, Amoah Sam, Daan Steur, Mitch van Kempen, Mats Nadorp, Camiel Dijkers (65’ Gedion Meridina), Sam Lautenschuts, Ludnardo Schoop, Andrei Vossen, Jaymillio Pinas.
Niet gespeeld: Lex Veerman, Timo Molenaar, Dichairo Hart, Jordy Dietz, Gyani João Manuel, Mike Bakker.

Feyenoord O14 - FC Volendam O14 (2-1)
Zaterdag stond de wedstrijd tegen Feyenoord op het programma. In de eerste competitiewedstrijd werd FC Volendam weggespeeld en stopte de teller bij 6-1, op een toernooi een 1-0 winst voor ons. Dus er was zeker een kans op een nieuwe overwinning. In de eerste helft had FC Volendam het op het middenveld erg lastig, vooral met de keuzes die gemaakt moesten worden. Tot heel veel grote kansen leidde dit niet, maar de overhand was zeker voor de tegenpartij. Na een diepe bal werd er door de keeper een verkeerde keuze gemaakt, wat uiteindelijk tot de 1-0 voor de Rotterdammers leidde. Net voor de rust wat kansen voor FC Volendam, waarbij de bezetting net niet goed was of goed was verdedigd

In de rust aangegeven dat er beter gecommuniceerd moet worden, vooral op het middenveld. Voor FC Volendam lagen er kansen als een diepe crossbal op een middenvelder werd gegeven. Hier lagen ruimtes voor ons.

In de tweede helft al snel wat kaarten voor ons, zonder dat daar grof spel aan te pas kwam, maar dit soort dingen zullen wij moeten accepteren als team. Op de scheids hebben wij geen invloed.
Tien minuten na rust werd een overtreding bestraft met een penalty. Gyani ging achter de bal staan en koos de goede hoek en scoorde de 1-1. Hierna nog wat kansen voor de teams. Iedereen dacht aan een gelijkspel, maar vlak voor tijd werd een aantal verkeerde keuzes gemaakt. Die leverde uiteindelijk een diepe bal van de tegenstander op, waaruit de spits scoorde, 2-1. Een verlies, waarbij er qua kansen veel meer in zat, maar helaas.

Jarno Jongkind

De Graafschap O13 – FC Volendam O13 (3-1)
Zondagochtend 10 uur was er de wedstrijd in Doetinchem tegen angstgegner De Graafschap. We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd, waar we nogal veel kansen kregen, maar niet het net lieten bollen . De Graafschap bood veel tegenstand en beleving in de wedstrijd. Na ca. 20 minuten werd een vrije trap deels gemist door onze achterspeler en daarna werd Quinten simpel gepasseerd, 1-0. Na de rust was het na een misverstand achterin zomaar 2-0, maar toch werd er nog een schepje bovenop gegooid en het lukte om de aansluitingstreffer te maken door de jarige Wesley Artmanni. 2-1
Er werd met volle kracht gevochten voor de gelijkmaker, die ook bijna op het scorebord stond, maar de keeper voorkwam via een reflex een zeker doelpunt van Elmo Pieters die van 2 meter voor de goal de 2-2 op zijn schoen had, maar helaas.
Kort na deze teleurstelling was de bal bij Quinten die ongelukkig uittrapte en een tegenstander de kans bood om de 3-1 te maken. Einde oefening.

Opstelling FC Volendam O13:
1) Quinten Koning 2) Justin Tolsma (30. Tom Smit) 3) Tim Stouthart 4) Ibrahima Camara 5) Yarno Freyee 6) Bjorn Schaap 7) Souvian Nelson( 30. Wesley Artmanni ) 8) Jessy Lobbes 9) Elmo Pieters (45. Daan Sier) 10) Myron Mau-Asam 11) Ezechiel Fiemahwle (45. Edwin Ansah) 16) res.keeper Jesse Loef (O12)
Afwezig: Sam de Hingh, Rens Langeveld